Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit dels Tallers Gratuïts de les Cuineres de Sils a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/26/2015 12:26:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA EUROPEA PREVENCIO RESIDUS 2015Èxit dels Tallers Gratuïts de les Cuineres de Sils a Blanes

Les classes amb les conegudes cuineres formen part de la “Setmana Europea de la Prevenció de Residus”, que enguany incideix en l’aprofitament del menjar que sobra dels cuinats

De la mateixa manera que quan s’ofereix un bon espectacle que suposa un èxit de públic s’ha d’acabar penjar el cartell d’entrades exhaurides, els dos Tallers Gastronòmics gratuïts que s’han organitzat a Blanes amb receptes de les cuineres de Sils aviat han hagut de tancar inscripcions, i s’han realitzat amb el màxim nombre previst. En total, s’han apuntat més de 50 alumnes sumant els dos tallers gratuïts, els quals hauran après a confeccionar diversos plats del què s’ha batejat com La cuina de les sobrances.Les Cuineres de Sils amb els alumnes del primer talller
El primer dels tallers que es va fer ahir a Blanes va anar a càrrec de Montse Torrent i Carme Camós acompanyades de Maria Solà, totes tres membres de La Cuina de Sils. Les veteranes cuineres van ensenyar molt didàcticament als alumnes dos dels plats del seu receptari per fer gustosos plats amb el sobrant d’altres menjars: Sopa de Menta amb Pa Sec i Croquetes fetes amb la carn sobrant de l’escudella. Per la seva banda, el segon taller que s’ha organitzat en aquest municipi està previst que tingui lloc avui al vespre.

Aprendre a confeccionar plats amb el menjar sobrant

L’experiència, que a Blanes s’ha distribuït en dos tallers allotjats a les instal·lacions de cuina de l’Escola Napoleó Soliva i de l’Escola Mossèn Joan Batlle, forma part de les accions que s’estan duent a terme aquests dies arreu del territori selvatà en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus. Les activitats estan organitzades pel Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, l’Agència de Residus de Catalunya i la Cuina de Sils.


El lema de la campanya d’enguany és A la Selva fem nous plats amb les sobres, ja que es centra en el malbaratament alimentari. Durant aquests dies totes les actuacions que s’han programat pretenen generar consciència entre la població respecte els problemes associats a no gestionar correctament la compra dels aliments de manera que no els aprofitem correctament i, sobretot, sobre la importància de reciclar correctament els residus.


A banda de Blanes, al terme de la campanya els tallers també s’hauran realitzat a Hostalric, Riudellots de la Selva i Santa Coloma de Farners. Tots sis tallers s’han habilitat perquè els assistents puguin fer el tastet del què han cuinat allà mateix, o bé s’ho emportin a casa seva amb una carmanyola.

La campanya organitzada en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus també ha inclòs el muntatge de 15 punts informatius als mercats dels municipis integrants del fons de residus del Consell Comarcal. Blanes i Sils van ser les dues primeres poblacions on es van posar en marxa, repartint-se gratuïtament receptes de cuina en forma de fitxes.


Les fitxes eren una guia per elaborar plats amb restes d’altres cuinats, i estaven extretes del receptari de La Cuina de Sils. Hi havia un total de 10 plats entre els quals triar, de manera que tothom qui es va acostar al punt informatiu es podia muntar el seu propi receptari agafant les fitxes que més li agradessin. En total, a Blanes es van repartir 404 receptes, totes aprofitant algun aliment en concret: pa sec, peix sobrant, restes dels rostits, els elements sobrants d’un caldo i les restes de carn de graella i guisats.

Una altra de les accions amb què compta la campanya s’està fent coincidint amb la instal·lació dels punts informatius, on es poden emplenar les butlletes per participar en un concurs de receptes d’aprofitament presentat amb el nom La meva cuina més creativa amb aliments sobrants. Es tracta de proposar idees sobre aquesta matèria que se’ls acudeixi a la ciutadania, i el guanyador o guanyadora del concurs rebrà d’obsequi un àpat per a dues persones en un restaurant de la comarca.


Tot aquest seguit d’accions tenen per objectiu generar consciència entre la població sobre els problemes associats al malbaratament alimentari, així com sobre la importància de reciclar correctament els residus. Es tracta de fer difusió de bons hàbits quotidians que ens permetin reduir residus i minimitzar el malbaratament d’aliments.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/26/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300