Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

14 dotacions de cossos d’emergència han intervingut en l’extinció d’un incendi sense ferits greus a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2016 11:57:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

14 dotacions de cossos d’emergència han intervingut en l’extinció d’un incendi sense ferits greus a Blanes

A causa del foc, que ha tingut lloc la matinada d’avui dilluns, s’ha traslladat a l’hospital dues persones afectades d’intoxicació lleu i s’han hagut de desallotjar els 13 ocupants de l’edifici

Un total de catorze dotacions corresponents a diversos cossos d’emergència locals i de la Generalitat han intervingut en les tasques d’extinció d’un incendi que ha tingut lloc la matinada d’avui dilluns a Blanes. A conseqüència del sinistre, ha estat necessari traslladar a l’Hospital Comarcal de Blanes dues persones afectades per intoxicació lleu, i s’han hagut de desallotjar les 13 persones que hi havia en aquell moment en l’edifici on ha tingut lloc.


El pis afectat per l'incendi
Els fets han tingut lloc quan passaven dos minuts de les tres de la matinada d’aquest dilluns, quan una trucada ha alertat que s’estava produint un incendi al barri d’Els Pavos, més concretament al tercer pis d’un edifici de tres pisos. El primer cos d’emergència que ha arribat al lloc dels fets ha estat una patrulla de la Policia Local de Blanes, que s’ha encarregat d’evacuar les dues persones que es trobaven a l’interior del pis on s’havia iniciat el foc, situat a la tercera planta del bloc.

Dues persones ateses d’intoxicació lleu a causa del fum

Els dos ocupants de l’habitatge on s’ha originat l’incendi són mare i fill, de 76 i 48 anys respectivament, tots dos veïns de Blanes. Quan els serveis sanitaris han comprovat que cap d’ells no havia sofert cap cremada, però patien una intoxicació lleu a causa d’haver inhalat fum durant el sinistre, dues unitats del Servei d’Emergències Mèdiques s’han encarregat de traslladar-los a l’Hospital Comarcal, on se’ls ha tractat de l’afecció.


Paral·lelament, els efectius dels cossos d’emergència també s’han encarregat de desallotjar la resta d’inquilins que hi havia en aquells moments en l’edifici de tres pisos, la major part dels quals estaven dormint. En total, s’han desallotjat 13 persones –incloent els dos ocupants del pis sinistrat-, que han estat prop d’una hora fora dels respectius domicilis mentre els cossos d’emergència enllestien la seva feina i s’asseguraven que la tornada als respectius habitatges no comportava cap perill.


L’incendi ha estat finalment extingit quan era ¼ de 5 de la matinada aproximadament, és a dir: poc després d’una hora d’haver rebut l’avís i iniciar-se tot el desplegament de l’operatiu d’emergència. A conseqüència del sinistre l’habitació del menjador on s’ha originat el foc ha quedat molt malmès, mentre que la resta del pis ha quedat afectat per l’intens fum que s’ha originat, tot i que sense aparents danys en l’estructura.


Pel que fa a les possibles causes que han originat l’incendi, la investigació que s’ha iniciat ho haurà de determinar. D’entrada serà difícil d’esbrinar, ja que tal com han explicat els dos únics ocupants de l’habitatge, no tenien engegada cap estufa, braser o aparell que generés font de calor que podria haver estat el què hagués pres el foc. Una de les possibles línies de treball podria ser un curt-circuit elèctric provocat per algun altre tipus d’aparell electrodomèstic.


Com dèiem, en l’incendi han intervingut un total de 14 dotacions de diferents cossos d’emergència local i de la Generalitat. Més concretament, hi ha hagut 3 patrulles de la Policia Local i 1 de Protecció Civil de Blanes; 3 ambulàncies del SEM –de les quals tan sols ha estat menester l’actuació de dues d’elles-; 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat; i 3 dels Mossos d’Esquadra.

Data de realització: 03/07/2016 | Data de la darrera actualització: 03/07/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300