Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aixeca el teló de la programació professional al Teatre Costa Brava Sud amb el musical “Paradís”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/26/2016 11:32:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aixeca el teló de la programació professional al Teatre Costa Brava Sud amb el musical “Paradís”

L’espectacle recrea les funcions ambulants de “ varietés” de la postguerra, i està protagonitzat per ‘Divinas’, tres coristes que inclouen al repertori cuplets, pasdobles i cançó popular catalana

Teatre de la Costa Brava Sud encetarà el proper cap de setmana la nova temporada del 2016 amb la primera de les funcions incloses a la programació professional. El teló s’aixecarà al Teatre de Blanes dissabte vinent a les nou de la nit amb un espectacle al més pur estil de les funcions de varietés que tant populars van ser durant la postguerra espanyola -en plena dictadura franquista-, entre els anys 40 i 50.


El trio Divinas protagonitza Paradís, un espectacle teatral que parla de tota una generació a través de les cançons que els permetien escoltar en moments de poca llibertat d’expressió i de gran repressió social, sexual i femenina. Alhora, també vol ser un homenatge a les artistes que viatjaven de poble en poble, actuant en llocs miserables i on la prostitució no deixava de ser un altre mitjà per sobreviure en molt dures circumstàncies.


Les tres protagonistes –les Divines- interpreten cançons de gèneres tan apreciats durant aquella època com eren el cuplet, la cobla o els pasdobles, i també incorporen cançons populars catalanes. Ho fan acompanyades d’un pianista i un clarinetista en directe, dalt l’escenari. Les cantants i ballarines –que inclús s’atreveixen amb uns passos de claqué- interpreten des de La bien pagá fins l’arxi-coneguda Remena nena, passant per altres temes recuperats de l’oblit.

Si s’han de buscar tres adjectius que descriguin l’espectacle, Paradís destaca per la seva proximitat, comicitat i una bona dosi d’emotivitat. És una història de dones, d’artistes i de supervivència que protagonitzen la soprano Carla Móra en el paper de Purita; la mezzo-soprano Irene Ruiz donant vida a la Carmeta; i la contralto Marta Móra, que incorpora el personatge de la Rosa. La mateixa actriu Irene Ruiz és qui s’encarrega de la direcció musical, així com de la creació d’arranjaments vocals.

Divinas, una companyia que recull l’essència de les varietés

L’ànima de l’espectacle que s’oferirà dissabte vinent al Teatre de Blanes són les Divinas, una companyia artística catalana que ha captat el gust per la música i l’estètica d’èpoques passades i n’ha fet el seu segell d’identitat. Les divines estan especialitzades en funcions que tenen un format teatral de creació, basats en temes musicals de la primera meitat del segle XX.


El trio es va formar ara fa dotze anys, i les seves components –Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra- són actrius, cantants i ballarines prou versàtils com per atrevir-se amb una gran varietat de peces i gèneres, sempre al voltant del musical. En els seus espectacles proposen al públic que viatgi de la seva mà a un món on la feminitat i l’essència de temps passat són els principals ingredients. D’aquesta manera, les tres veus de Divinas es fonen en un so únic i sempre s’acompanyen de músics en viu per donar encara més intensitat a les interpretacions.

Les tres actrius vesteixen les cançons amb coreografies i textos teatrals que omplen d’emocions i divertiment les funcions que protagonitzen. Totes tres encarnen a dones artistes d’èpoques passades i, per aconseguir aquest miratge, la companyia aposta per una acurada posada en escena, caracterització i ambientació que fa que la màgia s’aconsegueixi.


L’espectacle Paradís, a càrrec de les Divinas, s’oferirà al Teatre de Blanes dissabte vinent dia trenta a partir de les nou del vespre. Les entrades, al preu de 18 €, ja es poden comprar de manera anticipada online al web de Teatre Costa Brava Sud: http://www.teatredelacostabravasud.cat/entrades-online/paradis/426/2/433/, o bé presencialment a la taquilla del teatre dues hores abans que comenci la funció. Tanmateix, també es poden adquirir de dimarts a divendres a Casa Saladrigas de 10 a 12’30 h., només amb pagament mitjançant tarja bancària.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/26/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300