Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Càritas Blanes recull 15.029 Kg d’aliments amb l’ajut de 140 voluntaris i voluntàries en el Gran Recapte 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2015 10:37:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Caritas_BlauCàritas Blanes recull 15.029 Kg d’aliments amb l’ajut de 140 voluntaris i voluntàries en el Gran Recapte 2015

El dissabte 5 de desembre NABAC ofereix un espectacle musical al Teatre a les 19 h per recaptar fons econòmics i a les 20’30 h AMA actua a l’Església Santa Maria per recollir material higiènic i de neteja

Una vegada més, Blanes ha demostrat que és una població solidària a través d’una nova edició del Gran Recapte d’Aliments que s’ha fet entre els dies 27 i 28 de novembre, comptant amb la col·laboració de diversos supermercats de la vila. Segons Càritas Interparroquial de Blanes, el resultat ha estat molt positiu, ja que s’han aconseguit recollir un total de 15.029 kg d’aliments gràcies a les donacions que ha fet la ciutadania.

Durant les dues jornades han treballat pel Gran Recapte d’Aliments uns 140 voluntaris i voluntàries, comptant amb el suport de l’Associació del Voluntariat Blanenc. Coordinats per Càritas Blanes, es van distribuir en diversos torns al llarg del matí i la tarda tant divendres com dissabte, en els supermercats així com en el centre de recollida on s’hi anava traslladant el material recollit quan s’amuntegava en excés a l’entrada dels 10 supermercats que van col·laborar-hi.


Voluntaris i Voluntàries del Gran Recapte 2015
Es tractava de recollir bàsicament productes de primera necessitat: oli, llet, llegums cuites, així com conserves de peix i carn. Un parell de voluntaris i voluntàries s’esperaven a l’entrada dels establiments comercials i informaven als clients que s’estava duent a terme la campanya, lliurant-los una bossa en cas que volguessin col·laborar-hi. Després, la tasca del voluntariat continuava encapçant els diferents productes segons la seva tipologia per tenir-los a punt per a la posterior recollida.

A banda de Càritas Blanes, durant aquests mateixos dos dies també han treballat pel Gran Recapte d’Aliments els membres d’una altra ONG blanenca, El Bon samarità, que tenien igualment assignats diversos supermercats. Sumant la quantitat recollida per Càritas i el Bon Samarità, es calcula que a Blanes s’hauran recaptat entre tots dos dies unes 27 tones d’aliments.


D’altra banda, aquest passat dilluns també es van recollir les caixes d’aliments que durant tota una setmana s’han estat recaptant a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Enguany ha estat la primera vegada que aquest servei participava en el Gran Recapte a través de la campanya pròpia Llibres que alimenten, endegada arreu de les biblioteques gironines. En aquest cas consistia en què, a canvi d’aliments, s’oferien llibres provinents de donacions o donats de baixa.

Espectacles musicals per donar suport a Càritas Blanes

El proper dissabte hi ha dues entitats culturals de la vila que també continuaran sumant esforços per col·laborar amb Càritas Interparroquial Blanes en les diferents campanyes que sempre manté en marxa. D’una banda, el dissabte 5 de desembre NABAC oferirà un espectacle musical donant vida a conegudes cançons de tots els temps a partir de les 19 h de la tarda al Teatre de Blanes. El preu de les entrades és de 6 €, i la recaptació està previst que es lliuri a Càritas.


D’altra banda, el mateix dissabte 5 de desembre l’Associació de Músics Amateurs de Blanes col·laborarà igualment amb Càritas amb un concert de cant que oferirà a partir de les 20’30 h a l’Església Santa Maria. En aquest cas, per assistir al concert es demana portar-hi productes higiènics i de neteja, i també es podran fer donatius econòmics a la guardiola que hi haurà per aquesta ocasió.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/01/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300