Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Simulacres de rescat dels Bombers a Blanes per promocionar el Calendari Solidari 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2015 12:31:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BombersSimulacres de rescat dels Bombers a Blanes per promocionar el Calendari Solidari 2016

Els Bombers de Blanes-Lloret van fer dos rescats de víctimes atrapades en un cotxe accidentat. El calendari “Bombers amb causa” s’edita a benefici de la recerca en malalties infantils

Diversos efectius del Parc de Bombers de Lloret de Mar van ser al llarg de tota la jornada d’aquest passat dilluns a Blanes, coincidint amb la tradicional Fira de Sant Tomàs, per promocionar el calendari Bombers amb causa 2016. Per això, els bombers de Blanes i Lloret van instal·lar un estand durant tot el dia on es podia aconseguir el calendari solidari, que es ven al preu de 10 €.


Estand venda Calendari Solidari "Bombers amb Causa 2016"
Per completar la seva presència al municipi, a la tarda-vespre el cos de seguretat també va oferir dos simulacres de rescat al costat del seu estand, a la confluència del Passeig de Mar amb el Carrer Ample. A través de les dues exhibicions, el nombrós públic assistent que es va acostar per presenciar-les va poder experimentar amb tota la veracitat possible com funciona un rescat.

Rescat de víctimes atrapades en un vehicle accidentat

Una dotació formada per cinc bombers es va encarregar de protagonitzar els dos simulacres, que incloïen una demostració de les diferents maniobres que s’han de realitzar en funció de la situació que presenten els cotxes sinistrats quan es troben en casos reals. En totes dues exhibicions, es tractava de rescatar sengles víctimes que havien quedat atrapades a l’interior de vehicles després de patir un accident.


Simulacre rescat víctimes accident de trànsit - Fotògraf: Quim Llorens
El plantejament va ser el mateix en els dos casos que es van mostrar: els bombers analitzaven la situació i, prioritàriament, s’encarregaven de comprovar l’estat en què es trobava la víctima atrapada, les seves constants vitals, abans de decidir quin operatiu desplegava. En el primer rescat es va utilitzar la tècnica d’abatiment lateral del sostre del cotxe per extreure el ferit.
Per la seva banda, en el segon simulacre els bombers van fer la retirada completa del sostre per poder rescatar la víctima atrapada. Perquè el públic assistent pogués entendre millor la complexitat de l’operatiu, les eines que estaven utilitzant i les decisions que s’anaven prenent pas a pas, es va comptar amb un bomber que anava explicant-ho tot in situ, aconseguint així que es pogués seguir correctament.


A banda de contribuir amb els dos simulacres a promoure la venda del calendari Bombers amb causa 2016, els professionals del cos d’emergència també van explicar que, a través d’aquestes exhibicions, s’aconsegueix un altre objectiu. Es tracta que la gent conegui millor com es fan aquest tipus d’actuacions per si malauradament s’hi ha de trobar alguna vegada, així com per conscienciar els conductors sobre la perillositat dels accidents de trànsit.


Els professionals del Parc de Bombers de Lloret de Mar-Blanes posen periòdicament a prova els seus coneixements pràctics en aquest tipus d’actuacions participant periòdicament en el Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, on assisteixen habitualment equips d’arreu de Catalunya. Els concursos, més enllà d’una competició, es considera que són el marc ideal per implementar els procediments d’intervenció, dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball.


Calendari Bombers amb Causa, una iniciativa consolidada

L’objectiu d’aquest calendari fotogràfic, que es va editar per primera vegada l’any 2011, és recaptar fons econòmics per a la recerca en malalties infantils. Per això, els tres bombers voluntaris que van tenir la idea –Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé-, van contactar amb l’Obra Social de l’Hospital de Sant Joan de Deu i, comptant amb la complicitat de diversos parcs de bombers, van engegar aquest projecte que no para d’expandir-se.


L’edició del 2016 de Bombers amb Causa, la cinquena ja, té la pràctica esportiva com a fil conductor i els seus protagonistes són una vegada més els nenes i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu, que apareixen acompanyats per efectius de diversos cossos de Bombers que col·laboren. Els fotògrafs de reconegut prestigi professional que han col·laborat són Tony Lara, Elisenda Pons, Danny Caminal, Jordi V. Pou, Pepe Encinas, Pere Tordera, Jordi García, Pepe Puntí, Guillem Sans, Ricard Cugat, Joan Manuel Baliellas, i David Allende.

També compta amb la col·laboració de la il·lustradora Marina Vergés, que ha dissenyat uns adhesius que, per primera vegada, també formen part del calendari per personalitzar-lo i decorar-lo. El calendari Bombers amb Causa es pot aconseguir a les botigues Abacus i Natura, així com als Parcs de Bombers de la Generalitat i a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona: a la seva Botiga Solidària (segona planta) i a l’Obra Social Sant Joan de Déu (tercera planta).

Data de realització: 12/22/2015 | Data de la darrera actualització: 12/22/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300