Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de visitants al segon dia de la Fira de Sant Tomàs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2015 03:42:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de visitants al segon dia de la Fira de Sant Tomàs

Després de la gran afluència de públic registrada ahir diumenge, avui dilluns ha continuat el segon i darrer dia d’aquest tradicional esdeveniment nadalenc

Un dels esdeveniments 100% nadalenc que s’ha estat vivint a Blanes aquests dies ha estat la Fira de Sant Tomàs que, per segon any consecutiu, ha allargat la seva duració durant dos dies. Desprès de l’èxit de públic que ja es va registrar durant tota la passada jornada d’aquest passat diumenge, aquest matí de dilluns la celebració ha tornat a omplir de visitants el centre del municipi.


Fira Sant Tomàs, dilluns al matí
Enguany hi ha hagut prop d’un centenar de parades repartides entre els carrers Ample, Raval Sud i Muralla. El major nombre venien productes artesans i d’altres tipus: des de gastronòmics fins a nadalencs, passant per roba, complements, joguines, objectes de regal, cosmètica i un llarg etcètera. Altres parades eren d’articles més específics per a públics més selectes, així com de pràctics i artesans a l’hora, com per exemple objectes de parament de la llar fets de fusta.


Seguint la tradició dels darrers anys, hi ha hagut un gran nombre de parades a càrrec d’entitats del municipi, així com de centres escolars. Les associacions aprofitaven per fer difusió de les activitats que organitzen, així com per vendre diversos articles per autofinançar-se. Per la seva banda, les dels col·legis i instituts venien des d’objectes de regal fins a productes gastronòmics d’elaboració pròpia per recollir diners pel viatge de final de curs.


A Blanes es troben indicis de la celebració de la Fira de Sant Tomàs que es remunten al segle XVI, quan va ser ratificada amb un permís reial. Des de temps remots, la fira ha atret visitants de diferents poblacions de la rodalia o inclús de més lluny, que acudien per comprar alguns dels productes més típics d’aquestes dates nadalenques. Ja al segle XX, la diada de la fira es completava amb una sessió extraordinària de cinema i, encara que el dia 21 coincidís amb un dia laborable, s’organitzava un concorregut ball de nit a la sala de dalt dels Terrassans.

Data de realització: 12/21/2015 | Data de la darrera actualització: 12/21/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300