Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Campanya de Reis de Creu Roja només acceptarà jocs i joguines noves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2015 11:58:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRojaLa Campanya de Reis de Creu Roja només acceptarà jocs i joguines noves

La ONG reivindica el dret dels infants a rebre una joguina nova i no de segona mà. A Blanes s’ha iniciat una campanya de conscienciació i s’intensificaran actes per recollir material i diners

Ja feia uns quants anys que Creu Roja Catalunya i l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa consideraven fer un gran pas: que la tradicional Campanya de Reis que cada Nadal realitza només recollís joguines noves. La decisió finalment s’ha hagut de prendre empesos per les circumstàncies que ja s’arrosseguen des de fa uns quants anys.


Repartiment Joguines Creu Roja Campanya 2014-2015
L’actual context de crisi socioeconòmica ha provocat que un 35’5% de les persones ateses per Creu Roja pateixin una taxa de privació de material severa, tal i com es desprèn en els Informes sobre Vulnerabilitat de la ONG. Aquesta situació provoca que hi hagi famílies que no poden engegar la calefacció a l’hivern, que no poden menjar aliments amb proteïnes almenys 3 cops per setmana, o que no poden fer front a les despeses imprevistes.


Això fa que milers de nens i nenes no puguin accedir a una joguina adequada a la seva edat; una nova joguina que marcaria un bon camí per al seu desenvolupament. Les famílies es veuen obligades a cobrir altres necessitats molt més bàsiques i prioritàries que no pas comprar una joguina. Des de Creu Roja, però, es recorda que no s’ha de treure-li importància al paper fonamental que tenen les joguines i els jocs educatius en la vida dels infants, ja que els aprenentatges més importants de la vida, el què els va formant i ajuda a madurar els nens i nenes, s’adquireixen jugant.

Creu Roja només acceptarà jocs i joguines noves

Per tots aquests motius, finalment la decisió va ser ferma: la Campanya de Reis de l’any 2015-2016 només acceptarà jocs i joguines noves, reivindicant el dret universal que haurien de poder tenir tots els nens i nenes, independentment de la situació econòmica que hi hagi a la seva llar. Es rebutjarà tot el material de segona mà, perquè s’entén que tampoc no hi ha infants de segona categoria, i així s’especificarà quan es facin recollides.


Campanya Conscienciació Creu Roja Nadal 2015-2016
Cada any s’han repartit en els lots que confecciona Creu Roja joguines noves i de segona mà a diferents infants, però és considera injust que uns puguin estrenar-les i d’altres no. D’aquesta manera, se’ls castiga amb una aleatorietat que, malauradament, la vida ja s’encarregarà més tard de mostrar-los, quan siguin més grans. A més, en molts casos, és possible que aquesta joguina que reben sigui l’única que tindran al llarg de tot un any.


Una altra raó que des de fa temps ja havia fet pensar a l’entitat social sobre la necessitat de fer aquest canvi és que no disposa dels mitjans necessaris per saber quin ha estat el recorregut de cada joguina, com tampoc del nivell d’higiene i seguretat que té. Un cop extret el seu embolcall original pot haver patit variacions que posen en qüestió aquests dos aspectes. En aquest darrer sentit, també s’ha decidit no acceptar peluixos, ja que provoquen molts problemes d’al·lèrgies.


D’aquesta manera, Creu Roja demana enguany que les joguines que es vulguin donar per a la campanya tinguin quatre característiques fonamentals: que siguin noves, educatives, no bèl·liques i no sexistes. En definitiva, el què reivindica la ONG és que no es privi a cap nen o nena de la il·lusió que suposa poder desembolcallar una joguina nova, una sensació d’alegria que no te preu.

