Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic en el canvi de format dels Premis Recvll, que s’han allotjat al Teatre per primera vegada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/13/2016 02:52:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic en el canvi de format dels Premis Recvll, que s’han allotjat al Teatre per primera vegada

Durant l’acte el president del jurat, Vicenç Llorca, ha anunciat el seu comiat després de 9 anys. El lliurament de guardons s’ha amenitzat amb actuacions de música, dansa i castellers

La 52a Festa dels Premis Recvll de Blanes que han tingut lloc avui diumenge s’ha allotjat per primera vegada en mig segle de vida al Teatre de Blanes, amb entrada oberta al públic. L’objectiu dels organitzadors dels premis, impulsats per la revista homònima que aviat arribarà als 100 anys, ha estat que un dels esdeveniments culturals més destacats d’arreu de comarques gironines i Catalunya sigui més popular. Per això, s’ha obert a la participació de tothom que tingués interès en assistir-hi, reforçant-los com a patrimoni blanenc.


52ens Premis Recvll al Teatre de Blanes - Fotografies: Jordi Roig
El president del jurat dels Premis Recvll, Vicenç Llorca, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, s’han encarregat d’encetar l’acte i donar la benvinguda. Tot seguit, s’ha fet el lliurament de guardons, intercalat amb breus intervencions de música, dansa i poesia. L’acte ha culminat amb l’actuació de la Colla dels Castellers de l’Alt Maresme, que han alçat un castell coronat simbòlicament amb un llibre.


Actuació Castellers de l'Alt Maresme, Els Maduixots
El fil conductor de la 52a Festa dels Premis Recvll ha estat la llengua i cultura d’arreu dels països catalans, recitant-se versos de diferents autors catalans, valencians i balears amb una veu en off. Per la seva banda, el Cor de Cambra Sota Palau ha interpretat les cançons Idil·li, de Joan Altisent, i L’amo de son Carabassa, una cançó popular menorquina. Les actuacions s’han completat amb la peça de dansa Sisters (amb música del grup Pain of Salvation) interpretada per un quintet de ballarines de l’Escola de Dansa Esclat, amb coreografia de Carla Garriga. Les poesies recitades en veu en off han estat: Un dia vaig escriure (Màrius Sampere), A la poesia (Ponç Pons), i Ací em pariren, ací estic (Vicent Andrés Estallés).


Actuació Escola de Dansa Esclat
Una edició farcida d’emocions

Si el canvi de format del lliurament dels Premis Recvll allotjant-se al Teatre de Blanes ja ha estat prou novetat, tot just encetar-se l’acte el president del jurat, Vicenç Llorca, també n’ha anunciat una altra prou destacada. I és que, després de nou anys al front del jurat, deixarà de ser-ne el seu president. Vicenç Llorca ha destacat: “I, tanmateix, hi ha un record que no podré oblidar mai: el privilegi d’haver compartit amb vosaltres el cinquantè aniversari dels Premis Recvll. Es tracta d’una vertadera fita històrica per a les lletres catalanes. De fet és com m’agradaria ser recordat: com algú que modestament va ajudar a fer possible bufar les espelmes dels cinquanta anys dels Recvll”.


Vicenç Llorca, president Jurat Premis Recvll
D’altra banda, s’ha mostrat satisfet perquè durant aquests nou anys de trajectòria, s’ha incrementat el nombre de categories, en referència al nou Premi de Conte Infantil, incorporat fa tres anys. Una altra fita destacada per Vicenç Llorca ha estat poder hagut estabilitzar l’edició dels premis de poesia Benet Ribas i de narrativa Joaquim Ruyra gràcies a l’acord subscrit amb Pagès Editors, així com l’homenatge als qui els han deixat durant aquests anys, en al·lusió a haver convertit el Premi de Retrat Literari en Rafel Cornellà-Joaquim Abril, en record de qui fou un home important en la història dels guardons i la revista.


Actuació Cor de Cambra Sota Palau
Malgrat que el premi de Teatre hagi quedat desert, el fins ara president els Premis Recvll ha fet un balanç positiu d’aquesta 52a edició i ha destacat: “Des d’un punt de vista literari, ens trobem en una línia de continuïtat en relació amb els darrers anys: una gran quantitat d’originals presentats procedents d’arreu de l’àmbit lingüístic del català i una remarcable riquesa i una alta qualitat de propostes artístiques amb estètiques diferents”. Vicenç Llorca, aquest cop en la seva faceta de poeta, ha clos el discurs recitant un poema seu molt adient per a la ocasió: Vida Llaurada.

Tertúlia Literària amb els guanyadors de les edicions del 2016 i 2015

Un cop ha finalitzat l’acte de proclamació de veredicte i lliurament dels guardons, la festa ha continuat de la mateixa manera com s’ha fet durant els 51 anys anteriors, amb un dinar que ha tingut com a valor afegit una tertúlia literària. D’aquesta manera, el canvi de format també ha permès que els guanyadors i guanyadores dels Premis Recvll hagin estat d’una manera encara més destacada els autèntics protagonistes de la celebració, juntament amb els guanyadors de l’anterior edició, que també han assistit.


Parlament de cloenda Mònica Rabassa, portaveu de
l'Associació Premis Recvll de Blanes
Per aquest darrer motiu, els participants en el dinar han pogut tenir l’ocasió de demanar als guanyadors de l’any passat que els signessin les publicacions dels respectius treballs guardonats, que s’han obsequiat a tots i cadascun dels comensals. Una de les litúrgies dels llegendaris dinars de la Festa de la Revista Recvll que tampoc a faltat ha estat el pastís Sarah Bernhardt de la centenària Pastisseria de Ca l’Orench de Blanes, servit als postres del dinar.


Els guanyadors dels 52ens Premis Recvll amb
membres del jurat


Data de realització: 03/13/2016 | Data de la darrera actualització: 03/15/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300