Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Carnaval de Blanes, més familiar que mai


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2016 02:13:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARNAVAL 2016 OKEl Carnaval de Blanes, més familiar que mai

La principal novetat serà el canvi de format de les primeres activitats del dissabte 6 de febrer, amb un Concurs de Disfresses Infantils precedit per Tallers, una Cercavila i un Ball

La principal novetat del Carnaval 2016 a Blanes és el canvi de format de les primeres activitats que l’encetaran, i que tindrà lloc la tarda-vespre del dissabte 6 de febrer. Presentat genèricament com el Carnaval per a tota la Família, i amb l’objectiu de promocionar la DTF, la marca de Destinació de Turisme Familiar de Blanes, hi haurà diversos esdeveniments que s’emplaçaran principalment al Passeig de Dintre, i on els principals protagonistes seran la canalla i els seus pares.Tallers Infantils Carnaval 2015
Per incidir encara més en aquest aspecte, s’ha incorporat la celebració d’un Concurs de Disfresses Infantils, per a nens i nenes d’1 a 12 anys, així com una Cercavila pels carrers del nucli urbà que amenitzarà el grup Xarop de Canya. La desfilada, protagonitzada principalment pels nens i nenes disfressats, arrencarà a 2/4 de 7 de la tarda des del Passeig de Dintre i farà una volta pel Carrer Ample, Carrer Raval, Carrer Muralla i tornada al passeig.


Un Carnaval per a tota la família

Totes dues activitats es faran després que, arran de l’èxit aconseguit en anteriors edicions, també hi hagin hagut tot un desplegament d’activitats gratuïtes: Tallers de Carnaval i Inflables, un Espectacle d’Animació i Ball per als més petits, i una Xocolatada. La fresca començarà a partir de les 5 de la tarda i culminarà a quarts de vuit del vespre amb l’Arribada i Pregó del Rei Carnestoltes, i el Lliurament de Premis del Concurs de Disfresses Infantils al mateix Passeig de Dintre.


Grup d'Animació i Ball Infantil 2015
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha destacat: ”Després que aquests darrers anys ja hem anat introduint activitats com els tallers infantils i el grup d’animació, aquest 2016 fem un pas més. Volem seguir incidint en què els actes del Carnaval de Blanes els gaudeixi tota la família i, en especial, la canalla, promocionant així la Destinació de Turisme Familiar que tenim al municipi”.

Rua multitudinària amb més d’un miler de components

A Blanes, l’acte central per excel·lència és la Rua de Carrosses i Comparses que enguany tindrà lloc el diumenge 7 de febrer a partir de les 5 de la tarda. Es tracta d’un esdeveniment que aquest any comptarà amb la participació de prop d’una vintena de carrosses i comparses procedents tant de Blanes com de diverses poblacions foranies, de manera que sumaran més d’un miler de persones les que formaran part de la desfilada.


Rua Carnaval 2015
La celebració de la Rua atrau en cada edició milers de persones, vilatans i visitants de la rodalia, o fins i tot de més lluny. En aquest sentit, en els darrers anys hi ha hagut una creixent assistència de visitants francesos, atrets per l’espectacularitat dels components que desfilen pels carrers més cèntrics, seguint un recorregut que finalitza arran de mar, al Passeig de la Marina i la Plaça dels Països Catalans. D’altra banda, coincidint amb la rua, se celebra el Concurs de Carrosses i Comparses, amb premis que pugen un total de 5.800€.

Enterrament de la Sardina per tancar el Carnaval

Com cada any, el cicle de Carnaval a Blanes finalitzarà amb l’Enterrament de la Sardina, que tindrà lloc dimecres 10 de febrer a partir de les set del vespre. L’acte, que s’emplaçarà de nou al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, inclourà la Lectura del Testament del Rei Carnestoltes, així com el Veredicte i Entrega de Premis del Concurs de Carrosses i Comparses. La vetllada es tancarà amb un fi de festa a base de música, així com un mos de coca i vi dolç.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/28/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300