Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Susana Ramajo, regidora de l’equip de govern a l’Ajuntament, dimiteix per motius personals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/13/2016 12:16:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellSusana Ramajo, regidora de l’equip de govern a l’Ajuntament, dimiteix per motius personals

És responsable d’Acció Social, Educació i Cooperació i Solidaritat, les àrees que ja va encapçalar durant l’anterior mandat del 2011-2015, quan també va portar altres regidories

Aquest matí de dimecres Susana Ramajo ha donat a conèixer als 21 membres de la corporació la seva decisió de dimitir com a regidora a l’Ajuntament de Blanes. Anàlogament a la renúncia que també va presentar la setmana passada la primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, la seva dimissió no serà efectiva fins que se celebri el Ple Municipal del proper 28 de gener.

Actualment, Susana Ramajo encapçala les àrees d’Acció Social, Educació, i Cooperació i Solidaritat, després que durant el mandat del 2011-2015 ja va ser responsable d’aquestes mateixes àrees. D’altra banda, a principis del 2013 i fins a acabar l’anterior mandat, també va passar a assumir l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Comarcal i l’Oficina de Català.

Dimissió per motius personals

La regidora ha explicat que, com tothom sap, ja fa temps que pateix problemes de salut greus que ara l’obliguen a haver de disposar de més temps per poder cuidar-se, ja que la seva feina al consistori li consumeix moltes energies. Segons Susana Ramajo, “Necessito més temps per a mi, perquè la malaltia m’ha passat factura, i els efectes secundaris de la quimioteràpia m’obliguen a fer una dieta molt estricta i un tractament que no és compatible amb la dedicació que esmerço a l’Ajuntament”.


Susana Ramajo, al seu despatx de l'Ajuntament
La decisió final detalla que l’ha acabat de prendre durant les festes de Nadal: “Vaig fer el què sempre he fet quan he hagut de prendre una determinació important: vaig fer una llista amb els pros i els contres i, en aquest cas, no va haver empat i van pesar més les raons que m’empenyien a plegar”. El què li demanaven tant la seva família com el seu home, que aquest 2016 es prejubila, també han pesat molt a l’hora d’elaborar aquesta llista: “De fet, han estat ells el qui finalment m’han fet decidir finalment a fer el pas endavant de plegar”.

Respecte el seu pas per l’Ajuntament de Blanes, que hauran representat més de quatre anys i mig de la seva vida, només té lloances i guardarà un bon record: “Sento un gran respecte per a totes i cadascuna de les persones que han treballat amb mi durant tot aquest temps. Ara bé, per qui sento un agraïment i un reconeixement en especial per la seva professionalitat és per a tots els tècnics d’Acció Social”.


Segons explica la regidora, si habitualment les tasques que han de desenvolupar en aquesta àrea ja són prou delicades donada la naturalesa dels casos que han de tractar, a aquesta circumstància s’hi ha afegit durant els darrers mesos una dificultat afegida. S’ha hagut de tornar a configurar l’organigrama a causa de la baixa que ha hagut d’agafar el cap del departament, que n’ha estat el seu responsable des de principis de la dècada dels 80, amb la recuperació de la democràcia.

De fet, Susana Ramajo admet que “Potser la qüestió més important que m’impedia fins ara donar el pas definitivament era que no estava tranquil·la, patia per la situació que estaven afrontant. Ara, però, amb el nou organigrama que hem dissenyat ja he vist que estaven funcionant prou bé com per no pensar que els deixava en un moment difícil”.

Quan la seva dimissió sigui efectiva, la regidora explica que vol tornar a gaudir de la vida: “Vull recomposar-me. El mandat anterior va ser molt difícil, i el fet d’haver de superar un càncer sense deixar les meves responsabilitats per decisió pròpia ara m’està passant factura. Ara vull poder tornar a gaudir de coses tan senzilles com passejar, llegir... gaudir de la vida!”.

En aquest darrer sentit, també sentencia molt clarament: “La vida m’ha donat una segona oportunitat i no vull desaprofitar-la”. Pel que fa als altres motius que pesaven a l’altra costat de la llista, els que l’impedien plegar, s’hi troben un munt de projectes per tirar endavant que confia que l’equip de govern i els tècnics tiraran endavant, com per exemple un conveni amb els pediatres de Blanes relacionat amb la nutrició de la infància de la població.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha lamentat la decisió de qui ja va ser companya seva de govern durant l’anterior mandat, però l’ha entès perfectament: “Lamento perdre una persona tan efectiva com la Susana, però a l’hora també crec que, després de tot el què ha hagut d’afrontar, es mereix poder gaudir de la vida. Li ha tocat gestionar políticament temes molt complexos com l’Àrea Social i Educació, i més encara en els temps que corren, en què la crisi econòmica està provocant situacions molt dramàtiques i dures de resoldre”.


Miquel Lupiáñez també ha destacat el caràcter de Susana Ramajo: “És una persona discreta, treballadora infatigable i que ha sabut superar tot tipus de dificultats. La trobaré molt a faltar i li desitjo tot el millor en aquesta nova etapa, perquè realment s’ho mereix”. Respecte qui la substituirà a l’equip de govern, aquest tema està previst que es tracti en la reunió de l’Executiva del PSC de Blanes que tindrà lloc avui al vespre.

En les Eleccions Municipals del 2015, Susana Ramajo es va presentar en el número 4 de la candidatura del PSC, després que en l’anterior mandat del 2011-2015 –quan va formar part de la llista per primera vegada- ho va fer en el número 5. En la llista de l’actual candidatura, el número 5 l’ocupa el músic i compositor Mario Ros.Data de realització: 01/13/2016 | Data de la darrera actualització: 01/13/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300