Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els Reis d’Orient visiten l’Hospital-Asil Sant Jaume


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2016 01:53:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els Reis d’Orient visiten l’Hospital-Asil Sant Jaume

Melcior, Gaspar i Baltasar han repartit regals als residents i s’han retirat a descansar per participar aquesta tarda-vespre a l’arribada al port a les 5 i a la cavalcada que comença a les 7

Una de les tradicions que s’ha anat complint a Blanes des de fa molts anys és que cada vigília del 6 de gener Ses Majestats els Reis d’Orient facin una visita molt especial a tots els qui un dia també van ser nens i nenes. Es tracta dels avis i àvies que resideixen a l’Hospital-Asil Sant Jaume, que avui al matí han rebut la visita de tan il·lustres i màgics personatges.


Visita dels Reis a l'Hospital-Asil Sant Jaume
A Ses Majestats els Reis els han donat la benvinguda a la residència membres del Patronat de l’Hospital-Asil Sant Jaume, així com l’alcalde i regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, que han aprofitat per fer-se la primera foto oficial de la jornada. Després, com marca la tradició de fa dècades, Melcior, Gaspar i Baltasar han saludat al nen Jesús que presidia la capella del centre i s’han adreçat a la sala d’actes.


Els reis amb els representants municipals
Allí els esperaven bona part dels residents del centre, molts d’ells i elles acompanyats pels seus familiars i avui, especialment, pels seus nets i netes, besnéts i besnétes que no es volien perdre aquesta ocasió tan especial. Abans de res, els reis han fet una primera passejada per la sala repartint salutacions i caramels, i després se’ls ha demanat que s’assentessin als trons que s’havien instal·lat presidint el recinte.


Després d’agrair-los la visita, diversos residents els han fet arribar verbalment desitjos com ara tenir més paciència o que hi hagi més solidaritat al món, i després els han lliurat en pròpia mà les seves cartes de reis que també els han entregat els nens i nenes que hi havia a la sala. Per últim, la vetllada ha finalitzat repartint entre tots els residents de l’Hospital-Asil Sant Jaume diversos obsequis.


Primer s’han lliurat els obsequis als qui estaven a la sala, i després ses majestats s’han ocupat de pujar planta per planta perquè ningú no es quedés sense el seu regal la vigília de Reis. Val a dir que, una vegada més, la festa ha estat possible gràcies a la feina dels treballadors i treballadores de l’Hospital-Asil Sant Jaume, així com del grup de voluntàries que hi col·laboren assíduament.

Arribada dels Reis a les 5 al Port i Cavalcada a les 7 del vespre

Al llarg del matí Melcior, Gaspar i Baltasar també han visitat altres residències del municipi per saludar i obsequiar la gent gran. Aquest migdia ja s’han retirat a descansar per agafar forces de cara a la intensa jornada que els espera durant tota aquesta tarda-vespre: a les 5 arribaran en vaixell al port de Blanes, on s’hi estaran durant prop de dues hores rebent les cartes i escoltant els desitjos de la canalla.


Posteriorment, a les 7 de la tarda, començarà la Cavalcada de Reis 2016, formada per 10 components, entre els quals destaquen 7 carrosses, i amb un seguici format per més de 300 persones. La cavalcada sortirà des de l’Esplanada del Port i continuarà seguint un bon tram del Passeig de Mar fins arribar a la cruïlla del Carrer Ample, on tombarà cap a munt. Després de girar per la Plaça Solidaritat, continuarà per la Rambla Joaquim Ruyra en direcció a mar i girarà pel Carrer Doctor Xavier Brunet fins al Passeig de Dintre, on la comitiva continuarà a peu fins l’Ajuntament de Blanes.

A l’edifici consistorial els tres reis pujaran fins al balcó principal de la façana que dóna al Passeig de Dintre i saludaran la concurrència, repartint-los els darrers caramels sense gluten que també hauran regalat al llarg de la cavalcada. Llavors, després d’aquesta darrera salutació, serà el moment perquè tothom es retiri a dormir, per esperar que Ses Majestats reparteixin els regals durant tota la nit i matinada.Data de realització: 01/05/2016 | Data de la darrera actualització: 01/05/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300