Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes organitza 19 exposicions d’arts plàstiques, fotografia, literatura, música, cinema i col·leccionisme


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/20/2016 11:28:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes organitza 19 exposicions d’arts plàstiques, fotografia, literatura, música, cinema i col·leccionisme

S’ha editat un flyer que aplega totes les exposicions que es faran fins al setembre a les tres sales municipals: Casa Saladrigas, la Sala García-Tornel i la Sala Casa Oms

Per tercer any consecutiu, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes aposta per potenciar les arts plàstiques, la fotografia i altres demostracions artístiques a través de les exposicions que s’han programat a les tres sales municipals. Es tracta de la Sala García-Tornel, la Sala Casa Oms i Casa Saladrigas, on s’hi allotjaran un total de 19 exposicions fins al setembre.

Per donar-ho a conèixer amb prou antelació, s’ha confeccionat un flyer on es recull aquesta programació, i del qual s’han editat 6.000 exemplars que s’han començat a distribuir aquesta setmana a les dependències municipals. La principal novetat del fulletó informatiu d’enguany, el tercer que ha editat l’Ajuntament, és la incorporació de la Sala Casa Oms, ubicada al costat de la Sala García-Tornel, al mateix Carrer Ample.


Inauguració Exposició Victoria Cano, allotjada a Casa Saladrigas
En aquest nou espai, recuperat des del passat mes de setembre pel consistori, s’hi allotjaran tres exposicions, organitzades amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Blanes. Per la seva banda, a la Sala García-Tornel se n’han preparat vuit, el mateix nombre que també s’allotjarà a Casa Saladrigas.

Fotografia, Joves Talents, Festa Major i Tapissos

Durant els propers mesos s’allotjaran a Casa Saladrigas un total de vuit exposicions, que inclouen principalment mostres fotogràfiques, així com una nova edició de la mostra col·lectiva Joves Talents V.4, entre d’altres. També és prou destacable la participació que farà l’artista blanenc Albert Arribas, que presentarà una selecció de les pintures i escultures més recents a partir de mitjans de març.L’exposició de Joves Talents V.4 serà la següent que s’allotjarà a Casa Saladrigas, mentre que tres altres mostres que hi haurà de cara a l’estiu es basaran en l’art fotogràfic. Es tracta de la 44a edició del Concurs Fotogràfic Digital Quillat de l’AFIC, la 22a edició del Concurs Focs i Festa que organitza l’Ajuntament amb el suport de l’AFIC; i del BPH Blanes Photo Festival V.4 que organitza el GIF, el Grup d’Imatge i Fotografia. El punt de partida del cicle en aquesta sala ha estat l’exposició de tapissos de l’artista blanenca Victoria Cano, que es va inaugurar el 19 de febrer.

Arts visuals, música i cinema històric de Blanes

La sala García-Tornel presenta una programació molt més eclèctica, que encetarà el seu particular periple el 4 de març amb una mostra de col·leccionisme relacionat amb la música i el cinema que es presenta amb el nom Exhibitionism, Autògrafs i Memorabilia. En aquesta línia, a partir del 13 de juny hi haurà una retrospectiva fotogràfica que recull els 40 anys de barcelonisme a Blanes.


Flyer on es recullen totes les exposicions
D’entre les set exposicions que s’allotjaran a la García-Tornel, la més destacada serà la que s’ha dedicat al llegat de Josep Pons i Girbau, fotògraf i cineasta. En motiu del 50è aniversari de la mort del fotògraf i cineasta blanenc, l’Arxiu Municipal organitza aquesta exposició on es fa un repàs a les diferents facetes d’aquest artista no prou reconegut.

Homenatge a l’Esteban, els vescomtes de Cabrera i literatura blanenca

Per últim, el nou espai municipal que es va posar en marxa a finals del 2015, la Sala Casa Oms, inclourà tres exposicions organitzades per l’Arxiu Municipal de Blanes. La primera que s’hi allotjarà serà la que homenatjarà l’artista i showman internacional de Blanes, Esteban, que ens va deixar fa pocs anys.

Completaran la programació una mostra sobre Blanes i la seva relació amb el Vescomtat de Cabrera, que es podrà visitar de l’11 al 31 de març. D’altra banda, del 22 d’abril a l’1 de maig, hi haurà una retrospectiva sobre diversos escriptors blanencs, destacant la figura de Josep Alemany Borràs, periodista i escriptor que va desenvolupar la seva obra a principis del segle XX. A partir del 29 de juliol, Casa Oms actuarà com a sala annexa de la García-Tornel amb l’exposició dedicada al fotògraf i cineasta blanenc Josep Pons i Girbau.


Data de realització: 02/20/2016 | Data de la darrera actualització: 02/20/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300