Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes “Beatlemania. Una crònica personal”, de Josep Ma Francino


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/15/2015 12:53:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta a Blanes “Beatlemania. Una crònica personal”, de Josep Ma Francino

El llibre del periodista radiofònic és l’autobiografia d’un beatlemaníac que se’n va enamorar quan a l’estat espanyol s’entestaven en nomenar-los com “Los escarabajos”

La Llibreria la Ç trencada, que va obrir al públic el passat mes de juliol al centre de Blanes, va allotjar divendres passat la presentació d’un llibre decididament diferent al què sol ser una autobiografia corrent. Sota el nom Beatlemania Una crònica personal, el periodista radiofònic Josep Maria Francino signa un relat de la seva pròpia vida lligada indefectiblement amb la mítica banda de Liverpoool.


Presentació del llibre "Beatlemania. Una crònica personal"
La veu de Francino entra actualment a milers de cases amb el seu espai Amb B de Beatles, seguint una trajectòria que es va encetar quan tenia 15 anys i va escoltar per primera vegada a Ràdio Nacional d’Espanya Twist and Shout, com una novetat d’un grup revolucionari que a l’estat espanyol s’entestaven en presentar amb la seva traducció: Los escarabajos. Des de llavors, la seva vida va quedar lligada als Beatles, tal i com explica el mateix periodista i músic: “Els Beatles han transformat la meva vida com a músic, però també han marcat la meva carrera en el món de la comunicació”.


L'autor, Josep Ma Francino, signant el seu llibre
Enguany, quan s’han complert els 50 anys del mític concert que el grup de Liverpoool va fer a Barcelona, Francino recorda que va ser quan va fer la seva primera incursió radiofònica. Un seu amic de Ràdio Terrassa, Ferran Ferreri, quan va saber que en Francino aniria al concert, li va demanar que li fes la crònica. Aquesta seva primera experiència en el món de la ràdio va agradar tant que Francino ha seguit una llarga trajectòria durant la qual ha dirigit Ràdio Olot, ha creat emissores a Begur, Besalú, Sant Joan Les Fonts, Banyoles, i Vall d’en Bas; i també ha dirigit RNE a Girona, entre d’altres.


Precisament en motiu del 50è aniversari del concert dels Beatles a Barcelona, Josep Maria Francino va voler fer coincidir l’efemèride amb la publicació del seu llibre. A la presentació que es va fer la setmana passada a Blanes, promoguda per la publicació blanenca Celobert, hi van assistir diversos representants del món cultural de la vila i altres beatlemaníacs, que no van deixar escapar l’ocasió de conèixer més detalls de pròpia veu de l’autor sobre el mític grup que, encara avui dia, continua marcant tendències en més d’un sentit.
Data de realització: 12/15/2015 | Data de la darrera actualització: 12/15/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300