Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Blanes X Runners” estrena la temporada 2016 amb novetats i millores


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/12/2016 11:14:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BLANES X RUNNERS“Blanes X Runners” estrena la temporada 2016 amb novetats i millores

La marca, que promou la ciutat com un territori ideal per a corredors a través d’esdeveniments i proves durant tot l’any, encetarà temporada el 17 de gener amb la Cursa Mar i Murtra

Després del balanç positiu amb què s’ha tancat el primer any de la seva posada en marxa, l’entrada al 2016 significa també una nova temporada en que els impulsors s’han proposat introduir diverses novetats i al·licients que contribueixin a la seva consolidació. La marca de turisme esportiu Blanes X Runners va ser presentada el 2015 en la 35a edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid, com un reforç de la DTE –Destinació de Turisme Esportiu- amb què compta el municipi.


Inscripcions Travessia del Port - Foto: Quim Llorens
L’any passat, l’Ajuntament de Blanes i les tres entitats que es dediquen a disciplines relacionades amb l’atletisme, el triatló, les caminades i el senderisme van decidir unir esforços per impulsar la vila marinera com un territori que atregui als amants d’aquestes modalitats esportives. La nova marca, creada amb el recolzament del Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes, i el Grup Fondistes Blanes, representa totes les activitats que es fan en aquestes modalitats.

Per difondre-les, una de les primeres accions que es va impulsar i que continuarà durant aquest 2016 va ser la creació d’un calendari que aplega totes les proves i esdeveniments que s’allotgen a Blanes durant tot l’any. Es tracta d’un total d’onze activitats que es poden fer al llarg de tot l’any i que inclouen des de curses fins a caminades populars, passant per duatlós, trails, etc. La iniciativa continua comptant amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.


Sortida Corredors d'elit Caminada Nit Sant Bonós - Foto: Javier Calvete
Aquest 2016 el calendari s’encetarà justament el proper cap de setmana, el 17 de gener, amb la XXVIII Cursa Mar i Murtra, que inclou dues opcions: cobrir la distància de mitja marató (20 km), o bé una altra de més assequible (10 km). Al febrer hi haurà la V Duatló Ciutat Esportiva Blanes; a l’abril el XI Cross Escolar, la XXV Ruta de les Ermites, i el V Triatló Vila de Blanes; i al maig el III Trail Selva Marítima, de 22 km.

Entrant ja en el període estiuenc, al juny es disputarà la IV Escalada Sant Joan amb 666 esglaons; a l’agost la 74a Travessia Popular del Port, la XXXIV Caminada Pouplar Nit de Sant Bonós i el VIII Aquatló Popular. Per últim, el calendari de Blanes X Runners finalitzarà amb la VII Passafred, que compta amb dues possibilitats de recorregut: 21 km i 12 km. Una altra manera de poder estar informat de tots els esdeveniments i proves relacionades amb la marca és accedint al seu portal oficial: www.blanes.cat/blanesxrunners.

Novetats de la marca durant el 2016

Una de les principals novetats que les tres entitats esportives i l’Ajuntament de Blanes han decidit incorporar durant aquesta segona temporada de Blanes X Runners és la senyalització de tres de les rutes que segueixen tres de les competicions: la Caminada de la Nit de Sant Bonós (que enguany tindrà lloc el 20 d’agost); la Ruta de les Ermites (el 17 d’abril); i la Cursa Mar i Murtra (que es farà el proper 17 de gener). La senyalització horitzontal consistirà en marques de seguiment, mentre que la senyalització vertical es situarà en els respectius punts d’inici i els llocs de pas que es troben en el recorregut.


Sortida Cursa Mar i Murtra - Foto: Aitor Roger
S’instal·laran plafons de punts d’inici que donaran informació específica dels diferents senders locals de Blanes i mostrarà en un mapa tant el traçat com els elements més atractius que es troben en aquest itinerari. També s’utilitzarà senyalització direccional per indicar a l’usuari quins són els punts d’interès propers, així com a quina distància es troben. Per la seva banda, la ruta que se segueix per fer la Caminada de la Nit de Sant Bonós s’indicarà per estampació sobre les voreres i paviment durant el recorregut, per distingir-la de la senyalització vial.


Participants Caminada Nit Sant Bonós - Foto: Javier Calvete
Seguint aquesta línia, una altra incorporació que en aquest cas serà visible en tots i cadascun dels esdeveniments inclosos a Blanes X Runners, serà la utilització d’una cinta balisa corporativa amb el seu nom per donar-li més visibilitat a la marca. Per últim, també s’està treballant en la possibilitat que a principis d’estiu s’organitzi la Festa Blanes X Runners, un esdeveniment corporatiu que representi i aplegui als practicants d’aquestes disciplines esportives a l’aire lliure i que promogui el municipi com a territori per a corredors.

Més de 10.000 participants durant el primer any de Blanes X Runners

Sumant les onze proves que es van disputar incloses dins Blanes X Runners durant el 2015, han participat prop de 10.000 esportistes. Per això, el balanç que n’han fet tant l’Ajuntament de Blanes com les tres entitats impulsores –Club Triatló, Centre Excursionista i Grup Fondistes- no tan sols és encoratjador en aquest aspecte, sinó que també ho és en la promoció que ha significat envers la vila donar a conèixer aquestes proves.


Moments previs Cursa Mar i Murtra - Foto: Aitor Roger
D’entre totes elles, la que va comptar amb el major nombre de participants és precisament una de les que té un caràcter més marcadament popular i tradicional a Blanes, tot i que també l’aprofiten per fer consagrats esportistes d’àmbit internacional per entrenar-se. Es tracta de la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que se celebra a finals d’agost coincidint amb la Festa Major Petita del municipi, i que ja porta tres anys superant els 5.000 participants. Tant és així, que l’any passat es van haver de tancar les inscripcions quan encara faltava una hora i mitja perquè arribés el límit de temps per apuntar-s’hi.


Cartell "Blanes X Runners" 2016



Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300