Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El lliurament dels fons econòmics per finançar els projectes de cooperació tanca la Setmana per la Pau


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/30/2016 12:32:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo de la Fundació per la PauEl lliurament dels fons econòmics per finançar els projectes de cooperació tanca la Setmana per la Pau

S’han finançat 12 activitats i projectes que es desenvolupen, entre d’altres indrets, a Honduras, Índia, Algèria, Senegal, Nicaragua, Gàmbia, Togo, Guinea Equatorial, Sàhara i Gabón

El darrer acte que aquest passat divendres va tancar el cicle de la Setmana per la Pau que s’ha estat celebrant durant aquests dies a Blanes va ser el lliurament de fons econòmics per finançar les activitats i els projectes de cooperació i solidaritat que corresponen a l’any 2015. L’acte el va encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com de representants de la Comissió de Cooperació i Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social del municipi.


Foto de grup dels representants de les ONG,
acompanyats de tècniques d'Acció Social i representants municipals
La Comissió, constituïda per les ONGs locals de Blanes, proposa cada any a l’Ajuntament quins projectes i activitats rebran l’atorgament d’ajuts. Ho fa a través d’un grup d’estudi i valoració que escull entre els programes de cooperació al desenvolupament que s’han adreçat al consistori blanenc sol·licitant suport econòmic.

25.000 € destinats a 12 projectes de cooperació

El pressupost municipal de 2015 va destinar una partida de 25.000 € - la mateixa quantitat que els anys anteriors- per finançar els diferents projectes que es desenvolupen a Honduras, Anantapur (Índia), Missira Sonkodou (Senegal), Palacagüina (Nicaragua), Kuwonku (Gàmbia), Dapaong (Togo), Guinea Equatorial, Sàhara, i Gabón. En total es tracta de 12 projectes i/o activitats que desenvolupen d’ONGs internacionals vinculades a Blanes a través d’entitats locals.


Presentació del projecte a Kuwonku
Abans del lliurar les quantitats econòmiques, els representants de les ONG que impulsen i gestionen els diferents projectes i activitats es van adreçar al públic assistent per explicar-los en què consisteixen, recolzats amb la projecció de fotografies i vídeos. Així, Pere Gual, de l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku, va parlar sobre la creació d’un espai de formació professional pels joves del poble, així com d’una vivenda.


Presentació del projecte a Anantapur
També es va parlar del projecte de continuïtat d’una escola camperola a Nicaragua; l’aclimatació del pavelló de dones d’un hospital a Honduras; la construcció d’aules en un col·legi de Dapaong (Togo); o bé la millora de la situació socioeconòmica de 37 famílies agricultores d’Anantapur, a l’Índia. Una altra activitat que porta molts anys finançant-se i que es fa realitat amb el suport de famílies de Blanes és l’acolliment de nens i nenes sahrauís que viuen als camps de refugiats de Tinduf, a Algèria, les Vacances en Pau.


Presentació del projecte a Missira Sondokou
Un dels nous projectes que s’ha finançat ha estat el què lidera l’Associació Cultural de Solidaritat i Ajuda Mútua de les famílies del Senegal, que s’està fent a Missira Sondokou, i que es va encarregar d’explicar ahir al vespre Boubacar Dijite. Per la seva banda, i ja entrant en el tram final de l’acte, el representant del Fons Català de Cooperació, Ariel Monells, va parlar sobre les activitats que es contribueixen a tirar endavant des de Blanes, entre les quals s’ha inclòs el de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.


Presentació del projecte a Palacagüina
La darrera activitat que es va presentar va ser la què gestiona la ONG d’Acció Social i Solidària el Bon Samarità. Es tracta del projecte Caixes de Regals, que contenen material escolar, d’higiene personal i joguines per nens i nenes de Guinea Equatorial, Sàhara i Gabón.

PROGRAMAENTITAT GESTORA
APORTACIÓ
Colònies per a infants sahrauís a Blanes, “Vacances en Pau”Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
2.600 €
Suport d’acollida població refugiada víctima conflictes armatsFons Català de Cooperació al Desenvolupament
1.965 €
Ajut d’Emergència Inundacions Camps Refugiats SahrauísAssoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís
1.965 €
Aclimatació Pavelló Hospital de Santa Bàrbara (Honduras)Associació
Voluntariat Blanenc
2.774 €
Millora 37 famílies agricultores d’Anantapur (Índia)Fundació Vicenç Ferrer
2.774 €
Granja agrícola desenvolupament Missira Sonkodou (Senegal)Assoc. Cultural i Solidaritat Ajuda Famílies Senegal
1.000 €
5a fase remodelació instal·lacions FUNDARPAL a NicaràguaSOARPAL: Solidaritat Arbúcies-Palacagüina
2.774 €
Creació espai formació per a joves i una vivenda cooperativaAssoc. Desenvolupament de Kuwonku
2.774 €
Construcció d’aules per al Col·legi Sant Paul de Nasable (Togo)Càritas Interparroquial de Blanes
2.774 €
Caixes de regal amb material escolar, higiene i joguines infants Guinea Equatorial, Sàhara i GabónAcció Social i Solidària del Bon Samarità i Samaritans Purse
2.000 €
Quota Soci Fons CatalàFons Català Coop. Desenv.
1.100 €
Agenda Llatinoamericana 2015Fons Català Coop. Desenv.
500 €
Total :
25.000 €




Data de realització: 01/30/2016 | Data de la darrera actualització: 01/30/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300