Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El clàssic de Goldoni “L’Adulador” arriba al Teatre de Blanes aquest dissabte


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/10/2015 02:46:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesEl clàssic de Goldoni “L’Adulador” arriba al Teatre de Blanes aquest dissabte

La Cia. La Rapa adapta una de les setze comèdies que Carlo Goldoni va escriure fa 256 anys, però que ja denunciava fets i situacions molt actuals, protagonitzada per Oriol Freixenet

La sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud enfila el proper cap de setmana la recta final de l’escena professional de la programació del 2015 amb tot un referent de l’escena mundial: L’Adulatore, de Carlo Goldoni. Tot i gaudir de la merescuda categoria de ser un clàssic, s’ha de dir que, si bé va ser escrita fa 265 anys, com tota bona narració que s’apreciï, denunciava fets i situacions que malauradament continuen sent molt actuals i a l’ordre del dia en ple segle XXI.


Elenc de "L'Adulador" - Fotografia: La Rapa Teatre
Sigismondo, el secretari del governador de Gaeta, el senyor Sancio, és un home intel·ligent i cínic que ha traçat un camí secret a través d’una societat de castes utilitzant la més pèrfida de les armes que hi ha entre la humanitat: l’adulació, l’art de la falsedat i el servilisme per obtenir poder i diners. D’aquesta manera, aviat esdevindrà en l’home a l’ombra que ho manega tot, l’intermediari totpoderós que enganya els comerciants, controla la justícia, la hisenda i el comerç de la ciutat, i fomenta els amors clandestins del capritxós governador i de la seva dona.


Fotografia: Auditori Toldrà
És tanta la seva ambició que, per tal d’augmentar els seus beneficis particulars, arriba a l’atreviment de no pagar el salari als criats del governador. Aquest fet serà el què provocarà un fatal desenllaç per a ell, l’autèntic personatge de l’Adulador que dóna títol a l’obra. Intrigues i enganys, escenes sovint breus i també brutals, obsessius galops d’entrades i sortides s’estructuren en l’espectacle, donant-li un to divertit i d’àcida bufoneria cruel.

Una comèdia del segle XVIII que no ha perdut vigència

L’Adulador és una de les setze comèdies que Carlo Goldoni va escriure al segle XVIII. El dramaturg venecià mai no s’havia atrevit a criticar tan obertament als governants ni havia utilitzat contra la noblesa sarcasmes tan amargs. Precisament potser per aquest motiu, uns anys després la va tornar a escriure per donar-li un altre final diferent a l’original.


Fotografia: Auditori Toldrà
En aquest cas, La Rapa Teatre presenta una versió feta a partir d’aquell primer text, sense l’alteració feta posteriorment. L’adaptació i direcció és a càrrec de Raimon Casals, mentre que al repartiment hi trobem una bona fornada de joves actors formada per Oriol Freixenet, Eloi Tres, Marta Alarcón, Gemma Grau, Carles Casas, Martí Ruiz, Montse Colomer, Carme Jariod i David de Juliol. Els arranjaments musicals són a càrrec de Martí Ruiz i Joan Sobrevals.

Val a dir que Oriol Freixenet és molt conegut pel públic blanenc pel vincle familiar que té amb el municipi, on va ser cofundador del col·lectiu de teatre Farts d’Assaig, així com cantant i fundador del grup de rock blanenc De què Band. L’obra L’Adulador es representarà dissabte vinent al Teatre de Blanes al punt de les nou de la nit, i el preu de l’entrada és de 12 €.Data de realització: 12/10/2015 | Data de la darrera actualització: 12/10/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300