Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AVV de Mas Moixa-Vilar Petit homenatja un ciutadà emblemàtic del barri


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2016 02:01:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AVV de Mas Moixa-Vilar Petit homenatja un ciutadà emblemàtic del barri

Es tracta de Pere Lopera, president de l’entitat veïnal des de fa vuit anys. Durant més de 30 anys s’ha distingit per col·laborar activament amb diverses entitats d’arreu del municipi

Ja se sap que els homenatges és millor poder fer-los quan el seu protagonista, el centre d’interès, pot assistir-hi i gaudir-lo. Això és el què varen pensar els membres de la junta de l’Associació de Veïns de Mas Moixa-Vilar Petit, que van decidir fer un reconeixement a un dels ciutadans més emblemàtics amb què compta aquest barri: Pere Lopera Romero.


Pere Lopera amb familiars, membres AVV i participants
en l'acte d'agraïment
Si bé des de fa vuit anys és el president d’aquesta associació, l’objectiu de l’entitat veïnal no era retre-li l’homenatge per aquest motiu, sinó perquè Pere Lopera s’ha distingit sempre, des de fa més de 30 anys, per ser un ciutadà actiu no tan sols en aquest barri, sinó arreu del municipi. Així ho demostra el gran nombre d’entitats amb qui ha estat relacionat o continua estant-hi, incloent la seva vinculació amb l’agrupació local d’Iniciativa per Catalunya, entre d’altres.


Pere Lopera amb Iñaqui, un dels membres de la Junta de l'AVV
Nascut fa 47 anys en la localitat granadina de Loja, a Andalusia, Pere Lopera va arribar a Blanes amb els seus pares quan encara era molt petit. Pintor de professió i amic i company de vocació, durant tots aquests anys són nombrosíssimes les persones que han treballat colze a colze amb ell des de diverses entitats, i per això és molt conegut i apreciat arreu de la vila. Actualment, a banda d’encapçalar l’entitat veïnal del seu barri, també és el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Blanes.

Un acte senzill però carregat d’agraïment

Com no podia ser d’una altra manera, l’acte d’homenatge va tenir lloc al local social de l’Associació de Veïns de Mas Moixa-Vilar Petit. Precisament l’espai on es va allotjar és un dels primers cavalls de batalla que va encapçalar com a president de l’entitat, demanant que es pogués disposar d’unes instal·lacions dignes i adequades a les necessitats dels veïns.


Pere Lopera amb la seva família
Val a dir que potser el més emotiu de l’acte que va tenir lloc ahir va ser que l’homenatjat no en tenia ni la més lleugera idea del què li esperava. Si bé estava citat a la una del migdia per anar a dinar amb membres de la junta, se li va demanar que vingués un quart d’hora abans, amb l’excusa que hi havia una urgència que s’havia de resoldre. L’homenatge va incloure el lliurament d’una reproducció de l’escut de l’Ajuntament de Blanes, un obsequi que anava a acompanyat d’una carta signada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez.


Pere Lopera llegint la carta de l'alcalde de Blanes
En l’escrit s’expressava el què tots els participants en l’acte de reconeixement van voler fer-li arribar. Tothom coincideix en què mai no ha tingut un no per resposta quan algú li ha demanat ajuda, i que ha destinat molt temps de la seva vida privada a donar un cop de mà als demés. Ho ha fet tant per ajudar en causes reivindicatives i socials com per festes i celebracions, fent-ho amb quatre qualitats que han volgut remarcar tots els qui el coneixen i aprecien de ben a prop: sinceritat, modèstia, amabilitat i altruïsme.


Pere Lopera, visiblement emocionat, va agrair a tots els còmplices de l’homenatge haver pensat en ell per fer-li aquest reconeixement. L’acte, senzill però emotiu, es va reblar amb un pica-pica per a tots els assistents. Val a dir per últim que, a banda dels membres de la junta de l’entitat, així com veïns de Mas Moixa-Vilar Petit, també van participar-hi familiars de Pere Lopera, a qui s’havia avisat perquè no es perdessin l’ocasió de compartir amb ell aquesta celebració.


Data de realització: 03/07/2016 | Data de la darrera actualització: 03/07/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300