Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aprovats els Pressupostos per al 2016, que permetran una inversió d’1’3 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/23/2015 10:54:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Aprovats els Pressupostos per al 2016, que permetran una inversió d’1’3 M€

Van comptar amb els vots a favor del PSC, CDC, C’s i PP; l’abstenció d'ERC, Batega per Blanes i la CUP; i els vots en contra d’ICV-EUiA. El ple també va tractar altres temes d’interès

Un dels temes més destacats que es van tractar del ple municipal celebrat ahir al vespre va ser el de debat els pressupostos municipals per al 2016. Finalment, el punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CDC, a l’equip de govern, Ciutadans i Partit Popular. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya, Batega per Blanes i la Candidatura d’Unitat Popular es van abstenir, i els únics vots en contra van ser d’Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida Alternativa.

Els comptes per a l’any vinent pugen a 45.759.393,80 €, una quantitat gairebé igual que aquest 2015. D’aquesta quantitat, hi ha 1.345.000 € per a inversions. Entre les més remarcables, destaquen la Rotonda de Ca la Guidó, així com les reformes de la Plaça Argentina, al barri d’Els Pins, i de la Sala Roberto Bolaño, a la Biblioteca Comarcal. La quantitat més important dins el capítol d’inversions són els 460.000 € destinats a obres de clavegueram, aigües pluvials i residuals.


Ajuntament de Blanes
Una altra de les partides destacada puja a 325.000 €, que seran per realitzar millores en els diferents veïnats d’arreu de la vila. Per poder decidir com es distribuiran aquests diners entre els 21 barris que hi ha al municipi, està previst que es faci a través del Reglament de Participació Ciutadana. També s’invertiran 70.000 € per començar a treballar en la implantació del GIS, un sistema d’informació geogràfica.

Pressupostos continuistes i que segueixen incidint en l’àmbit social

En la línia dels pressupostos que s’han aprovat els darrers anys, els de l’any vinent continuen mantenint la contenció dels ingressos i les despeses. Segueixen adaptant-se necessàriament a les estrictes directrius que suposa el compliment del Pla d’Ajust Econòmic aprovat al 2012, si bé per primera vegada permetran dotar amb una major quantia el capítol destinat a inversions amb recursos propis.

També es continua fent euna especial incidència en els àmbits socials i d’atenció a les persones i famílies amb necessitats. Per això, es prioritzen les partides socials per fer front als diferents tipus d’emergències que s’atenen des de l‘Ajuntament, així com a noves iniciatives que s’han anat posant en marxa des del consistori. En aquest darrer sentit, els pressupostos preveuen destinar 674.000 € en despeses corrents a les Llars d’Infants Municipals i Educació, així com 671.328 € a Serveis Socials. Pel que fa a la partida de transferències corrents, que compta amb una dotació total d’1.257.866 €, 445.000 € van a Acció Social, 15.000 € a Participació Ciutadana, i 94.196,20 € a Promoció de la Ciutat, entre d’altres.

Resta de punts a l’ordre del dia

Seguint cronològicament l’ordre del dia, l’aprovació inicial del projecte de modificació puntual del POUM de l’article 188 de la seva normativa referent al PMU 3-Nylstar 2, d’iniciativa municipal, es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups. Per contra, la modificació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva en matèria d’activitats, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC, CUP i PP; l’abstenció de Ciutadans i Batega; i els vots en contra d’ICV-EUiA.


Ple Municipal 22 Desembre 2015
L’aprovació del nou Reglament del Consell Escolar Municipal, va prosperar amb l’abstenció de la CUP. Més enfrontada va ser la votació per resoldre diversos recursos de reposició contra l’acord del ple de setembre que va aprovar el Pla de Carrera Professional, on PSC, CDC, ERC i PP van votar a favor, i la resta de forces es van abstenir. La pròrroga de la concessió de la prestació del servei d’autobusos urbà adjudicada a Transports Pujol i Pujol va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern, PP i C’s; ERC, Batega i la CUP es van abstenir; i ICV-EUiA va votar en contra.

Els tres següents temes van prosperar per unanimitat: l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança de Circulació de Persones i Vehicles en les vies de Blanes; l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora de Guals i reserves d’Estacionament i la ratificació d’un decret del 10 de desembre. Per contra, el Pla Econòmic i Financer pels exercicis 2016-2017 es va aprovar amb els vots a favor de PSC, CDC, ERC, C’s, Batega i PP; i l’abstenció d’ICV-EUiA i la CUP.

Després dels pressupostos, l’aprovació definitiva de la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2016 va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern, Ciutadans i PP; l’abstenció d’ERC i els vots en contra d’ICV-EUiA, Batega i CUP. Les modificacions a tres ordenances (Civisme i Convivència Ciutadans, Control i Tinença d’Animals Domèstics i Circulació de Persones i Vehicles a les vies públiques) va comptar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC, C’s, Batega i PP; i els vots en contra d’ICV-EUiA i la CUP.

Per últim, l’aprovació provisional de dues ordenances per a l’impuls d’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic, així com l’aprovació definitiva del preu públic de l’ordenança de senyalització de guals es va aprovar per unanimitat. També va prosperar amb la unanimitat de totes les forces polítiques l’autorització de diverses operacions comptables de l’actual pressupost.

Val a dir que, després que es va tractar la moció de la C-32, el torn de precs i preguntes es va tancar amb uns minuts que algunes forces polítiques van aprofitar per desitjar unes bones festes i un feliç any. En aquest sentit, va ser especialment aplaudida la intervenció del regidor de CDC, Joel Comas, que va llegir una poesia escrita especialment per a la ocasió per l’exregidora del seu mateix grup municipal, Ramona Marcó, qui s’havia encarregat d’aquesta tasca els anys anteriors al ple.
Data de realització: 12/23/2015 | Data de la darrera actualització: 12/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300