Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Milers d'espectadors a la Rua de Carnaval, que ha desafiat les previsions de mal temps


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/07/2016 07:42:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARNAVAL 2016 OKMilers d'espectadors a la Rua de Carnaval, que ha desafiat les previsions de mal temps

Han desfilat prop de 1.000 persones de la Costa Brava Sud, l'Alt Maresme i municipis gironins, distribuïdes en 20 carrosses i 14 colles que han omplert de música, llum i color el centre de la vila

La tarda-vespre d’avui diumenge Blanes ha viscut l’acte central del V Carnaval de la Costa Brava Sud, amb la celebració de la Rua de Carrosses i Comparses que ha transcorregut pel centre de la vila. Es calcula que al llarg dels carrers per on ha desfilat, s’hi ha congregat milers de persones, blanencs i visitants, molts d’ells lluint alguna disfressa o complement carnavalesc per gaudir encara més de la festa.


Rua Carnaval de Blanes 2016 - Fotografies: Aitor Roger
La major part provenien dels principals àmbits d’influència de Blanes: la Selva, l’Alt Maresme, la Costa Brava Sud i l’interior de comarques gironines. També hi havia espectadors vinguts des de més lluny encara, principalment turistes del sud de França, uns visitants que especialment durant aquests darrers anys han sovintejat la vila selvatana cada vegada en més nombre. Una de les raons és que la marca Carnaval de la Costa Brava Sud ha arrelat força en el territori.

Fossin blanencs o visitants, tots els espectadors han pogut gaudir i admirar les imaginatives disfresses de les comparses, les evolucions i balls de les colles, així com les espectaculars carrosses que també contribuïen a aportar la banda sonora pròpia amb què compta cada any l’esdeveniment festiu. Aquest 2016 han desfilat prop d’un miler de participants repartits en 20 carrosses i 14 comparses, un nombre que ha davallat lleugerament respecte al 2015, quan van haver 19 carrosses i 19 comparses.


El que no ha variat és la seva procedència, amb participants d’arreu del territori proper i més llunyà. Majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de Pineda, Maçanet, Riells i Viabrea i Tordera. Com marca la tradició, els temes que s’han fet servir per a les disfresses i gresques han estat molt variats. Així, hi havia des d’exòtiques Aus del Paradís fins a Espanta-ocells, passant per una espectacular al·legoria dels Focs d’Artifici, els protagonistes cinematogràfics de Toy Story, i ingredients del món del circ, entre d’altres.Hi ha hagut quatre entitats de Blanes que han participat en la rua: l’Associació de Veïns de Valldolig, ha presentat la gresca titulada Espantaocells; l’Associació Forçame –que fa activitats per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia que va acabar amb la vida del petit Aram- ha desfilat amb el motiu Volem amb tu; l’entitat de La Plantera Que Vingui qui Vulgui ha triat la disfressa Gent Dolça; i l’Esbart Joaquim Ruyra ha lluït el motiu que duia per nom Pim, Pam, Pum !.


Les comparses més nombroses que han participat han estat la de Forçame de Blanes, amb 100 persones, així com l’Exèrcit Alat de l’Associació Carnavalenca Els Guapus de Tossa de Mar, amb 92. En general, les colles comptaven amb una mitjana de 80 persones, tot i que també n’hi havia que tenien entre 40 i 50 components, o bé la que en tenia menys de tota la rua, la gresca que presentava la disfressa Toy Story, de la colla del Rei del Carnestoltes de Pineda de Mar.


Com és habitual, perquè la rua pogués transcórrer amb major seguretat, la Policia Local de Blanes s’ha encarregat de tancar al trànsit rodat les principals vies i accessos del recorregut de la Rua de Carnaval. Les restriccions circulatòries han començat a partir de quarts de cinc de la tarda, quan els carrers ja presentaven una nodrida presència de públic, i s’han allargat fins els volts de les vuit del vespre, quan ha finalitzat.


Paral·lelament, Protecció Civil s’ha encarregat del Pla d’Actuació en Emergència i, a banda de les patrulles de la Policia Local de Blanes que obrien i tancaven el recorregut, també hi ha hagut una ambulància en previsió que es poguessin necessitar els seus serveis. Un cop finalitzada la festa, ha arribat el moment en què els operaris del servei municipal de neteja, l’empresa Nora, s’han encarregat de netejar els confetis i les serpentines.

L’amenaça del mal temps ha planat fins el darrer moment

Com si es tractés d’un serial televisiu de suspens, la possibilitat que la Rua de Carnaval de Blanes acabés havent de suspendre’s a causa del mal temps ha planat pràcticament fins dues hores abans que tingués lloc l’esdeveniment. La pluja ja ha fet acte de presència a Blanes a la matinada, des de llavors ha continuat caient de manera intermitent, i per això s’ha plantejat l’ajornament per al proper diumenge.


Al llarg del matí, Protecció Civil, Policia Local i els tècnics de l’Àrea de Cultura i Festes han estat en estat especialment amatents al seguiment de les previsions meteorològiques, i s’han mantingut en contacte per anar consensuant la decisió sobre la possibilitat de suspendre o no la rua. Quan finalment s’ha pres la decisió de seguir endavant, la maquinària s’ha posat en marxa perquè tots i cadascun dels detalls previstos garantissin una festa lluïda com finalment així ha estat.

Concurs de Carrosses i Comparses amb 5.800 € en premis

Coincidint amb la celebració de la rua, hi ha hagut el Concurs de Carrosses i Comparses. En total, es repartiran 5.800 € en premis, sumant les quantitats que es perceben en les tres categories que hi ha. Així, es guardonen les tres millors carrosses d’entitats blanenques; les tres millors carrosses foranies i les tres millors comparses, independentment de la seva procedència. Les dues primeres categories tenen idèntics imports en metàl·lic per als tres premis: 1.200 €, 700 € i 400 €; mentre que en la tercera estan dotats amb 600 €, 400 € i 200 € respectivament.


La proclamació del veredicte i lliurament de premis tindrà lloc el proper dimecres, coincidint amb els actes de l’Enterro de la Sardina que tancaran del carnaval. Serà llavors quan se sabran els guanyadors de cada categoria que hauran decidit els membres del jurat, format per Rosa Serrano, presidenta de l’Associació de Veïns de Mas Florit; Xavier Puigdemont, del grup de teatre El Mirall; Jordi Boronat, president de l’Associació de Veïns de S’Auguer; Brenda Delgado, presidenta de la Casa de Andalucía de Blanes; i Alba Puigdomènech, de l’Escola de Dansa Daina.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/09/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300