Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Bombers promocionaran el calendari solidari 2016 a Blanes amb un estand i simulacres a la Fira de Sant Tomàs de dilluns


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/19/2015 11:49:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BombersEls Bombers promocionaran el calendari solidari 2016 a Blanes amb un estand i simulacres a la Fira de Sant Tomàs de dilluns

El calendari “Bombers amb causa 2016” es fa a benefici de la recerca en malalties infantils a l’Hospital Sant Joan de Déu. Els simulacres de rescat seran el dia 21 a la tarda, al Passeig de Mar

Aquest proper dilluns 21 de desembre, coincidint amb la segona jornada de la Fira de Sant Tomàs, els Bombers del parc de Lloret de Mar-Blanes tindran una presència molt activa en motiu d’aquest tradicional esdeveniment nadalenc que es fa cada any a Blanes com a preàmbul de les festes nadalenques. L’objectiu és promoure de manera molt activa en aquest municipi el calendari solidari Bombers amb causa 2016.

Per aconseguir aquest objectiu, els Bombers tindran un estand instal·lat a la Fira de Sant Tomàs durant tota la jornada del dilluns on es podrà aconseguir el calendari solidari, que es ven al preu de 10 €. D’altra banda, el mateix dilluns a les 5 i a les 7 de la tarda a la confluència del Passeig de Mar amb el Carrer Ample on estarà la fira, els Bombers tenen previst oferir dues exhibicions perquè el públic assistent pugui veure amb tota la veracitat possible com funciona un rescat de víctimes atrapades en vehicles accidentats.


Simulacre accident - Fotografia: Ajuntament de Les Franqueses
Per això, participaran diverses dotacions de bombers que faran una demostració de les diferents maniobres que han de realitzar, segons la situació en què queden els vehicles sinistrats en casos reals. Val a dir que, perquè el públic que assisteixi a les dues exhibicions que es faran pugui entendre millor la complexitat de l’operatiu, hi haurà un speaker que anirà narrant en viu i en directe en què consisteix.

“Bombers amb Causa” ja porta recaptats més de 214.000 €

El calendari solidari Bombers amb Causa va néixer l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres bombers voluntaris; Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé, que continuen sent els promotors del projecte. Tots tres tenien un objectiu clar: aconseguir recaptar fons econòmics per a la recerca en malalties infantils. Per això, van contactar amb l’Obra Social de Sant Joan de Deu i, juntament amb la complicitat de diferents parcs de bombers, van engegar aquest projecte que continua expandint-se.


La iniciativa ja va ser tot un èxit el primer any, quan es van aconseguir vendre 5.600 calendaris i es van consolidar les dues edicions que es van fer posteriorment: 4.500 exemplars venuts el 2013 i 5.000 en la del 2014. Fins el moment, sumant les edicions que s’han fet, ja s’han aconseguit recaptar més de 214.000 euros, uns fons que serveixen per finançar la beca de recerca i investigació en l’àmbit pediàtric Bombers amb Causa que convoca l’Hospital Sant Joan de Déu i que s’atorga per concurs a investigador del centre sanitari, per decisió d’un jurat integrat per experts interns i externs a la institució.

Calendari Solidari 2016 dedicat a l’Esport

L’edició 2016 del calendari Bombers amb Causa, la cinquena, té la pràctica d’esports com a fil conductor i també significa el cinquè any consecutiu en què la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments -de la qual depenen els Bombers de la Generalitat-, i l’Obra Social Sant Joan de Déu hi col·laboren. Com a novetats, cal destacar que en aquesta ocasió s’hi han incorporat per primera vegada els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, i per la seva banda els Bombers d’Andorra hi col·laboren per segon any consecutiu.

Igual que ja s’ha fet en totes les anteriors edicions, els autèntics protagonistes d’aquest calendari solidari són els nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu, que han estat fotografiats acompanyats per efectius dels diferents cossos de Bombers que col·laboren. Els escenaris són principalment parcs de bombers, així com diverses localitzacions. Una de les novetats és que a la seva part central també inclou adhesius per personalitzar i decorar el calendari.

Des del seu inici, el calendari solidari Bombers amb Causa ha comptat amb la participació desinteressada de diversos fotògrafs de reconegut prestigi professional que han dotat al calendari d’una alta qualitat en les instantànies. En l’edició per a l’any 2016 han participat Tony Lara, Elisenda Pons, Danny Caminal, Jordi V. Pou, Pepe Encinas, Pere Tordera, Jordi García, Pepe Puntí, Guillem Sans, Ricard Cugat, Joan Manuel Baliellas, David Allende i la il·lustradora Marina Vergés.Data de realització: 12/19/2015 | Data de la darrera actualització: 12/19/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300