Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació de Parkinson Blanes tanca la celebració del 10è aniversari amb un dinar de germanor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2015 06:56:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Parkinson BlanesL’Associació de Parkinson Blanes tanca la celebració del 10è aniversari amb un dinar de germanor

Durant l’acte es va recordar la trajectòria d’aquests primers 10 anys de l’entitat, i en especial la tasca d’un dels fundadors que va ser-ne el president fins la seva sobtada mort al 2013

ACAP Blanes, l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme, ha tancat els actes commemoratius del desè aniversari de la seva fundació amb un dinar de germanor que ha posat punt i final a diversos mesos de celebració que han inclòs diferents activitats. Aquesta darrera activitat ha consistit en un dinar de germanor que va tenir lloc a finals de novembre a Lloret de Mar, ja que sobretot durant els primers anys de posada en marxa de l’entitat, les celebracions més destacades s’han acollit al veí municipi.

A l’acte van participar-hi una quarantena de socis acompanyats d’amics col·laboradors de l’associació. Durant els parlaments, la presidenta d’ACAP Blanes, Antònia Escalé, va fer un repàs a aquests primers 10 anys de trajectòria de l’entitat, durant els quals es va treballar en especial per complir un dels objectius pels quals es va crear: treballar incansablement per donar a conèixer, informar sobre què significa patir aquesta malaltia.


Dinar de cloenda del 10è aniversari
Una de les activitats més rellevants que s’han fet durant aquesta primera dècada que ha viscut l’associació va tenir lloc al 2009, quan es va fer l’experiència UPC, Unidos Contra el Parkison, comptant amb la col·laboració de l’entitat Bicisolidaria que venien de Múria per donar suport en la difusió d’aquesta malaltia. Antònia Escalé també va recordar l’edició del llibre de relats en primera persona d’afectats de parkinson: L’altra cara del parkinson, així com l’exposició fotogràfica Sense Paraules, on els protagonistes també eren els mateixos malalts.

Emotiu record per l’expresident de l’entitat, Antonio Olmo

La part més emotiva del seu discurs va ser per recordar la figura i trajectòria d’Antonio Olmo, que es va posar al capdavant de l’entitat l’any 2005, juntament amb alguns afectats, familiars i amics, comptant amb el suport d’institucions que van entendre i recolzar el projecte que liderava. Antònia Escalé va destacar el caràcter emprenedor i lluitador de qui va ser el president de l’associació fins la seva sobtada mort, el juliol del 2013.

L’Associació de Parkinson de Blanes, La Selva i l’Alt Maresme es va crear l’any 2005 per donar atenció als qui pateixen aquesta malaltia. Va néixer de la voluntat dels propis afectats i les seves famílies, comptant ben aviat amb el suport i participació de professionals socials, sanitaris i voluntaris. A banda d’Antonio Olmo, també van ser socis fundadors d’ACAPS altres persones, entre les quals van participar en el dinar de germanor Dolors Arañó, Antoni Mora, Rosa Puigví, Joan Gutiérrez, Maria Aymeric i José Moyano.


La trobada va incloure també com un dels seus moments culminants amb un ingredient que no ha de faltar mai en la celebració d’un aniversari: un pastís commemoratiu. En aquesta ocasió, acompanyats de la coneguda música de la pel·lícula La vida es bella, així com de la primera sòcia de l’entitat, Dolors Arañó, l’entrada del pastís també va suposar un altre dels ingredients que va emocionar més a tots els assistents.Data de realització: 12/17/2015 | Data de la darrera actualització: 12/17/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300