Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Coral Infantil Sa Carbonera: una formació 100% nadalenca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2015 12:04:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Coral Infantil Sa Carbonera: una formació 100% nadalenca

Creada fa 18 anys, està formada per una cinquantena de nens i nenes de 3 a 12 anys d’edat i només actua durant les festes de Nadal, quan ofereix un repertori que actualitza cada any

D’entre la gran quantitat de grups i formacions musicals amb què compta Blanes, n’hi ha una que només ofereix actuacions en públic al voltant de les dates nadalenques. Es tracta de la Coral Infantil Sa Carbonera, que durant aquests darrers dies ha protagonitzat un bon nombre de concerts, majoritàriament a l’aire lliure, sense faltar a la seva cita anual amb el seu públic fidel.

Justament per aquest motiu, la indumentària que llueixen els seus joves membres està directament relacionada amb aquestes festes: una barretina i una samarra típiques dels pastorets com les que es veuen a les figuretes d’un pessebre. Està formada per una cinquantena de nens i nenes que tenen entre 3 i 12 anys d’edat, i es va crear fa 18 anys sota la direcció d’Albert Ponsdomènech, lligada a un dels barris del nucli antic que li dóna nom: Sa Carbonera.


Actuació Coral Infantil Sa Carbonera Nadal 2015-2016
Els últims cinc anys qui ha passat a dirigir la coral és Elisenda Planella Crespo, una jove de Blanes que treballa com a professora de música a una escola de l’Hospitalet de Llobregat i que, quan arriba el Nadal, retorna als seus orígens. Formada a l’Escola de Música Santa Maria de Blanes, es va especialitzar en cant, i posteriorment va fer classes amb la cantant Mònica Orpí, que també va iniciar els seus estudis musicals a la mateixa escola blanenca.

Un repertori que es renova cada any

En motiu de les festes d’enguany el públic de Blanes ha tingut l’ocasió de poder gaudir diverses vegades de l’actuació d’aquests petits cantors i cantores. Dues de les primeres que han ofert han estat per inaugurar les dues representacions del Pessebre Vivent el cap de setmana del 19 i 20 de desembre, una tradició que porten fent des de fa uns quants anys, i que en aquesta recent edició ha inclòs un breu concert afegit.


Concert a la Sala Infantil Biblioteca Comarcal Nadal 2015-2016
També han actuat en una vetllada molt especial que es va fer la tarda del dia 23 a la Biblioteca Comarcal de Blanes, més concretament a la Sala Infantil, així com a l’aire lliure en diverses ocasions. Una d’elles va ser precisament coincidint amb la vigília de Nadal, el 24 de desembre, quan van protagonitzar una cercavila cantant nadales en diverses places del nucli històric.

Les seves actuacions no solen allargar-se més de mitja hora, i van acompanyades de coreografies molt bàsiques perquè siguin encara més vistoses. Cada Nadal renoven el repertori i hi afegeixen noves cançons amb versions més divertides i millorades. En aquest sentit, enguany han estrenat la versió d’En Navidad que es va popularitzar al programa televisiu Operación Triunfo, i el tema Aquella estrella de allà, extret de la banda sonora de la pel·lícula Peter Pan.


L’altra incorporació, l’autèntic hit parade d’aquests Nadals de la Coral Infantil Sa Carbonera, ha estat la coneguda cançó Santa Claus is Coming To Town, en la versió que va popularitzar la cantant Mariah Carey. Altres peces que també interpreten habitualment són des de tradicionals catalanes com El petit vailet, Els Tres Reis i Les 12 van tocant, fins a cançons més modernes que han fet solistes i grups catalans; Nadal ens envolta, M’agrada el Nadal o bé l’entranyable Sense Tu.


Cada any, per preparar el repertori que oferiran durant les dates nadalenques, els assajos comencen al novembre. Es troben tots els dissabtes en un local cedit per l’Associació de Veïns de Raval i durant una hora i mitja repassen les que ja coneixen, i aprenen les noves incorporacions. Segons la directora de la coral, Elisenda Planella, es tracta d’una tasca molt engrescadora, tot i que a voltes també pugui esdevenir complicada pel gran ventall d’edats dels petits cantors.

Sigui com sigui, aquesta feina desinteressada que esmerça cada any fa possible no tan sols que els nens i nenes comencin a introduir-se en el món de la música i aprenguin a estimar-lo. També contribueix a que els Nadals de Blanes comptin amb aquell ingredient entre nostàlgic i festiu que tenen les nadales, que les gaudeixen tant els petits com els més grans.

Data de realització: 12/31/2015 | Data de la darrera actualització: 12/31/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300