Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per a la 52a Festa dels Premis Recvll, que s’allotjaran per primera vegada al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/09/2016 02:22:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt per a la 52a Festa dels Premis Recvll, que s’allotjaran per primera vegada al Teatre de Blanes

La principal novetat serà el canvi de format de l’acte, que s’ha volgut fer més accessible a tot el públic en general i que inclourà breus actuacions culturals per completar la festa

Blanes ja ho té tot a punt per allotjar diumenge vinent 13 de març, la Festa dels Premis Recvll, que inclou el veredicte i lliurament de la 52a edició dels prestigiosos guardons. Es tracta d’un dels concursos literaris més destacats d’arreu de comarques gironines i Catalunya que, a més a més, compta amb una llarga trajectòria que ja depassa el mig segle de vida.


Deliberació del Jurat dels Premis Recvll 2016
Coincidint amb els canvis que s’estan introduint aquests darrers anys tant a la Revista Recvll que impulsa els guardons com a la mateixa entitat que la gestiona, aquest 2016 la Festa dels Premis Recvll depassaran l’àmbit privat i volen arribar al major nombre de públic possible. Per això, s’allotjarà al Teatre de Blanes per donar la importància que es mereixen els premis, alentir-ho encara més com a patrimoni blanenc, i fent-ho alhora més popular obrint la festa a la participació de tothom.

8.200 € en metàl·lic, 173 treballs i 161 autors

Seguint la tradició d’aquests darrers anys, una setmana abans de la celebració de la festa els membres del jurat es van reunir per deliberar i triar les obres guanyadores en les sis categories i ja han emès el seu veredicte, que es donarà a conèixer diumenge vinent. En aquesta edició del 2016 s’han presentat un total de 173 treballs, a càrrec de 161 autors.


A banda que els treballs guanyadors tenen garantida la seva publicació, els premis en metàl·lic sumen 8.200 € en total :
  § Premi de Narració Joaquim Ruyra dotat amb 2.500 €
  § Premi de Poesia Benet Ribas, dotat amb 1.500 €
  § Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €
  § Premi de Periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 €
  § Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril, dotat amb 800 €
  § Premi de Conte Infantil Joan Petit, dotat amb 600 €

Respecte la procedència dels treballs que aspiren a guanyar en alguna de les sis categories, com és habitual és molt diversa: Barcelona 86, Girona 25, Tarragona 16, València 10, Lleida 8, Blanes 6, Illes Balears 6 i d’altres indrets 4, entre ells, França. D’altra banda, per categories, s’ha presentat el següent nombre :
  § Premi de Narració: 36 obres
  § Premi de Poesia: 56 obres
  § Premi de Teatre: 23 obres
  § Premi de Retrat Literari: 10 obres
  § Premi de Periodisme: 13 obres
  § Premi de Conte Infantil: 35 obres

El jurat dels premis de Narració, Poesia, Periodisme i Retrat Literari el composen Vicenç Llorca (president), Lluïsa Julià, Miquel-Lluís Muntané, Marta Nadal, Vinyet Penyella, Francesc Robert i Salvador Roca. En el de Teatre ho són Vicenç Llorca (president), Salvador Roca, Joan Solana, Miquel-Lluís Muntané i Marta Nadal. Per últim, en el de Conte Infantil hi ha Vicenç Llorca (president), Anna Parés, Adelina Palacín, Lluïsa Julià i Miquel-Lluís Muntané.


La Llengua i la Cultura als Països Catalans com a fil conductor

La Festa dels Premis Recvll del proper diumenge començarà a les 12 del migdia al Teatre i inclourà diverses actuacions intercalades entre el lliurament dels guardons i les entrevistes en viu i en directe que es farà als autors. Així, el Cor de Cambra Sota Palau oferirà dues cançons, l’Escola de Dansa Esclat una peça de dansa i la Colla dels Castellers de l’Alt Maresme finalitzaran l’acte aixecant un particular castell que simbolitzarà el fil conductor que haurà tingut tota la celebració: la llengua i la cultura dels països catalans.

Un cop hagi finalitzat l’acte de proclamació de veredicte i lliurament dels guardons, la festa continuarà de la mateixa manera com s’ha fet durant més de 50 anys, amb un dinar que tindrà com a valor afegit una tertúlia literària. D’aquesta manera, aquest canvi de format també permetrà que els guanyadors i guanyadores dels Premis Recvll siguin d’una manera encara més destacada els autèntics protagonistes de la celebració.

No tan sols es comptarà amb la participació dels guardonats d’enguany, també hi assistiran els de la passada edició. A banda de poder participar en la tertúlia i compartir amb els assistents què ha significat per a ells, un any més tard, haver guanyat un Recvll, els participants en el dinar també podran demanar als guanyadors de les dues edicions que els signin les publicacions dels respectius treballs guardonats, que s’obsequiaran a tots i cadascun dels comensals.
Data de realització: 03/09/2016 | Data de la darrera actualització: 03/09/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300