Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posarà en marxa diverses millores en el transport públic abans de Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/10/2016 09:00:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

transport públicBlanes posarà en marxa diverses millores en el transport públic abans de Setmana Santa

Es recuperarà la Línia 2 entre Ca la Guidó i el Centre, i s’allargarà la temporalitat de la Línia 4 que connecta amb l’Hospital Comarcal, ja que fins ara només funcionava a l’estiu

L’Ajuntament de Blanes té previst posar en marxa abans de les vacances de Setmana Santa, quan la població incrementa sensiblement el nombre d’habitants, diverses millores en el transport públic urbà. Així ho ha acordat amb l’empresa concessionària d’aquest servei, Transports Pujol, sense que aquestes millores signifiquin un augment del dèficit actual, d’uns 212.000 € anuals aproximadament.


En aquest sentit, el compromís de l’empresa és que a finals de la setmana vinent s’hagin revisat tots els detalls que farà falta per introduir les principals millores que està previst posar en marxa. Després que hagin passat les vacances de Setmana Santa, quedarà pendent diverses modificacions en diverses parades que hi ha en el recorregut de les línies 5 i 8, actualment en funcionament.

Recuperació de la Línia 2 i ampliació de la temporalitat de la Línia 4

Una de les principals millores que es posaran a marxa abans del proper període festiu serà la recuperació de la Línia 2 que fa un recorregut des de l’Estació d’Autobusos fins la Ciutat Esportiva passant per Ca la Guidó, el Centre, Racó d’en Portas i La Plantera, entre d’altres. Aquesta línia va deixar de funcionar fa tres anys, coincidint amb la posada en marxa del Pla d’Ajust, i va haver de canviar el recorregut a causa del tall de circulació en un tram de la Rambla Joaquim Ruyra.


Parada Rambla Joaquim Ruyra actualment inoperativa
L’altra incorporació està relacionada amb la Línia 4, que connecta l’Estació d’Autobusos amb l’Estació de Trens passant pel Centre de Blanes. Aquest servei està previst que augmenti la seva temporalitat i passi a funcionar durant tot l’any, ja que fins ara només estava en servei coincidint amb els mesos d’estiu. Al unir dos dels centres d’interès com són les estacions de tren i autobús, es considera que poder disposar d’aquesta línia durant tot l’any serà una millora prou significativa.

Millores en la situació de les parades de les Línies 5 i 8

A principis del passat mes de febrer es va mantenir una reunió amb les associacions de veïns i entitats del territori amb l’objectiu d’exposar-los la proposta redactada per l’Ajuntament de Blanes per millorar el transport públic. En aquella trobada es van recordar els antecedents de l’actual situació, i ja es va avançar que l’objectiu de les millores que ara s’introduiran són disminuir el temps d’espera dotant de més freqüència de pas el servei, però sense augmentar la despesa.


Fruit de la reunió mantinguda amb el teixit associatiu, els serveis tècnics van prendre nota dels suggeriments expressats per la ciutadania i, de comú acord amb l’empresa concessionària del servei, han redactat una nova proposta de millora que s’implementarà en pocs dies. A banda de l’ampliació del servei, la ciutadania va suggerir diverses modificacions que, en aquest cas, tenen a veure majoritàriament amb la situació en què es troben les parades de bus.

Sobre aquesta qüestió, el detall més significatiu serà la recuperació del pas del servei de transport urbà pel tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra. El canvi de ruta es va haver de fer l’any 2011 a conseqüència del tall de circulació de vehicles per aquest vial per l’estat en què es trobava el calaix de la riera soterrada que hi ha en aquest tram de carrer. Si bé les obres de reparació es van enllestir fa més d’un any, des de llavors quedava pendent la possible recuperació o no del servei de bus.

Parada Bus Ciutat Esportiva Blanes
Respecte els suggeriments de canvis que han fet els veïns de Blanes, estan distribuïts arreu del territori. Entre elles, s’inclou traslladar l’actual parada que hi ha al costat del barri de Mas Cremat, a l’Avinguda d’Europa, i situar-la més a prop de l’accés al veïnat, a la Carretera de Blanes a Tordera. Una altra parada de nova creació, a petició de la ciutadania, és la que es posarà a la Carretera de Tordera, en aquest cas a petició dels veïns de Mas Florit.

A diferència de la imminent recuperació de la Línia 2, o bé l’ampliació de la temporalitat de la Línia 4, els canvis i modificacions en la situació d’algunes de les parades no serà efectiu fins després de Setmana Santa. Això és perquè, si bé hi ha algunes parades on tan sols caldrà traslladar el mobiliari urbà corresponent, hi ha d’altres modificacions que impliquen obres menors, o fins i tot haver d’esperar el necessari permís de Carreteres que ha d’atorgar la Generalitat, la titular de la xarxa de carreteres nacionals.

Compromís de redactar el Nou Plec del Transport Urbà a Blanes

Juanjo Navarro, que durant aquests darrers mesos ha estat al front de la regidoria de Mobilitat fins que aquesta setmana l’ha rellevat en les noves atribucions Albert Sanz, ha avançat l’esperança que tots aquests canvis siguin positius: “Crec sincerament que les modificacions que posarem en marxa contribuiran a millorar el transport públic de viatgers en el municipi”.


En aquest sentit, també ha avançat el compromís de l’equip de govern de tenir redactat en el què queda d’any el nou plec del transport urbà: “Aquestes millores que es posen en marxa ara seran la base que configuraran un bon plec que garantirà un bon servei per a la ciutadania. A més, el què més m’engresca personalment, és que hem comptat amb les aportacions que han fet els mateixos usuaris, la ciutadania, que s’han implicat molt a l’hora d’introduir modificacions i millores del recorregut”.

Al què es refereix Juanjo Navarro és al nou plec de condicions que es vol tenir enllestit a finals d’aquest 2016. L’any 2013 va expirar la concessió per 20 anys guanyada en concurs públic per Transports Pujol, aprovant-se una pròrroga per a dos anys més que va acabar al 2015. Ara, la nova pròrroga s’ha allargat un any.Data de realització: 03/10/2016 | Data de la darrera actualització: 03/10/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300