Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte central del 50è aniversari de la Banda i Cobla del Col·legi Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/02/2015 10:59:57 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Banda_ColSantaMariaActe central del 50è aniversari de la Banda i Cobla del Col·legi Santa

Es tractava del tradicional Concert de Santa Cecília, durant el qual es van lliurar diversos obsequis commemoratius, entre ells al fundador de la Banda i Cobla, el Pare Joaquim Alqueza

La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que des de fa uns quants mesos està commemorant els seus 50 anys, va fer coincidir el tradicional Concert de Santa Cecília, que s’escau en motiu del Dia del Músic, per celebrar l’acte central de tan assenyalat aniversari. Així ho va explicar el president de l’entitat, Joaquim Hostench, durant l’esdeveniment, que va tenir lloc aquest passat divendres al Teatre de Blanes: “Aquesta nit, amb aquest concert, hem volgut reconèixer l’esplèndida tasca que es realitza en la formació dels joves i també agrair i recordar a tots els que d’una manera o altra han participat d’aquesta agrupació musical”.


Concert de Santa Cecília - Fotos: Carles Herrero
Justament per aquest motiu, quan el concert enfilava la seva part final, va arribar el moment de lliurar diversos reconeixements commemoratius. Un d’ells va ser per al director de la Banda i Cobla, Jordi Sacristan, vinculat a l’entitat des dels sis anys d’edat, quan va començar a tocar la trompeta. L’obsequi que li va lliurar Quim Hostench va ser recíproc, ja que un dels temes musicals que va formar part de l’espectacle, Devoció !! era precisament una nova composició de Jordi Sacristan, estrenada en motiu d’aquest esdeveniment.

Una altra peça que també es va estrenar al concert, composada especialment per a la ocasió, va ser Passa la Banda!, de l’ex-músic de l’entitat Xavi Molina. Val a dir que el músic i compositor blanenc no va poder ser finalment a l’acte, després que s’havia previst inicialment la seva presència. L’altra persona que no podia faltar en el capítol de reconeixements commemoratius és qui fa 50 anys va fundar la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, el Pare Joaquim Alqueza.


Miquel Lupiáñez, Joaquim Alqueza, Jordi Sacristán
i Joaquim Hostench
Durant els primers 20 anys de vida de la formació musical, Joaquim Alqueza en va ser el màxim responsable, així com el principal promotor. Per últim, també es va lliurar un reconeixement a l’alcalde, Miquel Lupiáñez, en representació de l’Ajuntament de Blanes, pel suport institucional amb què sempre ha comptat la Banda i Cobla. Recíprocament, l'alcalde va lliurar al president de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria una reproducció de l'escut consistorial. D'altra banda, val a dir que l’obsequi que va lliurar l'entitat és una reproducció del Monument Al Músic dissenyat per l’artista blanenc Quico Ros, i que encara s’ha de decidir on s’emplaçarà en la seva mida real, formant part també dels actes dels 50 anys.


El fundador de la Banda, l'alcalde i el president de l'entitat
La celebració d’aquest aniversari, que s’ha emmarcat sota el lema 50 anys formant músics, ha inclòs diverses activitats durant tot aquest any, entre ells una exposició commemorativa que es va allotjar durant l’estiu a Casa Saladrigas. Abans, durant la Festa Major de Santa Anna, van oferir un inoblidable concert amb fusió d’arpa al Teatre, i al setembre van protagonitzar una impactant trobada amb la Banda de Barcelona, la Banda de Reus i la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle.


Tot això, sense comptar els nombrosos esdeveniments que la música d’aquesta formació continua amenitzant. La propera ocasió tindrà lloc durant el cicle festiu que està ben a punt de començar a Blanes: el tradicional Concert de Nadal que enguany es farà el diumenge 20 de desembre, a 2/4 d’1 del migdia, repetint el mateix magnífic emplaçament que va estrenar l’any passat: el Passeig de Mar a l’alçada del Carrer Ample.


Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes
Eva Palau –608 880 002 i 972 35 17 17
Adjuntem fotografies Concert de Santa Cecília
Autor Fotografies: Carles HerreroData de realització: | Data de la darrera actualització: 12/02/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300