Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas allotja l’obra tèxtil de Victoria Cano


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2016 11:23:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VictoriaCanoCasa Saladrigas allotja l’obra tèxtil de Victoria Cano

Presentada sota el títol “Una mirada al mar”, la mostra s'ha inaugurat comptant amb la participació de la ballarina Clara Cano, que va oferir una performance de dansa

Des d’aquest passat divendres, Casa Saladrigas allotja una exposició molt especial, que surt dels cànons del què és habitual. Es tracta de l’obra tèxtil de l’artista blanenca Victoria Cano, que es podrà visitar fins al 6 de març. Presentada sota el títol Una mirada al mar, la inauguració que es va fer de la mostra va poder comptar amb un ingredient singular: la participació de la ballarina Clara Cano –neboda de l’artista-, que va protagonitzar una performance de dansa.


Clara Cano protagonitzant la peça de dansa
Clara Cano va interpretar una breu peça acompanyada d’una veu en of on donava significat al títol de l’exposició. Per això, a ritme d’una nostàlgica i evocadora música, va anar recollint pedres i objectes lligats al mar que estaven distribuïts al terra de la sala, i els va anar col·locant en forma de camí circular que partia del centre i conduïa cap a l’exterior, a mar obert. La sentida dansa es va reblar amb un intens i agraït aplaudiment del públic assistent.


L’acte inaugural el van encapçalar el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, acompanyat de Victoria Cano. També van assistir-hi regidors de l’Ajuntament de Blanes, així com un gran nombre d’amics i familiars de l’artista, que no es van voler perdre l’ocasió d’admirar la 50ena d’obres que s’inclouen a les dues plantes de Casa Saldarigas, majoritàriament tapissos, així com quadres fets amb diverses tèniques.


Victoria Cano i Quim Torrecillas durant la inauguració
Les peces que composen l’exposició han sorgit de l’art del tapís i d’altres modalitats tèxtils: alt i baix lliç, ikat i feltre, entre d’altres. Segons Victoria Cano, les seves creacions volen ser un homenatge a oficis passats i a tècniques antigues. Els mestres d’aquestes arts teixien en telers d’alt lliçó de baix lliç, una feina per a la qual era necessària una destresa i habilitats que no tothom dominava, i que suposaven poder fer sorgir autèntiques obres d’art d’entre les seves destres mans.


Victoria Cano i Clara Cano
Des de ben petita, l’afició de Victoria Cano era cosir, i va poder aprofundir encara més en la seva especial creativitat gràcies a la formació que va fer de més gran. Primer a l’Escola de Belles Arts de la Mercè de Girona, i posteriorment a l’Escola d’Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona. Uns anys més tard d’haver completat aquesta formació, al 1998, l’artista va ser convidada perquè participés en la VII Conferència de la Xarxa Tèxtil Europea celebrada a Madrid, una ocasió que va suposar tot un reconeixement al seu treball artístic.


Posteriorment, l’any 2005 Victoria Cano va treballar i col·laborar amb la Fundació Àngel Planells de Blanes, on també va protagonitzar una exposició. Les seves peces estan fetes sempre amb material natural com lli, llana, cotó o paper artesà que combina i integra en l’homogeneïtat del conjunt. Són quadres i objectes que presenten, a banda d’abundants formes i colors, una dominant textura provocada pel material utilitzat, que fan que les seves creacions també siguin anàlogament suaus o dures..


L’exposició de Victoria Cano, Una mirada al mar, es pot visitar a Casa Saladrigas de dimarts a dijous de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h. Diumenge i dilluns la sala és tancada. Val a dir que la inauguració d’ahir divendres va comptar amb la col·laboració de les empreses de Blanes Caves Laviret i Pastisseria Gallostra, que van oferir els seus productes pel vernissatge que es va servir posteriorment.

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 02/20/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300