Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 28a Cursa Mar i Murtra enceta amb èxit la segona temporada de “Blanes X Runners”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/18/2016 12:00:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La 28a Cursa Mar i Murtra enceta amb èxit la segona temporada de “Blanes X Runners”

L’atleta belga Tommy Kinders ha guanyat per tercer any consecutiu la prova dels 20 km, mentre que el barceloní Jordi Pujol va ser el primer en la dels 10 km de recorregut

Blanes va viure aquest passat diumenge una de les proves esportives més emblemàtiques i veteranes del calendari anual: la Cursa Mar i Murtra, que aquest 2016 ha arribat ja a la seva 28a edició. Organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i altres empreses i institucions, la prova ha significat també el tret de sortida de la segona temporada de Blanes X Runners, la marca que promou la ciutat com un territori ideal per a corredors a través d’esdeveniments i proves durant tot l’any.

Per segona edició consecutiva, la Cursa Mar i Murtra presentava dues modalitats: la tradicional de mitja marató, de 20 km de distància; i la més curta i assequible per a tothom, de caràcter més popular, de 10 km a peu pla. Sumant la participació de totes dues, van haver-hi més d’un miler de corredors inscrits: 750 a la de llarg recorregut i 270 a la marxa popular que tenia la meitat de distància aproximada.


Sortida XXVIII Cursa Mar i Murtra - 20 km - Fotos: Aitor Roger
Com marca la tradició, la meteorologia va complir amb les gèlides temperatures que solen haver quan es fa aquesta cursa, i ahir diumenge val a dir que ho va fer amb escreix, ja ha estat quan s’ha registrat la temperatura més baixa del què portem d’hivern. Potser precisament aquest ingredient és el què la fa més apreciada per tothom i, malgrat aquest condicionant, des de primera hora del matí els atletes i caminants de les dues proves ja van començar a envair el Passeig de Mar, l’indret que marcava la sortida i arribada en els dos recorreguts.

Tommy Kinders i Jordi Pujol, guanyadors de les dues curses

A 2/4 de 10 es va donar el tret de sortida de la cursa de 20 km, i mitja hora més tard, a les 10 del matí, la del recorregut de 10 km. Per tercer any consecutiu, el més ràpid en fer la cursa més llarga va ser Tommy Kinders, l’atleta belga del Club Walo que va invertir un total de 1 hora, 12 minuts i 20 segons. Aquesta ha estat la quarta vegada consecutiva en què ha participat en la prova blanenca: l’ha guanyat aquests tres darrers anys, mentre que al 2013 va quedar segon.


Arribada Tommy Kinders - 1er Cursa Mar i Murtra 20 km
Per la seva banda, Jordi Pujol Domínguez, del Club Pudo Atlètic de Barcelona, va ser el primer en completar la prova dels 10 km en un temps total de 35 minuts amb 3 segons. Aquesta ha estat la primera vegada que ha participat en la prova blanenca i, tal com va explicar a la seva arribada, compagina la seva afició per les curses -que ha heretat seu pare i el seu tiet-, amb la pràctica del seu esport principal: el futbol.


Jordi Pujol - 1er Cursa Mar i Murtra 10 km
La resta d’esportistes que van completar el podi dels tres primers classificats van ser els següents. En la cursa dels 20 km la segona plaça la va ocupar Romà Ribas Reixach, que va invertir 1’13’38 hores, i la tercera Abraham Alamilla Míguez, amb un temps d’1’14’58 hores. Per la seva banda, en la prova dels 10 km el segon lloc el va guanyar Ivan Escola Gandia i el tercer l’atleta belga Dobbelaer Dimitri.

Al·licients extra-esportius afegits

Com ja és tradicional, a la seva arribada a la red carpet inclosa a la línia de meta instal·lada al Passeig de Mar –amb cronòmetre lluminós inclòs-, tots i totes les participants van poder gaudir d’un més que complet refrigeri a base d’entrepans, fruita, begudes, aperitius i inclús gominoles. També hi havia la opció de fer-se un massatge terapèutic, o bé una fotografia de record al Photocall que hi havia al final del recinte reservat als participants de les dues curses.


D’altra banda, tots els participants van poder gaudir de diversos obsequis de record, així com entrar en el sorteig de regals a través del número de dorsal. Tota aquest reguitzell d’atencions –entre les quals també s’hi incloïa un servei de guarda-roba- van ser possibles principalment gràcies a la feina d’un autèntic exèrcit de voluntaris i voluntàries del Grup Fondistes Blanes i d’altres per a la ocasió.


També va ser indispensable la tasca que van esmerçar durant tota la celebració de la XXVIII Cursa Mar i Murtra els efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i Mossos d’Esquadra. La feina de tots i totes aquestes persones va fer possible que, una vegada més, l’esdeveniment es visqués com una festa esportiva amb plena seguretat i garanties.

Calendari “Blanes X Runners” 2016

Després d’aquest flamant inici del calendari Blanes X Runners 2016, el següent esdeveniment esportiu ens emplaça de cara al proper mes de febrer, més concretament el dia 21, quan hi haurà la V Duatló Ciutat Esportiva Blanes. A l’abril serà el torn d’una prova on la canalla de diferents edats són els seus indiscutibles protagonistes; el XI Cross Escolar, que es disputarà el dia 3.


Durant el mes d’abril encara hi haurà dos esdeveniments més: el 17 la XXV Ruta de les Ermites de Blanes, que compta amb 18 km de recorregut, i una setmana més tard, el dia 24, el V Triatló Vila de Blanes. Al maig serà el torn d’una cursa que cada cop està guanyant més adeptes: la III Trail Vila de Blanes; i al juny una prova de fons que s’escapa dels cànons habituals, la IV Escalada a Sant Joan, on s’han de remuntar les 666 escales que condueixen fins al cim d’aquest turó.

Finalment, a l’agost hi haurà tres proves: el dia 7 la 74a Travessia Popular del Port de Blanes; el 20 la més participativa i popular de totes les que configuren Blanes X Runners; la XXXIV Caminada Popular Nit de Sant Bonós; i el dia 28 el VIII Aquatló Popular Vila de Blanes. El calendari d’esdeveniments es tancarà el 27 de novembre, amb la VII Passafred, que també inclou dues modalitats com la Mar i Murtra. En aquest cas les dues distàncies són de 21 km i 12 km.

Data de realització: 01/18/2016 | Data de la darrera actualització: 02/01/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300