Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reforça el contacte amb les associacions de veïns


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/16/2016 12:07:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reforça el contacte amb les associacions de veïns

S’ha fet una primera reunió on s’han tractat temes com ara la consulta de la C-32, propostes de millora del transport urbà, les festes de barri i un calendari de noves trobades al llarg de l’any

En la línia de reprendre el treball iniciat durant l’anterior mandat de mantenir contactes periòdics amb les associacions de veïns per treballar conjuntament diverses matèries, el departament de Participació Ciutadana ha organitzat aquest mes de febrer una trobada per continuar el camí iniciat. La reunió, que ha tingut lloc a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, ha servit no tan sols per retrobar-se, sinó també per tractar qüestions d’interès relacionades directament amb les entitats veïnals.

La reunió amb els representants de les associacions de veïns la va encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui també te reservades les atribucions com a responsable polític de l’Àrea de Participació Ciutadana. El van acompanyar els tècnics d’aquesta àrea, Carolina López i Ivan del Río, així com d’altres departaments per altres qüestions que també s’hi van tractar.

Propostes de millora del transport urbà

Abans d’entrar en els temes específics que afectaven les associacions de veïns, la primera qüestió que es va tractar –comptant amb l’assistència d’altres entitats del municipi a qui es va convocar per aquesta primera part- va ser una proposta de millora del transport urbà que es vol posar en marxa properament. En aquest sentit, es va fer una breu introducció sobre els antecedents que hi hagut en aquest àmbit durant els darrers anys, concretant millores que es volen implementar.


Reunió amb les entitats veïnals de Blanes
L’objectiu que es vol assolir és disminuir el temps d’espera, dotant de més freqüència de pas el servei, però sense augmentar la despesa. Una de les principals modificacions que s’està estudiant és tornar a posar en marxa el pas dels autobusos pel tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra. El canvi de ruta es va haver de fer l’any 2011 a conseqüència del tall de circulació de vehicles per aquest vial.


Tal com es va recordar en la trobada amb les entitats, la restricció de trànsit va venir motivada per l’estat en què es trobava el calaix de la riera soterrada que hi ha en aquest tram de carrer. Fins que l’Ajuntament de Blanes no va aconseguir el finançament necessari per arranjar-ho, es va prohibir el trànsit rodat per major seguretat, obrint-se de nou tant bon punt es van enllestir els treballs de reparació que es van dur a terme.

Per introduir aquesta qüestió es va comptar amb la participació del regidor d’Enginyeria, Mobilitat, Obra Pública i Medi Ambient, Juanjo Navarro; i del representant de l’empresa concessionària de Transport Municipal, Jaume Pujol. D’altra banda, també van participar en aquesta part de la reunió l’enginyer municipal de l’Ajuntament de Blanes, Artur Fenollosa, així com amb el responsable de la Unitat de Trànsit de la Policia Local de Blanes, Paco Rodríguez.

Temes específics tractats amb les Associacions de Veïns

Un dels punts a l’ordre del dia tractat específicament amb les associacions de veïns ha estat establir el calendari de les festes de barri que tindran lloc durant aquest 2016 i que, tradicionalment, comença pels volts del mes de maig i s’allarga fins a l’octubre, quan el clima és més propici a fer activitats al carrer. Cada any hi ha diverses associacions que s’encarreguen d’organitzar activitats lúdico-festives i esportives per celebrar les festes al barri.

En relació a aquestes celebracions, també s’ha informat que l’Ajuntament de Blanes està negociant amb l’SGAE una tarifa plana adequada. Igual que també passa en altres localitats, el tema del pagament que demana l’SGAE en concepte de drets d’autor per la utilització de música en festivitats públiques està pendent d’una decisió judicial. Per aquest motiu, actualment s’està a l’espera d’una proposta adaptada a la nova normativa

Un altre tema que es va consensuar durant la trobada va ser el calendari de reunions que es farà amb les associacions de veïns al llarg d’aquest nou any 2016, amb una proposta inicial que n’hi hagin quatre. Després que aquesta primera s’ha convocat al febrer, les següents tindran lloc al maig, setembre i novembre, ja que al desembre les entitats consideren que els compromisos relacionats amb les activitats de Nadal faran una mica difícil l’assistència.

Procés participatiu de la C-32

Cap al final de la reunió, un dels temes que també es va tractar va ser el paper que tindran les associacions de veïns en tot el procés informatiu de la consulta popular sobre el projecte de prolongació de la C-32. Abans, se’ls va explicar que precisament en pocs dies, aquest mateix mes de febrer, es donarà el tret de sortida perquè comenci tot el procés informatiu que es farà simultàniament a través de diversos mitjans i canals d’informació.

Per això, s’ha demanat a les associacions de veïns la seva col·laboració perquè els informadors que estaran a peu de carrer per donar a conèixer tots els elements necessaris puguin fer la seva feina de la millor manera possible. En aquest sentit, del què es tractarà és que puguin orientar als informadors i informadores que vagin a fer la seva tasca sobre el terreny el lloc dels barris on se sol concentrar la gent, així com les hores on se’n poden trobar més.


D’altra banda, es va informar igualment que enguany l’Ajuntament de Blanes vol subvencionar activitats que es realitzin des de les associacions de veïns o entitats molt vinculades als barris. Per això, se’ls ha lliurat un esborrany de la proposta i s’ha creat una comissió de treball per concretar els criteris que serviran per avaluar la concessió d’aquests ajuts, que no tenen res a veure amb els pressupostos participatius que també s’implementaran enguany.

Actualment Blanes compta amb un total de 25 associacions de veïns constituïdes, de les quals un 75% van ser presents a la reunió a través de diversos representants. Entre ells, també s’hi comptava el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Blanes, Pere Lopera. La resta d’entitats veïnals van excusar la seva assistència.
Data de realització: 02/16/2016 | Data de la darrera actualització: 02/16/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300