Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich, dimiteix per motius personals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/08/2016 12:28:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich, dimiteix per motius personals

La seva renúncia serà efectiva el 28 de gener i, fins llavors, seguirà treballant en les àrees que encapçala: Promoció de la Ciutat, Turisme Fires i Comerç, Activitats i Cementiri

Avui divendres la primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich, ha iniciat els tràmits administratius necessaris per renunciar al seu càrrec polític com a regidora al consistori. La seva dimissió no serà efectiva fins al 28 de gener i, fins llavors, seguirà treballant en els diversos temes que tenen a veure amb les àrees de govern que ha encapçalat des de fa sis mesos: Promoció de la Ciutat –que inclou Empresa i Ocupació-; Turisme, Fires i Festes; Activitats i Cementiri.

Txell Salarich ha volgut deixar molt clar que plega per motius personals i que, un cop sigui efectiva la seva renúncia, tornarà a la seva anterior dedicació professional abans d’entrar en el món de la política. En aquest sentit, Salarich ha explicat: “Plego per motius personals, ha arribat un punt en què la salut m’ha fet un toc d’atenció i, per això, he decidit renunciar al meu càrrec”. En aquest darrer sentit, també ha matisat: “No és en cap cas que no pugui assumir la càrrega de feina que significa, és que la meva salut s’ha començat a ressentir”.


Txell Salarich prenent possessió del seu càrrec
en el Ple d'Investidura, el 13 de juny de 2015
La primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, també ha explicat que la decisió que ha hagut de prendre ha estat molt difícil, però necessària: “Estic trista. M’ha costat molt de prendre aquesta decisió, perquè estava molt engrescada amb la feina que estava fent al front de les meves àrees. He mirat d’enfocar els plantejaments de totes les àrees des de l’òptica turística, perquè crec que ha de ser així en una ciutat com Blanes”.

En aquesta línia, Salarich ha remarcat que l’experiència del seu pas per l’Ajuntament “Ha estat complexa, però a l’hora enriquidora”. En aquest aspecte, ha destacat la realització d’un Pla d’Accions a sis anys vista de la direcció que ha de prendre la indústria turística treballant conjuntament amb el sector privat; un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vic; o bé el canvi de plantejament que es vol fer amb l’acció promocional Blanes 12, entre d’altres.

Un dels projectes més ambiciosos en què ha estat treballant la primera Tinenta d’Alcalde és situar Blanes com a referent en el món del disseny internacional al cor de la Costa Brava. Aquesta fita, que caldrà seguir treballant durant els següents mesos, s’estava perfilant en base a l’estada que faran a Blanes representants de diverses empreses que treballen al mític Silicon Valey de Califòrnia.

Encara no s’ha concretat qui substituirà Txell Salarich

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha lamentat la decisió de la seva primera Tinenta d’Alcalde, que li ho va fer saber fa uns dies: “Em sap molt de greu, perquè està fent una molt bona tasca al front d’unes àrees que són de molta responsabilitat, i que necessiten a més a més d’una dedicació molt continuada. Amb tot, evidentment respecto la seva decisió, i li farem costat en tot el què faci falta”.

Respecte qui substituirà Txell Salarich a l’equip de govern, és una qüestió que encara no s’ha concretat, tal i com també ha explicat l’alcalde: “En primer lloc hem d’esperar que els nostres socis al govern, Convergència Democràtica, tractin el tema a nivell intern del seu partit. Després serà qüestió de veure si és necessari o no fer un canvi d’assignació de responsabilitats de les àrees que fins ara portava la primera Tinenta d’Alcalde”.

Per aquests dos darrers motius, Miquel Lupiáñez ha demanat un marge de temps lògic i necessari, tot i que també s’ha mostrat tranquil: “Aquesta renúncia no afectarà la feina diària a l’Ajuntament de Blanes, ja que la regidora continuarà treballant fins que sigui efectiva. Estic convençut que, en un marge breu de temps els dos socis a l’equip de govern, CDC i PSC, estarem en disposició de fer públic el nou cartipàs municipal”.

Txell Salarich va entrar per primera vegada en el món de la política en motiu de les Eleccions Municipals del 2015. Es va presentar en el número 2 de la llista de Convergència i Unió.
Data de realització: 01/08/2016 | Data de la darrera actualització: 05/23/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300