Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert de Nadal del 50è aniversari de la Banda del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2015 11:31:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concert de Nadal del 50è aniversari de la Banda del Col·legi Santa Maria

Una gran quantitat de públic es va congregar diumenge passat per gaudir de la música davant del mar en una de les tradicions musicals blanenques més veteranes

Blanes és un dels municipis catalans que compta amb una arrelada tradició musical, testimoniada no tan sols per les nombroses entitats i grups que han sorgit al llarg del temps, sinó també pels músics i compositors que actualment estan en destacades formacions d’arreu del territori. Per això, no és estrany que en motiu d’una de les èpoques més festives de l’any s’hi facin esdeveniments lligats amb aquest art.

De fet, a Blanes quan es parla d’actes tradicionals que se celebren durant aquestes festes, se’n poden comptar un grapat, i un dels que no falta mai des de fa una pila d’anys a la seva cita anual és el Concert de Nadal de la Banda del Col·legi Santa Maria. Al llarg del temps, l’esdeveniment ha anat canviant d’escenari: després que durant molts anys s’allotjava al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, darrerament s’havia fet a la Plaça dels Dies Feiners per guanyar en espai.


Concert de Nadal 2015 Banda del Col·legi Santa Maria
Des de l’any passat, però, el seu nou emplaçament és potser el més ben valorat per tothom per l’amplitud d’espai que també hi ha però, sobretot, per l’escenari irrepetible on es fa, allò que en diuen marc incomparable. I és que aquest 2015, per segona edició consecutiva, la cita musical ha tingut lloc al Passeig de Mar, al costat de la platja. Nombroses persones es van aplegar per no perdre’s l’espectacle musical que, a més, s’afegeix a les activitats que la gran família de la banda ha estat celebrant durant els darrers mesos en motiu del seu 50è aniversari.

En aquest sentit, després d’aquest concert, la següent iniciativa que s’emmarca dins la commemoració del primer mig segle de vida de la banda tindrà lloc de cara al mes de febrer, en una data encara per confirmar. La idea és organitzar un esdeveniment que signifiqui el retrobament amb antics i actuals membres de la Banda del Col·legi Santa Maria, que participaran en un espectacle que s’allotjaria al Teatre de Blanes.


Jordi Sacristan, director de la Banda del Col·legi Santa Maria
Pel que fa al Concert de Nadal d’aquest passat diumenge, com és habitual la vetllada musical va comptar amb un repertori que va propiciar un viatge per diversos gèneres. Per començar, es va oferir la peça Moment for Morricone, que incloïa fragments de dues bandes sonores prou conegudes del compositor italià: Hi havia una vegada a Amèrica i El bo, el lleig i el dolent. Després, les van seguir la sarsuela La Leyenda del Beso; i el pasdoble Devoció.

Per completar la primera part de peces genèriques, es va interpretar Highlights, del musical Chess; la samba Tico-Tico; i la cançó popular Alma Llanera. Es tracta d’un joropo veneçolà molt conegut en aquest país, ja que està considerat com el segon himne no oficial de Venezuela. El Concert de Nadal, com no podia ser d’una altra manera, es va tancar amb una segona part a base de nadales.


Així, després d’arrencar amb l’arxi-popular Arre Borriquito, es va continuar amb la no menys coneguda Nit de Pau. La resta de peces també rivalitzaven en tradició nadalenca: Campana sobre Campana; Fum, Fum, Fum; i la que va tancar de manera espectacular la vetllada musical, Jingle Bells. El llarg i càlid aplaudiment que va oferir a tots els músics el públic assistent, no va deixar cap dubte que tothom havia gaudit d’una jornada molt especial.

Data de realització: 12/24/2015 | Data de la darrera actualització: 12/24/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300