Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concert a ritme de swing, nadales i la màgia de Diego Cortés per encetar el 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2016 12:51:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

2016Concert a ritme de swing, nadales i la màgia de Diego Cortés per encetar el 2016

La VBella Banda de Blanes ha protagonitzat el VIII Concert d’Any Nou, que enguany ha tingut com a convidat d’excepció al guitarrista català de fama internacional

Blanes ha donat la benvinguda al 2016 al Teatre amb una actuació musical que ja ha esdevingut tradicional en aquest municipi per acomiadar i donar la benvinguda a cada nou any, coincidint amb les festes nadalenques. Es tracta del Concert d’Any Nou, que des de fa vuit edicions consecutives s’encarrega d’oferir la VBella Banda.

En aquesta ocasió, el concert va tenir lloc diumenge passat, 3 de gener, i va comptar amb diversos ingredients que van propiciar, una vegada més, que el nombrós públic assistent gaudís d’una inoblidable vetllada. L’actuació va comptar amb dues parts, i va incloure estrenes que s’han incorporat al nodrit i conegut repertori que té la formació.


VIII Concert d'Any Nou
Els nous temes es van interpretar a la primera part: Hallellujah I Love Her So, i els medleys Joe Cocker i Soundtrack. Aquest darrer va incloure bandes sonores de pel·lícules tan llegendàries com Atari, La Pantera Rosa, Peter Gunn o 007. Les tres peces estrenades han estat sengles arranjaments realitzats per Ferran Aledo, un dels components de l’orquestra. Per obrir el concert, la banda va tocar les peces Chattanooga, el medley Glenn Miller i Cheek To Cheek amb un al·licient afegit.


Joan Parrilla
Es tractava de tres parelles de ball de Blanes Hop que van acompanyar la banda ballant dalt l’escenari a ritme de swing. La primera part del concert, que va allargar-se des de les set de la tarda fins als volts de les nou de la nit, es va completar amb una selecció de cançons dels Beatles, així com les immortals Fly me to the Moon i I’ve Got You Under My Skin. D’altra banda, val a dir que al llarg del concert es va comptar amb les intervencions del cantant Joan Parrilla, que va posar la veu a cançons molt aplaudides pels espectadors.

La guitarra de Diego Cortés, convidat d’excepció al concert

Des que la VBella Banda va instaurar la tradició d’obrir i tancar l’any musicalment al Teatre, en cada edició s’ha comptat amb destacades figures que contribueixen a donar-li a la vetllada un al·licient afegit molt apreciat pel públic assistent. En aquesta ocasió el convidat ha estat certament d’excepció, el guitarrista català aclamat internacionalment Diego Cortés.


Diego Cortés
Provinent d’una família gitana amb tradició flamenca, amb tan sols nou anys va debutar amb els seus pares en un prestigiat tablao de Barcelona, i dels 10 als 17 anys va acompanyar-los en totes les actuacions, dedicant-se a estudiar tots els palos flamencs. L’any 1973 va fer una gira als Estats Units, destacant en especial l’actuació que va encapçalar al Madison Square Garden acompanyat per l’Orquestra Filharmònica de Nova York.

Al llarg de la seva vida artística, ha compartit escenari amb figures com Santana, Celia Cruz, Los Ramones, Mike Olfield, i Paco de Lucía, entre d’altres. Avui dia, queden pocs racons del món on no hagin pogut gaudir de la màgia que desplega quan rasca una guitarra: des del Palladium d’Almati-Kazahastan fins al Palau de la Música Catalana de Barcelona, passant pel Zenith de París.Diego Cortés va intervenir al llarg de diverses peces al concert de Blanes: dues acompanyat de la VBella Banda –Al Filo i Oye como va-, i una tercera la va interpretar en solitari; un medley de diversos temes clàssics de guitarra de tots els temps. Ho va fer a la segona part, que es va encetar amb la sempre agraïda What a Wonderful World, i es va completar amb un bon repertori de nadales, quan els membres de la banda van donar-li un toc encara més nadalenc a l’espectacle lluint la característica gorra del Pare Noël que substituïa el seu clàssic barret.

Per últim, el concert es va tancar amb un medley molt aplaudit pel públic que omplia de gom a gom la platea. Es tractava d’una selecció de cançons de música catalana –titulat genèricament País Petit-, seguit per la sempre vibrant When The Saints Go Marchin In, que va posar punt i final. Val a dir que, per interpretar aquest darrer tema, es va incorporar de nou dalt l’escenari Diego Cortés, que també va acompanyar la VBella Banda en l’únic bonus track de la vetllada: La Santa Espina.

Celebració del 10è aniversari durant aquest 2016

Fundada l’any 2006, la VBella Banda de Blanes va suposar el retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria –que precisament aquests mesos està celebrant el 50è aniversari-, fet al qual al·ludeix el seu nom. Amb el projecte de tornar a gaudir de la música i de la companyia de vells amics, la formació musical ja té acostumat al públic a que gaudeixin d’una música vibrant i plena de matisos.


Salutació Final en acabat el concert
A finals del proper mes de maig, la VBella Banda té previst celebrar els seus primers 10 anys de vida amb una sèrie d’activitats que es concentraran durant un cap de setmana del mes de maig. De moment, encara no han fet públic en què consistirà aquesta celebració del desè aniversari, però el què si prometen els seus músics és que, una vegada més, oferiran una vetllada inoblidable, amb el swing i el jazz com a teló de fons.

Data de realització: 01/04/2016 | Data de la darrera actualització: 01/04/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300