Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 2.500 visitants al XII Pessebre Vivent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/21/2015 03:34:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 2.500 visitants al XII Pessebre Vivent

Enguany s’ha promogut una major participació de les entitats del municipi, amb actuacions complementàries lúdiques i culturals que s’han fet a l’entorn de les dues representacions

Blanes ha viscut un intens cap de setmana pre-nadalenc, farcit d’activitats pròpies d’aquestes dates que han entretingut vilatans i visitants a parts iguals. Dos dels actes centrals directament relacionats amb el Nadal han estat la Fira de Sant Tomàs, que ha repetit l’experiència de fer-se durant dos dies –ahir diumenge i avui dilluns-, i el 12è Pessebre Vivent que es va representar durant la tarda-vespre de dissabte i diumenge.


Pessebre Vivent 2015
Aquest darrer esdeveniment ha superat les expectatives de l’organització i ha registrat una afluència de públic que, sumant les dues representacions, ha superat les 2.500 persones. De fet, aquest ha estat un dels objectius que ha menat l’Ajuntament de Blanes en aquesta Campanya de Nadal: potenciar tant el Pessebre Vivent com la Fira de Sant Tomàs, dues de les tradicions més consolidades i esperades per vilatans i visitants, i que a més a més impliquen bona part del teixit associatiu amb què compten tots dos.

Activitats complementàries a l’entorn del pessebre

L’Ajuntament ha col·laborat de manera encara més activa, promovent la participació de diverses entitats per promoure aquest esdeveniment. Així, a banda de poder visitar les recreacions d’escenes del pessebre, tant dissabte com diumenge hi ha hagut diverses actuacions com a complement del pessebre: Contes de Nadal; música instrumental amb la Banda del Col·legi Santa Maria i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle; música vocal amb la Coral Infantil de Sa Carbonera i el Cor de Cambra Sota Palau; i una exhibició dels Manaies de Blanes, que van oferir un espectacle amb figures i coreografies militars a la Plaça de l’Església.


Banda Col·legi Santa Maria
Organitzat per l’Associació de Veïns de Raval amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Sa Carbonera i el suport de l’Ajuntament de Blanes, també han participat en l’experiència l’Esbart Joaquim Ruyra, el Grup Pastorets de Blanes, la Colla de Diables Sa Forcanera i l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales. Tots dos dies les representacions han començat a les sis de la tarda i s’han allargat fins a 2/4 de 9 de la nit.


Manaies de BlanesCoral Infantil Sa Carbonera
El Pessebre Vivent s’ha allotjat un any més en l’espai a l’aire lliure que hi ha al costat de l’Església Santa Maria, als murs que antigament allotjaven el Palau dels Vescomtes de Cabrera. Més d’un centenar de persones de totes les edats amb vestuari de l’època s’han encarregat de donar vida als diferents personatges de la representació en un entorn que, amb l’acurada ambientació amb què sempre compta, contribuïa de manera molt efectiva a que els visitants s’hagin traslladat a un pessebre a escala real que ha cobrat vida.


A banda de les escenes religioses, encapçalades pel Naixement i els Tres Reis d’Orient, també s’han inclòs representants d’antics oficis molt arrelats a la vila com ara esmoladors, ferrers, espardenyers i cosidors de xarxes marineres, entre d’altres. Al llarg del pessebre el visitant també podia entretenir l’estomac amb diversos productes gastronòmics que, bé s’elaboraven in situ –com per exemple els bunyols de vent de l’Empordà, les castanyes torrades, el cremat i el te-, o bé s’havien preparat per vendre’s, com per exemple els montaditos i la coca.


Val a dir que la venda d’aquests productes al simbòlic i popular preu d’1 € es va fer per recaptar diners a benefici de La Marató de TV3, com s’ha fet cada any en què s’ha representat el Pessebre Vivent. També s’han estat venent números per a la rifa d’una panera cedida per la Pastisseria de Ca l’Orench que es sortejarà dimarts.

Data de realització: 12/21/2015 | Data de la darrera actualització: 12/21/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300