Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la XIII Festa del Caga Tió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2015 05:48:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la XIII Festa del Caga Tió

Aquesta tarda-vespre els nens i nenes han participat en la tradicional celebració nadalenca protagonitzada per “Es Tió”, un tronc de grans dimensions que viu als boscos d’El Vilar

Coincidint amb la vigília de Nadal, aquesta tarda-vespre Blanes ha acollit la 13a Festa del Caga Tió que, per segon any consecutiu, ha tingut lloc al seu nou emplaçament: el carrer Muralla, davant el Casal La Cooperativa. Com ja ha esdevingut habitual durant aquests darrers anys, la celebració al carrer s’ha fet com a preàmbul de les que es faran avui a la nit a moltes llars catalanes, i ha comptat amb una bona participació d’infants.

Els nens i nenes s’han acostat al popular Es Tió de Blanes per donar-li uns quants cops de bastó i fer-lo cagar figures de xocolata mentre cantaven la popular i coneguda cançó obligatòria perquè la litúrgia s’acompleixi. Per ajudar-los en la lletra de la cançó i animar la 13a Festa del Caga Tió de Blanes s’ha comptat amb la participació de Ferran Pujadas, que ha acompanyat la mainada sobretot en aquelles estrofes que no recordaven.


XIII Festa del Caga Tió
Val a dir que Es Tió de Blanes és molt particular ja que, enlloc de ser com els que hi ha en moltes cases, és de dimensions molt més grans perquè així la canalla pugui viure la festa de manera més intensa. Enguany, una de les principals novetats és que és nou de trinca i està fet amb un cos de freixe, cames d’alzina i nas d’olivera, substituint el què durant els anys anteriors havia protagonitzat la celebració. L’any 2004 Acció Cultural Es Viver es va encarregar de recuperar una tradició que a Blanes s’havia començat a perdre en detriment d’altres més nostrades.


La manera de fer-ho va ser organitzant diverses activitats al voltant d’un tió de grans dimensions amb història i antecedents propis –habita als boscos d’El Vilar, un paratge molt apreciat pels blanencs i blanenques- perquè contribuís a revifar aquesta manera de celebrar els Nadals tan lligada a la cultura catalana. Per això, no tan sols prepara la festa d’arribada, sinó que també edita elements de difusió com una auca, quaderns de dibuix, un trencaclosques i articles de roba on hi ha impresa la imatge d’aquest personatge.


Durant els darrers dies, des que Es Tió va arribar a Blanes el passat dissabte dia 12, la canalla ha anat al seu emplaçament per engreixar-lo de cara a la festa d’avui dijous. D’aquesta manera, tot el menjar que no s’hagi cruspit el fantàstic personatge es lliurarà a Càritas Interparroquial Blanes perquè l’aprofitin altres famílies. Per a l’organització de totes aquestes activitats, Acció Cultural Es Viver compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre.Data de realització: 12/24/2015 | Data de la darrera actualització: 12/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300