Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert de música clàssica d’AMA a benefici de Càritas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/10/2015 11:51:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AMA_BlanesConcert de música clàssica d’AMA a benefici de Càritas

L’Associació de Músics Amateurs de Blanes va actuar dissabte a la nit a l’Església Santa Maria per contribuir a les campanyes de l’entitat social

Blanes ha viscut durant el passat cap de setmana sengles gales benèfiques per ajudar Càritas Interparroquial en les campanyes que permanentment ha de mantenir en marxa però que ara, quan s’acosten les festes de Nadal, encara són més necessàries que mai. En aquest sentit, s’ha recollit aliments, material higiènic i de neteja, així com donacions econòmiques per ajudar a contribuir en els serveis que ofereix l’entitat social.

En total, sumant les dues activitats, Càritas Interparroquial Blanes ha pogut rebre més de 230 kg de material, així com més de 1.150 euros en aportacions en metàl·lic. En el concert organitzat per NABAC es van recollir 1.100 €, així com 31 kg d’aliments que van portar alguns dels espectadors, mentre que al concert organitzat per AMA es van recollir 171 kg de productes de neteja i higiene aportats pel públic que s’han transformat en un total de 207 kg al haver destinat els 54’40 € recollits en metàl·lic per comprar aquest tipus de material.

Concert d’Òpera i Cançó Clàssica amb el grup AMA

La mateixa nit del dissabte, a quarts de nou, l’Església Santa Maria va allotjar una altra actuació també a benefici de Càritas Interparroquial Blanes. En aquest altre cas, es tractava d’un concert amb cançons d’òpera i música clàssica que va oferir el grup AMA (Associació de Músics Amateurs). El concert també es va fer en homenatge al tenor de Tordera Vicens Asensio que, als seus 84 anys, continua encara actiu i que, de fet, va ser un dels cantants que va actuar dissabte.


Concert AMA a benefici de Càritas
El grup AMA ja porta vuit anys de trajectòria artística a Blanes, i compta amb un registre molt variat de repertoris, que l’han portat fins i tot a representar musicals escrits i dissenyats especialment per a la ocasió. Durant tot aquest temps, han estat nombroses les ocasions en què ha actuat a benefici d’entitats del municipi, ajudant a recaptar fons econòmics en els seus concerts, o bé participant en activitats que s’organitzen en motiu d’alguna causa solidària i/o de cooperació.


A diferència de NABAC, els cantants d’AMA interpreten amb la seva pròpia veu temes que van des del Gospel fins a música clàssica, passant per peces de prop, rock i cançons populars catalanes. Com dèiem, en el cas del concert d’aquest passat dissabte es tractava de fer un repàs a conegudes peces d’òpera, algunes de les quals van comptar amb una solista, com per exemple Nella Fantasia, basada en el tema Gabriel’s Oboe compost per Ennio Morricone per a la banda sonora de la pel·lícula La Missió.

El públic que omplia l’Església Santa Maria també va poder gaudir d’altres clàssics molt populars, com va ser el cas de Nabuco de Verdi; Casta Diva, de l’òpera Norma de Vincenzo Bellini; O Sole mio, una famosa cançó napolitana amb lletra de Giovanni Capurro i música d’Eduardo di Capua; o El fantasma de la ópera, que fa pocs anys va ser adaptada per enèsima vegada al cinema a través del cineasta Joel Schumacher.Data de realització: 12/10/2015 | Data de la darrera actualització: 12/10/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300