Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

120 dies a Cor Obert: l’experiència d’un cooperant blanenc als camps de refugiats sirians


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/30/2016 12:27:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

120 dies a Cor Obert: l’experiència d’un cooperant blanenc als camps de refugiats sirians

La xerrada, inclosa al cicle de “La Setmana per la Pau”, va anar a càrrec del president de la ONG “El Bon Samarità”, Jaume Torrado, que ja porta quatre mesos treballant a Croàcia i Grècia

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal es va omplir ahir de gom a gom per allotjar els dos darrers actes que han posat punt i final al cicle de la Setmana per la Pau, que s’ha estat commemorant a Blanes. La vetllada es va encetar amb una interessant xerrada presentada sota el títol 120 dies a Cor Obert, a càrrec d’un cooperant blanenc que està treballant als camps de refugiats sirians; primer ho va fer a Croàcia, i actualment continua fent-ho a Grècia.


Jaume Torrado, ponent de la xerrada "120 dies a Cor Obert"
120 dies a Cor Obert

El cooperant és Jaume Torrado, president de la ONG local El Bon Samarità, que va marxar inicialment per un termini de tres setmanes, i encara segueix donant assistència després que ja han passat quatre mesos. De fet, demà diumenge tornarà a Grècia per seguir amb la seva tasca. No és la primera vegada que dirigeix i organitza projectes de cooperació internacional; anteriorment ja ho havia fet a el Salvador, Brasil, Gàmbia, Guinea, etc.


Jaume Torrado va compartir la seva experiència, remarcant que es tracta de la major tragèdia que estem vivint a Europa d’ençà de la segona guerra mundial. Una de les més colpidores que va relatar va se la del pare d’un nadó de pocs mesos que va vendre totes les seves pertinences per reunir la quantitat que li van demanar per pujar a una barca de dubtosa seguretat que anava a Grècia: 700 €. Com que només podia pagar un bitllet, l’home va lliurar el nadó a una dona que no coneixia de res, però va preferir fer-ho perquè almenys el seu fill pogués tenir un futur millor que el què els espera als seus compatriotes.


També va explicar que la tònica general que pateixen els ciutadans sirians que fugen del conflicte armat és la total incertesa sobre quin pot ser el seu futur, la manca d’informació i les estafes aprofitant-se de la seva necessitat d’arribar a un lloc segur. Molts d’ells li pregunten on es troben en relació a Europa, i narren experiències certament indignants respecte enganys de què són objecte, com la d’uns malfactors que s’ofereixen a portar-los en el seu cotxe per ajudar-los a arribar fins Alemanya per un mòdic preu, i després els deixen a quilòmetres de la frontera.


Al final de la xerrada es va obrir un torn de preguntes del públic, i va ser llavors quan el president d’El Bon Samarità va explicar com es pot contribuir des d’aquí a ajudar als refugiats que estan allà: coordinant-se amb les entitats que hi estan treballant. En aquest sentit, va posar com exemple que durant els dies que ha estat a Blanes ha lligat l’enviament de 4 camions amb 150.000 pots de fideus de preparació ràpida que marxaran amb destí als camps de Grècia.Data de realització: 01/30/2016 | Data de la darrera actualització: 02/01/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300