Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

18a Marxa per la Pau de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/04/2016 12:58:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRA18a Marxa per la Pau de Blanes

Diverses persones han participat en aquesta iniciativa que es va fer el diumenge 3 de gener, organitzada per les tres Parròquies de Blanes i l’Església Evangèlica Baptista

Es tracta d’una celebració que a Blanes ja porta 18 anys fent-se i que, en aquestes tres anteriors edicions, s’ha convocat perquè tingui lloc al voltant de l’entrada i/o sortida del nou any, després que inicialment s’havia fet coincidint amb el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre. Sigui com sigui, fidels a aquesta iniciativa, diverses persones van participar la tarda-vespre d’aquest passat diumenge 3 de gener en la Marxa per la Pau que organitzen de manera conjunta les tres parròquies de Blanes (Santa Maria, Sagrada Família i Santa Teresa) i l’Església Evangèlica Baptista d’aquest municipi.


Preparatius previs a l'inici de la 18a Marxa per la Pau
Quan faltaven pocs minuts per les set de la tarda –l’hora fixada per sortir-, els primers participants es van anar concentrant al punt de trobada, la Plaça de l’Església, on se’ls va anar lliurant un dels distintius que llueixen tots els qui fan la Marxa per la Pau: un foulard de color blanc, el color de la pau. Poc després, també es van repartir les torxes que posteriorment es van anar encenent per dur-les al llarg el recorregut, i es va desplegar la pancarta on s’hi llegeix senzillament el nom de la celebració: Marxa per la Pau, escrit en un llençol blanc.


Abans d’emprendre la sortida, el rector de la Parròquia Santa Maria, mossèn Enric Roura, es va adreçar a tots els participants explicant-los el sentit que tenia la celebració que estaven a punt d’encetar. A l’hora, també es va recordar a tothom el recorregut que s’havia de fer: des de la Plaça de l’Església en direcció al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret, una sortida que van fer escortats per agents de la Policia Local de Blanes.


Inici 18a Marxa per la Pau
Un cop arribats a aquest veïnat, la 18a Marxa per la Pau va fer la primera aturada al local de l’Església Evangèlica Baptista per després, tots plegats, continuar el recorregut fins el darrer lloc on finalitzava: la capella Nostra Senyora de la Pau de Valldolig. En aquest darrer indret es va comptar amb la participació de diversos testimonis a favor de la pau i, com marca la tradició, es van cantar diverses nadales i es van recuperar forces amb una xocolatada.

Data de realització: 01/04/2016 | Data de la darrera actualització: 01/04/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300