Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Millorar les Tècniques d’Estudi a través de la respiració i la música


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2015 05:47:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TALLER RESETMillorar les Tècniques d’Estudi a través de la respiració i la música

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha organitzat un taller gratuït adreçat als joves per aprendre a millorar el rendiment en l’estudi a través de cinc sessions que es faran al gener

Ja ho diu la dita que Any nou, vida nova, l’inici d’una nova etapa, quan ens fem els Propòsits d’any nou que molts cops acaben endreçats en una llista mental, però que també poden acabar fent-se realitat. Entre les bondats que ens solem prometre hi ha les d’apuntar-se en un curs o fer algun tipus aprenentatge i, en aquest sentit, la Biblioteca Comarcal de Blanes fa una proposta certament diferent al què és habitual perquè el públic jove pugui complir aquest propòsit d’any nou.

Es tracta de poder inscriure’s per fer un Taller de Tècniques Sonores per a la Millora del Rendiment en l’Estudi adreçat al públic jove, a través de cinc sessions que es faran durant el mes de gener. El taller, totalment de franc, l’impartirà Laura Masó, de BeSound, que ofereix l’oportunitat de poder descobrir com la respiració i la música poden ajudar a millorar la concentració a través de meditacions sonores.


Joves estudiant a la Biblioteca Comarcal
Les cinc sessions tindran lloc tots els dilluns i dimecres del mes de gener –és a dir, els dies 13, 18, 20, 25 i 27- de 19 a 20 del vespre. La sessió inaugural de presentació s’ha programat perquè es faci un cop passades aquestes festes, el dilluns 11 de gener, a 2/4 de 7 de la tarda. Val a dir que, per assistir al taller, cal portar un petit coixí i una manta lleugera per abrigar-se, perquè de vegades la pràctica d’aquestes tècniques poden fer agafar fred.

Meditacions sonores per a millorar la concentració: fer un RESET

Durant el dia el cervell funciona fent que predomini un dels dos hemisferis cerebrals, de manera que cada 2 hores i 40 minuts es dóna un període d’uns 20 minuts en què es produeix un canvi i es passa a utilitzar en major mesura el costat oposat al que empràvem fins llavors. L’hemisferi dret ofereix percepcions més emocionals i creatives, mentre que l’esquerre allotja el pensament lògic, les paraules, les xifres i les quantificacions.


Aquests consideracions són de gran rellevància quan es vol incidir en la concentració en l’estudi, ja que cadascun d’aquests dos hemisferis proporciona dimensions perceptives diferents sobre una mateixa realitat. Això provoca que, de vegades, l’estudi d’una determinada qüestió pugui ser més senzilla i entenedora, des d’una nova dimensió, quan ha canviat l’hemisferi cerebral dominant.

D’altra banda, quan l’estrès és elevat, aquest procediment es veu alterat i funciona amb dificultats. Justament el què proposa el taller que s’impartirà a la Biblioteca Comarcal de Blanes és aprendre a despertar-nos les potencialitats dels dos hemisferis no tan sols per afrontar els moments d’estudi, sinó també per fer-ho amb altres reptes vitals a través d’una nova capacitat perceptiva.

La tècnica, que es presenta amb el nom de RESET, proposa seure i escoltar una música determinada que guia la respiració en tres exercicis diferents encadenats. Amb una mica de pràctica, els alumnes acaben podent utilitzar-ho sense cap més suport que les pistes de música gravades. Posteriorment, es realitza una audició centrada en l’escolta plena que aporta profunditat en el descans i en la integració.


Un cop acabat tot el cicle, arriba el moment de reprendre el fil, de posar-se a fer el què es necessita fer en molt bones condicions, ja que les sensacions de cansament, pesantor i dispersió es transformen en activació, lleugeresa i focalització. Les inscripcions per participar al taller gratuït, amb places limitades, s’han de fer a la Biblioteca Comarcal en el següent horari: als matins de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h; i a les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20’30 h. Més informació sobre el contingut del taller: https://besoundnaadyoga.wordpress.com/reset-respirar-per-continuar/

Data de realització: 12/30/2015 | Data de la darrera actualització: 12/30/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300