Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Pink Floyd, Harrison Ford, Sean Connery i Tarantino es citen a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/05/2016 11:19:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Pink Floyd, Harrison Ford, Sean Connery i Tarantino es citen a Blanes

La sala municipal García Tornel allotjarà fins al 13 de març “Exhibitionism, Autògrafs i Memorabilia”, una mostra de col·leccionisme de música i cinema reunida per Jordi Roig

Si hi ha algun dret universal que tenim tots i totes les mortals -més enllà del poder adquisitiu o qualsevol altre condicionant- és el de poder somniar. I si això és allò que es diu una veritat com un temple, no ho és menys que el món del cinema i la música han estat uns dels bitllets que sempre ens han obert les portes de bat a bat per poder fer-ho, per transportar-nos molt lluny de la nostra quotidianitat i atrevir-nos a deixar volar la nostra pròpia imaginació.

Ara bé, com diu l’adagi, para gustos los colores, de manera que tots i totes tenim in mente aquell actor o actriu, aquella pel·lícula o cantants que ens agraden més que d’altres, perquè per això també està la llibertat d’escollir. Qui ens ho ha posat molt fàcil per explotar la mitomania que totes portem dins ha estat el col·leccionista blanenc Jordi Roig, que ahir divendres va inaugurar Exhibitionism, Autògrafs i Memorabilia, una exposició que s’allotja a la sala municipal García Tornel:.


Jordi Roig amb el cartell d'"Exhibitionism"
La seva durada és efímera –com alguns somnis-, ja que tan sols estarà oberta durant una setmana, fins al proper diumenge 13 de març. Però, malgrat la seva brevetat, el què sí promet la seva visita és un intens viatge sense moure’ns de Blanes a través de noms propis del món de la música i el cinema d’arreu del món, que han deixat la seva petjada més enllà del temps.

Exhibitionism, Autògrafs i Memorabilia és una mostra de col·leccionisme relacionat amb la música i el cinema amb una gran i variada quantitat de material. Hi ha autògrafs, pues de guitarra, entrades de concerts, acreditacions, setlists, material documental de producció de gires i diverses peces de memorabilia d’artistes i bandes com Pink Floyd, AC/DC, Rolling Stones, Chuck Berry, Depeche Mode, BB King, Dire Straits, U2, Supertramp, i Bruce Springsteen, entre molts d’altres.


Pues de guitarra de Keith Richards, Ron Wood,
Roger Waters, Lenny Krabitz, Eric Clapton i Marc Grau, donades per ells mateixos
Tot i que la música és l’art predominant, el cinema també està present en la mostra, amb actors i directors de l’alçada de Sean Connery –el millor James Bond per aclamació popular, amb permís de Daniel Craig-, Juliette Lewis, Ridley Scott, Harrison Ford i Tarantino, per citar-ne alguns. El material que s’aplega seria gairebé impossible de poder reproduir en cap altra mostra pel variat repertori que significa.

Des de Woodstock fins a Bruce Springsteen, passant per Pink Floyd

El què ha propiciat en bona part a Jordi Roig poder reunir aquest ample repertori de material ha estat la seva feina com a productor de seguretat de grans esdeveniments. Ara bé, les peces que estan exposades no tan sols les ha obtingut perquè ha hagut de tenir cura de la seguretat d’artistes i grups musicals que li han permès la necessària proximitat. També ha estat capaç d’agafar el cotxe i presentar-se allí on estaven rodant Ridley Scott per una banda i Harrison Ford per una altra i anar a cercar-los perquè signessin els pòsters de dues pel·lícules de culte com són Blade Runner i Alien.


Jordi Roig al costat de la seva peça més preciada
La peça més apreciada per Jordi Roig –que il·lustra el cartell de la mostra- és un braçalet amb la característica insígnia dels dos martells del disc The Wall, dels Pink Floyd. El lluïa Roger Waters al concert que va oferir a Barcelona dins la gira del 30è aniversari de The Wall i li va lliurar en pròpia mà un cop acabat l’esdeveniment. Si bé els artistes amb qui professionalment ha hagut de treballar més són U2, Rolling Stones i Madonna, a nivell humà els moments més intensos que afirma haver viscut els va compartir amb Keith Richards i Sean Connery.

Entre les més inèdites, destaquen tres entrades originals del Festival de Woodstock del 1969; la màniga d’una camisa que portava el cantant Morrissey i que va acabar llençant al públic quan va acabar el concert; pues de guitarra de Keith Richards i Ron Wood lliurades per ells mateixos; el pin de Lucille, la guitarra BB King, regalada en persona; o bé una fotografia de Jordi Roig amb Bruce Springsteen quan acabava d’arribar a Barcelona al 2005.

Pòster de "Blade Runner" signat per Harrison Ford i Ridley Scott,
i fotografies amb autògrafs de Bruce Springsteen i Bryan Adams
Resulta difícil restringir l’enumeració del material destacat. Hi ha fins a 62 peces convenientment recollides en un llistat que es pot resseguir com a guia tot visitant la mostra que, a més, té la particularitat que augmenta amb el pas del temps. Això és perquè, per exemple, una de les properes feines que tindrà Jordi Roig és portar la producció de seguretat de Bruce Springsteen... però també per la insaciable curiositat i ganes d’augmentar la col·lecció particular amb què ja compta Jordi Roig.


Acreditacions de diferents esdeveniments on ha treballat Jordi Roig
Com dèiem, Exhibitionism, Autògrafs i Memorabilia estarà allotjada a la Sala García Tornel fins al 13 de març. L’horari per fer-ho és de dilluns a divendres de 16’30 a 20’30 h, i durant el cap de setmana –dissabte i diumenge- de 10 a 13’30 h i de 16’30 a 21 h. Val a dir que, si tots els ingredients citats fins ara no són prou atractius, també cal apuntar que es compta amb el suport de l’empresa blanenca Cervesa Marina.Data de realització: 03/05/2016 | Data de la darrera actualització: 03/05/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300