Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja fa de Reis a Blanes el dia de cap d’any


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2015 10:59:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CreuRojaCreu Roja fa de Reis a Blanes el dia de cap d’any

Avui al matí s’ha enllestit la Campanya de Joguines 2015-2016 repartint-les a Blanes, després que durant aquesta setmana ja s’ha fet a Lloret i Tossa

Coincidint amb el dia de cap d’any, avui al matí els voluntaris i voluntàries de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa, han fet durant una bona estona d’ajudants avançats de Ses Majestats els Reis d’Orient. Ho han fet repartint les joguines a les famílies de Blanes que venien a buscar-les a la seu que la ONG té a la població, després que dimarts es va fer a Tossa, i ahir dimecres a Lloret de Mar.

Finalment, s’han repartit jocs, joguines i regals per a uns 500 nens i nenes, sumant els llistats que han fet arribar les famílies a Creu Roja a través dels respectius Serveis Socials de Blanes, Lloret i Tossa. Pel que fa estrictament a Blanes, s’han atès un total de 251 nenes i nenes de 127 famílies, on el ventall d’edats més abundant anava dels 3 als 10 anys.


Seu Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa
Perquè la màgia dels Reis d’Orient es compleixi per a tota la mainada sense excepcions, durant aquests darrers dies els voluntaris i voluntàries s’han dedicat a confeccionar les bosses personalitzades per a la canalla, després de comprovar les seves edats als llistats de cada família. Tot el material que s’ha repartit tenia quatre característiques fonamentals: era nou, educatiu, no bèl·lic i no sexista.

Joguines Noves per a tots els nens i nenes

Amb la feina d’avui, finalitza una intensa campanya on el principal cavall de batalla ha estat la novetat que s’ha introduït en la Campanya de Reis respecte anteriors edicions: només s’han acceptat jocs i joguines noves. Es tractava de reivindicar el dret universal que haurien de poder tenir tots els infants perquè, independentment de la situació econòmica de les seves famílies, siguin els primers en gaudir-les.


Per això, s’ha rebutjat tot el material de segona mà, seguint el criteri que tampoc han d’haver-hi infants de primera i segona categoria. Una altra raó és que Creu Roja no disposa dels mitjans necessaris per saber quin recorregut ha fet cada joguina de segona mà, com tampoc el seu nivell d’higiene i seguretat. Un cop extret el seu embolcall original pot haver patit variacions que posen en qüestió aquests dos aspectes.

El canvi de criteri ha provocat més d’un maldecap als voluntaris i voluntàries de la ONG. En general, la gent ha acceptat de bon grat les noves regles de joc quan se’ls ha especificat que no es recollien joguines de segona mà, però també n’hi ha hagut que no s’ho han pres gens bé. D’altra banda, ha suposat haver d’organitzar més activitats per poder recollir diners i comprar jocs i joguines noves per compensar totes les que fins ara s’havien portat de segona mà.


Per poder satisfer la demanda que hi havia a les tres poblacions que cobreix l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa s’han comprat més de 400 joguines noves en diferents centres comercials, mentre que la resta han provingut de donacions. A banda de portar joguines noves a la seu de Creu Roja, també s’han fet donacions de diners per comprar-les, procedents tant d’entitats com de particulars.


Entre les activitats que Creu Roja ha organitzat enguany per recollir fons econòmics hi ha hagut la Festa del Dia de l’Infant que es va celebrar el 8 de desembre, així com la Nit de Monòlegs que es va allotjar al Teatre de Blanes el dia 18. A Blanes també han ajudat a Creu Roja en la recollida de joguines i diners diverses entitats, com per exemple la Penya Blanc-i-Blava, el Centre Excursionista, l’Associació Country, o bé l’Associació de Treballadors i Treballadores de l’Hospital Comarcal de la Selva.Data de realització: 12/31/2015 | Data de la darrera actualització: 12/31/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300