Intensificació dels actes per recollir recursos per a la Campanya

En la darrera Campanya de Reis 2014-2015, l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa va atendre un total de 452 infants entre les tres poblacions: 291 a Blanes, 119 a Lloret de Mar i 43 a Tossa de Mar. Amb la perspectiva que aquesta vegada també caldrà ajudar un nombre similar, afegit a què resultarà més difícil poder fer els lots sense comptar amb les habituals donacions de joguines de segona mà, durant aquests dies s’està fent una campanya de conscienciació en centres educatius i els caps de setmana, a peu de carrer, en el Passeig de Mar.


Un altre dels elements de difusió de la campanya que també té l’objectiu de conscienciar d’una manera encara més entenedora, a través d’imatges, és un vídeo que han rodat i editat els mateixos membres de Creu Roja Joventut. El vídeo du per títol Posa en marxa la teva solidaritat i es pot visionar a través dels enllaços: https://youtu.be/tBePIp822kw i https://youtu.be/EteAnhDtU8s.

També s’han redoblat els esforços per organitzar activitats que contribueixin a recollir els necessaris recursos econòmics. De moment, una primera remesa de joguines noves ja s’ha pogut adquirir amb els diners que van poder recollir al ser una de les entitats que va treballa conjuntament amb d’altres en la barra de bar de l’Ensorra’t, durant la Festa Major de Santa Anna. D’altra banda, també compten amb la col·laboració i suport de diverses entitats.


Una d’elles és el Centre Excursionista de Blanes, que va destinar 1 € de cada persona inscrita en la Passafred disputada aquest passat diumenge per a la campanya de joguines, havent pogut lliurar un total de 400 euros que va entregar a Creu Roja el president de l’entitat esportista, Jaume Moran. D’altra banda, el proper divendres 4 de desembre, s’ha programat una Jam Session amb diversos grups musicals a Lloret de Mar, al local Àtics La Carpa, a partir de 2/4 de 10 de la nit.

Dia de l’Infant i una sessió de Monòlegs al Teatre de Blanes

Un dels actes centrals tindrà lloc dimarts de la setmana vinent, el 8 de desembre, amb la celebració del ja tradicional Dia de l’Infant, que tindrà un destacat canvi en relació a aquests darrers anys. La campanya electoral del 20 de desembre ha provocat que la Plaça dels Dies Feiners estigui reservada per la Junta Electoral de Zona davant la possibilitat que algun grup polític la demani per fer-hi un acte.


Lliurament taló Centre Excursionista a Creu Roja,
inscripcions Passafred 2015
Per això, Creu Roja ha hagut de cercar un espai alternatiu i la festa del Dia de l’Infant s’allotjarà enguany a la Plaça dels Països Catalans, al costat de l’antic pavelló municipal d’esports. La festa se celebrarà des de les 10 del matí fins a quarts de 8 del vespre, i inclourà al llarg de tot el dia diversos al·licients, com ara Jocs Inflables, Tallers de Manualitats i Maquillatge, una Xocolatada, una sessió de Conta-Contes, l’actuació d’un mag i una actuació musical en directe, entre d’altres.

Una altra activitat que en anteriors anys també ha tingut molt d’èxit de participació, i que es tornarà a repetir durant aquest desembre serà l’espectacle de Monòlegs Solidaris. Està previst que es facin al Teatre de Blanes el divendres 11 de desembre, a partir de 2/4 d’onze de la nit, i el plat fort s’està treballant que pugui ser un artista molt conegut. Per últim, l’Associació Country de Blanes, que els darrers anys també s’ha sumat a la causa organitzant una festa, oferirà una exhibició de balls el dissabte 12 de desembre al Casal La Cooperativa.


Per últim, també cal recordar que al llarg d’aquests dies diversos organismes i entitats del territori també donaran suport a la campanya esdevenint un dels centres de recollida de material. Un d’ells és l’Hospital Comarcal de la Selva i el Maresme amb seu a Blanes, que de l’1 al 15 de desembre farà recollida de jocs i joguines noves.

Data de realització: 12/03/2015 | Data de la darrera actualització: 12/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300