Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta la “Setmana per la Pau” amb una exposició sobre els projectes de Cooperació i Solidaritat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2016 12:40:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta la “Setmana per la Pau” amb una exposició sobre els projectes de Cooperació i Solidaritat

La mostra, que es va inaugurar el vespre d’aquest passat divendres, es podrà visitar a la Sala Ma Luisa García-Tornel fins al 31 de gener i la protagonitzen les ONG de Blanes

Les activitats de la Setmana per la Pau 2016 es van encetar ahir al vespre, amb la inauguració d’una exposició que s’allotja a la Sala Maria Luisa García-Tornel, al centre de la població. Presentada sota el títol genèric La Cooperació a Blanes, la mostra recull a través de fotografies, informació escrita, cartells i vídeos els projectes de Cooperació i Solidaritat que s’han finançat des de la ciutat selvatana a través de ONG locals i catalanes amb càrrec al pressupostos municipals del 2015.


Inauguració Exposició Projectes de Cooperació i Solidaritat
Cada entitat impulsora dels projectes disposa d’un espai a la sala per donar a conèixer els respectius programes d’ajut. Així, el col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís parla sobre les Vacances en Pau que organitza cada estiu al municipi; Blanes Solidari respecte la remodelació i ampliació de les aules de FUNDARPAL a Nicaragua; i la ONG d’Acció Social i Solidària El Bon Samarità explica la tramesa de material escolar i higiènic que s’ha efectuat a Guinea Equatorial, Sàhara i Gabon.


Per la seva banda, la Fundació Vicenç Ferrer treballa en un projecte agrícola per millorar la situació socioeconòmica de 37 famílies a Anantapur (Índia); i l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku (Gàmbia), dedica el seu apartat a l’exposició per explicar la darrera etapa que ha desenvolupat. La ONG de Blanes ha creat un espai de formació professional per als joves del poble, així com habitatge per a l’encarregat de la cooperativa i per als professors.


El darrer projecte que també s’inclou a l’exposició tracta sobre el programa que coordina l’Associació del Voluntariat Blanenc, relacionat amb el pavelló de dones Agustina de Aragón de l’Hospital de Santa Bàrbara, a Honduras. Per completar la informació inclosa a la mostra, la inauguració que va tenir lloc ahir al vespre va comptar amb les intervencions dels portaveus de les diferents ONG locals que impulsen els respectius projectes des de Blanes.


L’acte inaugural el va encapçalar la regidora d’Acció Social, Educació, Cooperació i Solidaritat, Susana Ramajo, acompanyada de diversos representants de les ONG que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social. També van participar-hi regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.
La mostra, que estarà oberta fins al 31 de gener, es podrà visitar a la Sala Maria Luisa García Tornel en els següents horaris: els dissabtes de 10’30 a 13’30 i de 17 a 21 h; els diumenges de 10’30 a 13’30 h, i els dilluns de 10’30 a 13’30 i de 17 a 21 h. La resta de dies (dimarts, dimecres i dijous) romandrà tancada.

Data de realització: 01/23/2016 | Data de la darrera actualització: 01/23/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300