Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

ERC entra a governar amb PSC i CDC a l’Ajuntament de Blanes per garantir estabilitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/08/2016 04:04:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ERC entra a governar amb PSC i CDC a l’Ajuntament de Blanes per garantir estabilitat

Així ho han anunciat avui en roda de premsa els caps de llista dels partits que a partir d’ara formen l’equip de govern: Miquel Lupiáñez (PSC), Quim Torrecillas (CDC) i Àngel Canosa (ERC)

El grup municipal d’ERC, format per Àngel Canosa i Albert Sanz, s’incorporarà a l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, fins ara compost pel PSC i CDC. Així ho han anunciat aquest migdia en roda de premsa Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes i cap de llista del PSC; Quim Torrecillas, primer tinent d’alcalde i portaveu de CDC; i Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, i a partir d’ara segon tinent d’alcalde.


Roda de Premsa per anunciar el pacte
Miquel Lupiáñez ha encetat la roda de premsa explicant que, justament en el mateix local on s’estava celebrant, va ser el lloc on el juliol del 2015 ell mateix i el cap de llista de CDC també van anunciar el pacte de govern: “Va ser llavors quan varem iniciar una singladura on estem fent una tasca prou important: caminem i col·laborem, mai hem competit”. L’alcalde ha recordat també que, quan després de set mesos de treball van anunciar que plegaven dues regidores de l’equip de govern, va plantejar a la resta de forces polítiques que volguessin incorporar-se per treballar pel què ha anomenat “Projecte de Blanes”.


Quim Torrecillas, Miquel Lupiáñez i Àngel Canosa
En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que la única opció que ha rebut en positiu ha estat la d’ERC, a qui ha agraït que s’hagi incorporat En la tasca de treballar en el projecte en comú de Blanes. ERC s’incorpora amb dues persones que ens ajudaran a portar a bon port els projectes i la gestió municipal, i que a més ens donaran estabilitat”. Per la seva banda, el cap de llista d’ERC, Àngel Canosa, ha agraït l’oferiment que va fer l’alcalde el passat mes de desembre, quan va obrir les portes de la gestió municipal a la resta de grups.

En aquest sentit, el portaveu republicà ha remarcat: “Venim aquí a treballar i a sumar per continuar aquesta singladura. No negarem que per a nosaltres és una oportunitat, i tenim clar que farem un esforç comú per arribar a aquest port tots junts”. Per la seva banda, el portaveu de CDC s’ha sumat a les manifestacions expressades per Miquel Lupiáñez: “Agraeixo les aportacions d’ERC per millorar el ‘Full de Ruta’ de Govern”.


Àngel Canosa, Miquel Lupiáñez i Quim Torrecillas
D’altra banda, Quim Torrecillas també s’ha referit a les paraules de l’alcalde respecte la tasca en comú que han dut a terme des del PSC i CDC: “Les persones hi tenen molt a veure. Tal i com ha dit l’alcalde, cooperem i no competim, igual que farà ERC. Fins ara hem viscut vuit mesos de legislatura en què hem compartit la tasca. En la diversitat d’opinió hi ha més riquesa per tirar el poble endavant”.


En aquest darrer sentit, preguntats pels periodistes respecte l’oferiment expressat pel cap de llista del PP, Salvador Tordera, per treballar en la gestió municipal, tant Miquel Lupiáñez com Quim Torrecillas han coincidit en valorar-ho de manera positiva: “Seria un valor afegit que pot aportar la seva experiència a l’equip de govern”. Si bé no han concretat durant la roda de premsa que hi hagi res definit, no han descartat negociar com podria ajudar per treballar per Blanes, encara que sigui des de fora l’equip de govern “Per l’important bagatge que significa el coneixement que té de la població”.

El nou cartipàs municipal

Durant la compareixença amb els mitjans de comunicació, també s’ha donat a conèixer el nou cartipàs municipal que s’ha establert mitjançant Decret d’Alcaldia, i que s’haurà de ratificar en la sessió extraordinària del Ple Municipal que s’ha convocat pel proper dilluns, 14 de març. El nou cartipàs també ha canviat la relació de les tinences d’alcaldia, és a dir, aquells regidors i regidores membres de la Junta de Govern Local que poden substituir l’alcalde en casos d’absència o malaltia.


En relació als dos nous membres de l’equip de govern, passaran a assumir diverses regidories. Àngel Canosa, segon tinent d’alcalde, encapçalarà Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics, així com l’Oficina d’Atenció Municipal Integral al Ciutadà i l’Oficina de Consum, àrees que fins ara estaven gestionades per Nicolás Laguna. Al número 2 d’ERC, Albert Sanz, se li han delegat les àrees d’Educació –que havia portat l’exregidora del PSC Susana Ramajo-; Participació Ciutadana i Ràdio Blanes –que gestionava directament l’alcalde- i Mobilitat, que encapçalava el regidor de CDC, Juanjo Navarro.


Respecte les tinences d’alcaldia, la tercera tinent d’alcalde és Pepa Celaya (PSC); el quart Juanjo Navarro (CDC); i el cinquè Nicolás Laguna (PSC). El mateix decret també ha estipulat les àrees de govern que han passat a ser responsabilitat dels dos nous regidors que van prendre possessió del seu càrrec al ple ordinari del passat 25 de febrer. Dafne Galvany (CDC) encapçala Promoció de la Ciutat, que comprèn també Turisme, Fires, Comerç i Empresa; i Mariu Ros (PSC) té delegada l’Àrea d’Acció Social i Cooperació i Solidaritat.Data de realització: 03/08/2016 | Data de la darrera actualització: 03/08/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300