Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes engega la maquinària per les eleccions del 20-D


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/23/2015 09:43:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ELECCIONS 2015Blanes engega la maquinària per les eleccions del 20-D

Aquest matí s’ha fet un ple extraordinari que ha inclòs com a únic punt el sorteig per triar els 360 membres que fan falta per cobrir les 40 meses electorals que hi haurà

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat el matí d’avui dilluns una sessió extraordinària amb un únic punt a l’ordre del dia: el sorteig per a la designació dels membres que han de formar part de les meses electorals que s’hauran de constituir en motiu de les Eleccions Generals del proper 20 de desembre. Enguany ha estat la tercera vegada que s’ha hagut de celebrar un ple de característiques similars, després que durant el 2015 s’han fet els comicis locals del 24 de Maig i els del Parlament de Catalunya del 27 de Setembre.


Ple sorteig meses electorals 20 desembre
El sorteig s’ha efectuat mitjançant un sistema informàtic que, a través de la tria d’un número aleatori, assigna automàticament el llistat. De cara a les eleccions del proper diumenge 20 de desembre s’han de cobrir 40 meses que hi ha repartides en 19 Col·legis Electorals arreu del municipi. Per això, fa falta que s’escullin un total de 360 persones. Això és perquè, per formar cadascuna d’aquestes 40 meses, calen 9 persones: 3 són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres 6 són per tenir disponibles els dos suplents que són menester per a cadascun dels tres càrrecs titulars.


Al llarg dels propers dies, tots els ciutadans i ciutadanes de Blanes que hagin estat escollits al sorteig que s’ha fet avui per ser membres titulars o suplents rebran la corresponent notificació de la JEZ (Junta Electoral de Zona), a través de l’Ajuntament de Blanes. En cas que alguna d’aquestes persones triades hagi de recórrer –és a dir, que el 20 de desembre no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triat- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que s’ha d’encarregar de resoldre totes les al·legacions que es presentin.

Cap canvi en les seus dels col·legis electorals

De cara a les Eleccions Generals del 20 de desembre, a Blanes no hi haurà cap canvi respecte tot el dispositiu que ja va estar en funcionament en motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, així com a les Municipals del 24 de maig pel que fa a les seus electorals. Així doncs, hi haurà les mateixes 40 meses repartides en els 19 Col·legis Electorals que ja hi va haver tant al maig com fa tot just dos mesos.


D’altra banda, en relació a aquests dos anteriors processos electorals que s’han fet enguany a Catalunya, les del proper 20 de desembre i les anteriors del 27 de setembre són les més similars pel que fa a l’univers de persones que podran exercir el seu dret a vot. A Blanes hi ha més de 28.000 persones votants, de les quals n’hi ha unes 800 que resideixen a l’estranger.

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin consultar online les llistes del cens electoral de Blanes per informar-se sobre on està situada la seu on hauran d’anar a votar, ho poden fer a través de la web de l’Ajuntament de Blanes, a la següent adreça: http://www.blanes.cat/eleccionsData de realització: 11/23/2015 | Data de la darrera actualització: 11/23/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300