Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Reconeixement públic als millors treballs de recerca dels instituts de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/12/2015 02:25:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Reconeixement públic als millors treballs de recerca dels instituts de Blanes

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha lliurat un total de 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres instituts públics, seleccionats pels respectius equips docents

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes ha allotjat avui dissabte una recepció que han protagonitzat els autors dels millors treballs de recerca de batxillerat en centres públics del curs 2014-2015. L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la regidora d’Educació, Susana Ramajo.


Acte entrega de premis millors Treballs de Recerca
També han assistit els directors dels tres instituts blanencs: Mercè Torroella, de l’INS Serrallarga; Joan Queldra de l’INS S’Agulla, i Jordi Casseny de l’INS Sa Palomera; així com regidors i regidores del consistori blanenc i familiars dels guardonats i guardonades. Es tracta de la segona edició consecutiva en què l’Ajuntament de Blanes ha lliurat aquests reconeixements.


Durant l’acte, l’alcalde de Blanes ha recordat: “Aquest reconeixement també ho és al valor de l’educació, que no només serveixi per adquirir coneixements i habilitats per accedir a un lloc de treball, sinó també per a l’adquisició d’una capacitat de raonament crític que, de ben segur, contribueix a construir una societat més oberta, més justa i més equitativa”. Per últim, ha demanat als nois i noies que no perdin mai la il·lusió i la motivació davant de qualsevol repte que se’ls plantegi.


Els sis joves premiats pels millors treballs
de recerca del batxillerat públic 2014-2015
Els primers i segons classificats de cada institut, així com els respectius treballs de recerca són els següents :

Institut1er Premi
(500 €)
2on Premi
(300 €)
Títol Treball de Recerca
SerrallargaHelena Font SolaEstudi del mòdul elàstic per al tractament de l’aterosclerosi
SerrallargaNúria Gómez PalanquesLa Ciutat Esportiva de Blanes. La gestió d’un projecte inacabat
S’AgullaMireia Arcos RibasEstudi dels Estanys de la Vall de Gerber i dels efectes de la introducció de peixos invasors
S’AgullaAnna Gómez SarriónL’art de comunicar. Els factors emocionals d’una adopció
Sa PalomeraEdgar Gago CarrilloBlackjack, les matemàtiques com a part del joc
Sa PalomeraJudith Marín BlancoDoes Dickens reflect Victorian society of his time?

En total s’han concedit sis guardons: un primer i un segon premis per a les autores i autor dels millors treballs de recerca de cada institut. En una primera fase, els equips docents dels centres públics es van encarregar de seleccionar els vuit millors treballs de recerca dels respectius instituts i, entre tots aquests, a la segona i darrera fase han escollit un primer i un segon premi.


Al primer i segon classificats de cada institut se’ls han lliurat sengles premis en metàl·lic de 500 € i 300 € respectivament, així com un diploma acreditatiu de la distinció que se’ls ha reconegut. Els alumnes destinaran els diners a la matrícula dels estudis del curs següent, o bé a l’adquisició de material educatiu.

Els millors treballs de recerca del curs 2014-2015

La idea de concedir aquests reconeixements va sorgir arran d’un acord del ple municipal del setembre de 2013 aprovat per unanimitat, en base a una moció presentada pel grup d’ICV-EUiA. A través de diverses reunions mantingudes per l’Ajuntament de Blanes amb les direccions dels instituts públics de la població es va acordar la mecànica del procediment per a la selecció dels treballs, l’atorgament dels premis, així com la seva difusió.


En aquest darrer sentit, el què es va acordar en aquestes trobades amb els responsables dels centres educatius va ser que s’organitzaria una mostra que aplegaria el resum en pòsters dels treballs premiats, així com l’acte de reconeixement que s’ha fet avui al matí. Precisament un cop finalitzada aquesta primera part de l’acte de reconeixement i lliurament de premis a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, l’activitat s’ha traslladat molt a prop, a l’espai de la Biblioteca Jove on s’allotgen els cartells dels treballs.


Exposició dels cartells dels Treballs de Recerca
guanyadors i finalistes
L’exposició, que inclou un total de 14 cartells, es podrà visitar fins el proper 15 de gener. A la mostra s’hi recullen no tan sols els pòsters que il·lustren els sis treballs guardonats, també s’hi apleguen d’altres que van ser seleccionats inicialment com a finalistes, i que no van passar a la segona fase de premiats.


Els directors dels tres instituts públics de Blanes, durant el
parlament de tancament de l'acte
Aquests són els treballs finalistes:

AlumneTreball de Recerca Finalista
Joaquim Casquet GuarnidoQuímica a la vida quotidiana
Natàlia Castilla VallmanyaEstudi del contingut de nitrogen de quatre espècies riberenques
Noelia González SolanaLa gran aventura de créixer aprenent i descobrint: Creació i aplicació d’un mètode educatiu que es basa en els conceptes, els valors i les arts
Jordi Herrero GiraltCàlcul de Probabilitats de les loteries i creació d’una aplicació per a mòbils
Carla Rodríguez GuillénÈtica i Alimentació: Tu decideixes el camí cap a un món més sostenible
Eric Moreno TijeroBlanes és una zona geològicament perillosa?
Mario Rico FernándezNombre complexes i aplicacions als fractals
Yaiza Rincón HorcajoL’Institut Sa Palomera de 1993 a 2013
Data de realització: 12/12/2015 | Data de la darrera actualització: 12/12/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300