Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Plataforma Aturem la C-32 demana la dimissió de Santi Vila i reclama el compliment dels acords de ple


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/15/2015 12:43:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PLATAFORMA ATUREM C32La Plataforma Aturem la C-32 demana la dimissió de Santi Vila i reclama el compliment dels acords de ple

Ahir al vespre van protagonitzar una roda de premsa per donar a conèixer el seu posicionament després de l’anunci del conseller de començar les obres el maig del 2016

Després que la setmana passada la Generalitat va emetre una nota de premsa on avançava el compromís de construir la nova Ronda de la Costa Brava Sud, i que les obres del primer tram de Blanes a Lloret començarien al maig, la Plataforma Aturem la C-32 va convocar una roda de premsa dilluns a la nit a la Biblioteca Comarcal per dir què en pensava. Durant l’acte, obert a la participació de polítics i públic en general que omplia la sala de gom a gom, la plataforma va recordar el compromís del conseller de no allargar la C-32 si no hi havia consens al territori. També va deixar clar que no el consideren legitimat ara que està en funcions per adoptar decisions que comprometin els pressupostos del futur govern català.


Roda de Premsa Plataforma Aturem la C-32
Per això, entre altres consideracions, la plataforma demana la dimissió del conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, així com que el Parlament de Catalunya aprovi una proposició per aturar el projecte. També exigeixen que es compleixin els acords que es van aprovar als plens municipals de Blanes i Lloret de Mar respecte que es faria un procés participatiu i una consulta popular per demanar l’opinió a la ciutadania per decidir entre tots quina solució es creu la més adient per resoldre els problemes de mobilitat que hi ha al territori.

En aquest sentit a Blanes es va aprovar en el ple municipal celebrat el 29 d’octubre una moció amb el recolzament de 13 vots (ICV-EUiA, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP) i l’abstenció de 8 (PSC i CiU) que es fes una consulta popular, així com instar a la Generalitat que apliqués una moratòria en l’execució del projecte. L’acord també indicava que es treballés coordinadament amb l’Ajuntament de Lloret per tal de celebrar la consulta en la mateixa data que en aquest veí municipi.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, durant la
seva intervenció en l'acte públic
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupáñez, que va assistir a l’acte com a públic de la mateixa manera que també ho van fer d’altres regidors de l’ajuntament, va defensar la necessitat que es faci l’obra per resoldre el greu problema de mobilitat que es pateix al territori. D’altra banda, també va reiterar el compromís de l’equip de govern de complir el mandat del ple del 29 d’octubre i iniciar un procés participatiu per copçar l’opinió de la ciutadania, un tema en què ja hi està treballant.


Abans de tancar-se l’acte públic, un dels portaveus de la plataforma, Jordi Gaitán, va demanar a totes les formacions polítiques que facin servir tots els instruments que tinguin al seu abast –mocions de censura incloses- per aturar el què aquest col·lectiu considera textualment que és una estafa. Per últim, també va convidar especialment a la ciutadania i entitats a què participin a les concentracions convocades pels propers dies 21 i 22 de desembre, quan tindran lloc sengles plens municipals a Lloret de Mar i Blanes.
Data de realització: 12/15/2015 | Data de la darrera actualització: 12/15/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300