Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Andana”, el nou servei de lleure i esport inclusius d’Aspronis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2016 07:41:33 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

“Andana”, el nou servei de lleure i esport inclusius d’Aspronis

Són propostes de lleure a mida que donaran respostes personalitzades a les demandes dels usuaris, i el pilar fonamental del servei seran els voluntaris

Des d’ara, Aspronis compta amb un nou servei de lleure i esportiu inclusius: Andana. Aquest nom respon no només al què evoca el sentit literal de la paraula –passarel·la, via de comunicació, intermediari, mediador-, també és una paraula molt blanenca: l’onada de la platja. El nou espai de lleure i esport és un nou concepte: mitjançant la mediació es fa més inclusiva que mai l’oferta esportiva i d’oci de la persona atesa.


Presentació "Andana", el nou servei d'Aspronis
La iniciativa d’Andana respon a la necessitat que plantejaven les persones ateses de l’entitat de poder comptar amb una oferta de lleure pròpia, ja que fins ara Aspronis només oferia esport mitjançant el Club Esportiu El Vilar. Fa tres anys, l’entitat va iniciar canvis pel que fa al model de vacances dels serveis: de grans grups en una casa de colònies a petits grups per afinitats i destinacions triades per les persones.

També va néixer llavors el grup d’auto-gestors, un col·lectiu de persones que es reuneixen per reivindicar els seus drets com a ciutadans, i que van apostar per les vacances. Així mateix, Aspronis tenia fixat com a objectiu estratègic dissenyar una oferta de lleure integradora basada en la mediació i l’acompanyament amb suports que donessin resposta a les necessitats de les persones ateses.


De tot això, sorgeix la necessitat d’un nou servei que també tenia antecedents integradors en el cas de l’esport: Aspronis aposta per entrenar junt amb clubs esportius ordinaris que els acull entre les seves files, tecnifiquen els entrenaments i els duen a terme a les seves instal·lació. D’aquesta manera, funcionen com si fossin una secció més dels clubs propis dels municipis.

En el cas del lleure, la novetat de les tres branques –vacances, esport i lleure- que engloba el servei Andana oferta propostes a demanda de les persones, d’acord amb els seus gustos i preferències, el més personalitzades possible. Des de cursos fins a sortides culturals o socials, passant a activitats dirigides i altres al·licients. En aquest sentit, les vacances també formaran part d’Andana, com ja era la línia d’Aspronis: grups reduïts, afinitat quant a les persones, acompanyaments si s’escau, etc.

Atenció individualitzada i oberta a tots els públics

Andana situa com a principal protagonista a la persona, que tria allò que vol i on vol, i li dóna veu per erigir-se com a ciutadà de ple dret per proclamar el seu lleure com a una dimensió més de la seva qualitat de vida. Qualsevol persona hi està inclosa, independentment de la seva edat –des d’infants fins a gent gran-, de les seves necessitats de suport, i dels seus gustos i característiques. Fins i tot persones no ateses a Aspronis.


El servei compta amb un coordinador, i el voluntariat serà el seu pilar fonamental per poder-lo dur a terme. Des d’ara, les persones que ho vulguin poden inscriure’s als tallers d’Andana que s’han programat durant el primer semestre del 2016. Val a dir que a partir del proper mes de març està previst oferir noves activitats per poder fer de cara al segon trimestre de l’any, de l’abril al juny.

Tallers de maquillatge, estètica i perruqueria, cuina, així com una introducció al teatre són les primeres propostes que s’estan ofertant en locals municipals de Blanes, i que comptaran amb la dinamització de talleristes en la matèria. Això a banda, Andana ofereix dues propostes genuïnes: Anem de públic, per animar els esportistes del Club Esportiu El Vilar en les seves competicions, i Ens Trobem, un espai obert a tothom on proposar o compartir activitats, sortides, etc... per escollir i gestionar el temps lliure de la persona, comptant amb el suport d’un monitor i mediar en el què calgui.


La presentació d’Andanes va tenir lloc el vespre d’aquest passat divendres a la sala d’actes de la Biblioteca Comarcal de Blanes, plena de gom a gom. L’acte va comptar amb la participació de diversos representants i treballadors d’Aspronis, i el va presidir l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui va destacar l’encert i idoneïtat d’aquest nou servei de lleure i esport inclusius que lidera Aspronis, una entitat lligada des de fa dècades a aquesta població selvatana.Data de realització: 01/25/2016 | Data de la darrera actualització: 01/25/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300