Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

52ens Premis Recvll amb regust blanenc i d’arreu dels països catalans


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2016 02:43:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recvll_Blau52ens Premis Recvll amb regust blanenc i d’arreu dels països catalans

Montserrat Espallargas, de Terrassa, ha guanyat el premi de narració i Josep Massanés, de Maó, el de poesia. Enguany el premi de teatre ha hagut de ser declarat desert

Enguany han concorregut un total de 173 treballs, a càrrec de 161 autors. En la deliberació del jurat, reunit el passat 4 de març, es va decidir deixar desert el Premi de Teatre Josep Ametller, dotat amb 2.000 €. Malgrat comptava amb 23 obres presentades, el jurat va concloure que cap d’elles no arribava al nivell de qualitat necessari. Quant als cinc premis restants, els seus autors són una variada representació del territori d’arreu dels països catalans. A més a més, també hi ha un guardonat de Blanes, un fet que no havia passat des del 1984. La resta són de Barcelona, Maó, Altafulla (Tarragona), i Begur, i un d’ells té obra escrita en valencià.


Els guanyadors dels 52ens Premis Recvll - Fotografies: Jordi Roig
Premi de Narració Joaquim Ruyra – Dotació: 2.500 €
Montserrat Espallargas Barceló (Terrassa) – Obra: Vides de Filferro
L’autora sempre s’ha sentit molt vinculada a l’obra de Ruyra i, en aquest cas, l’obra amb què ha guanyat tracta sobre la fragilitat humana. En els seus inicis va treballar com a periodista en diversos mitjans de comunicació, passant després a la direcció de comunicació de diverses institucions, entre elles la Conselleria de Cultura, Educació i Espots del Govern Balear. De tornada a Catalunya, va començar a treballar com a formadora ocupacional en cursos d’habilitats comunicatives. El seu variat currículum inclou nombrosos guardons literaris. Així, només comptant l’any passat, ja en va guanyar quatre: Primer Premi de Fang de Deltebre pel conte El carrer dels dos cantons; Primer Premi Elsa Garcia pel conte Benvolguda Remei; Segon Premi El Gat de Torelló pel conte Diuen...; Segon Premi Miquel Bosch i Jover de nou pel conte Benvolguda Remei.


Montserrat Espallargas, Premi de Narració Joaquim Ruyra
Premi de Periodisme Salvador Reynaldos – Dotació: 800 €
Jaume Planas Perxachs (Blanes) – Obra: Notícia d’aparador
És el primer cop que s’ha presentat als Premis Recvll, i l’article guardonat critica l’excessiu ressò mediàtic que, des del seu punt de vista, va tenir un robatori que va succeir en un bar de Blanes l’any passat. Escriptor de novel·les i relats, passió que no ha abandonat mai, Jaume Planas treballa com a dependent en un estanc de Blanes i segueix conreant la seva estimació per les lletres col·laborant mensualment amb la publicació local Celobert amb articles musicals i articles. Va participar en l’extingit fanzine Malalletra de Vilanova i la Geltrú; va ser finalista del premi Vent del Port de Tremp i del Premi Bolleré de Blanes; i ha publicat un article sobre el grup Kitsch en un especial que li va dedicar la Revista de Girona.


Jaume Planas, Premi de Periodisme Salvador Reynaldos
Premi de Poesia Benet Ribas – Dotació: 1.500 €
Josep Massanés Nogués (Maó) – Obra: Radiació de Fons
El títol de l’obra guardonada fa referència a l’eco llunyà del primer Big Bang que va originar tot l’univers. L’escriptor català nascut a Barcelona i resident a Maó des de fa 12 anys, és autor de la novel·la La vall de la matança, guanyadora del XXIX Premi Ribera d’Ebre de Narrativa. També va ser finalista del Premi Ramon Llull 2013 amb la novel·la Pluja de fang, i guanyador del 25è Premi de Novel·la Josep Saperas amb Camins sense retorn. L’any passat va guanyar el Premi Literari de la Vall de Sòller de Novel·la amb La putrefacció de la llum, així com també el 22è Premi de Narrativa Joan Marquès Argona de Sôller amb la novel·la La paradoxa de Schrödinger.


Josep Massanés, Premi de Poesia Benet Ribas
Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril – Dotació: 800 €
Jaume Calatayud (Altafulla) – Obra: Allà on comença el barranc del cinc...
Està dedicat a la figura d’Ovidi Montllor, ja que l’autor va dedicar-li una vetllada de poesia l’any passat, en motiu del 20è aniversari de la seva mort. Compta amb una dilatada carrera literària i ha guanyat diversos premis amb obres escrites en català, valencià i castellà. Nascut a Barcelona, resideix a la localitat tarragonina d’Altafulla i va estudiar Filosofia i Lletres, així com Publicitat. Entre els seus guardons s’hi inclouen el Premi Enric Valor de Narrativa amb el conte Damunt un fi i destesat cable; el III Premi de Narrativa 9 d’Octubre de la Nucia amb l’obra Tela socarrada; i el Premi Ciutat de Novelda 2005, entre d’altres.


Jaume Calatayud, Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà-Joaquim Abril
Premi Conte Infantil Joan Petit – Dotació: 600 €
Olga Cercós i Bernal (Esclanyà, Baix Empordà)) – Mama, per què li has donat?
El conte està protagonitzat per dues tortugues, mare i filla, i és la primera vegada que l’autora ha concorregut a un premi de literatura infantil. Diplomada en Magisteri de Primària i llicenciada en Psicopedagogia, la trajectòria d’Olga Cercós -actriu i contacontes-, ha transcorregut majoritàriament als escenaris i en esdeveniments teatrals. El seu lligam amb el món de la literatura també és força remarcable, ja que l’any 2014 va formar tàndem amb l’escriptor Miquel Martín per aproximar l’obra de Joan Vinyoli al gran públic amb el muntatge Vinyoli Comentat.


Olga Cercós, Premi de Conte Infantil Joan Petit

Data de realització: 03/13/2016 | Data de la darrera actualització: 03/15/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300