Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Emocionant acte en record del showman Esteban en motiu dels 80 anys del seu naixement


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/14/2016 11:54:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Emocionant acte en record del showman Esteban en motiu dels 80 anys del seu naixement

Coincidint amb la data en què hagués complert els vuitanta anys de vida, representants de l’Ajuntament de Blanes i amics del showman internacional van participar en un acte al cementiri

Al llarg d’aquestes darreres setmanes Blanes ha viscut diversos esdeveniments per homenatjar la figura del showman internacional que va portar el nom d’aquesta vila de la Costa Brava arreu d’Europa. Dissabte passat, coincidint amb el dia en què Esteve Baltrons –conegut amb el nom artístic d’Esteban- hagués complert els 80 anys, diverses persones es van aplegar al cementiri, davant la seva tomba, per participar en un senzill però emotiu acte que ha tancat aquest cicle.


Acte en record de l'Esteban
El motiu de reunir-se en aquest indret va ser perquè enguany s’ha pogut instal·lar-hi una làpida amb el seu nom, gràcies a part de la recaptació recollida en l’espectacle Homenatge a Esteban que es va fer la setmana passada al Teatre, organitzar per la Casa de Ardales i amics del showman blanenc, així com amb la venda d’un llibret amb diverses aportacions de periodistes i escriptors. Amb aquests diners s’ha pogut fer front a la despesa de comprar la làpida perquè així es pugui recordar millor l’artista que tant bones estones va fer passar a tanta gent.


Esteban, la Veu de la Costa Brava

El seu record serà permanent no tan sols amb el seu nom, ja que a la làpida s’hi ha escrit com a sotstítol La Veu de la Costa Brava, com se’l coneixia internacionalment arreu d’Europa. L’acte el va conduir la mateixa persona que ha estat artífex i motor de tots els esdeveniments que han tingut lloc aquests dies a Blanes, el seu amic Aitor Roger, qui va agrair totes les persones i entitats sense les quals no hagués estat possible organitzar aquestes activitats d’homenatge.


Després de recordar que precisament aquest passat dissabte l’Esteban hagués complert els 80 anys de vida, es va fer una senzilla ofrena floral en nom de l’Ajuntament de Blanes a càrrec de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de diversos regidors del consistori. Tot seguit el jove músic de Blanes Martí Delgado va interpretar al violí el Cant dels Ocells, seguida per dues emotives poesies dedicades a l’artista.


La primera poesia la va recitar Quico Saura, del Col·lectiu Lletra Minúscula, mentre que la segona va anar a càrrec de Paco Gutiérrez en representació de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales. El també poeta va recitar l’escrit Reina de la Noche, del poeta i escriptor blanenc Ramon Freixenet, que també es va poder escoltar a l’espectacle que es va fer al Teatre. Després d’aquestes dues intervencions, un sentit i emotiu aplaudiment va posar punt i final a l’acte.


Martí Delgado interpretant "El Cant dels Ocells"
Val a dir que entre els participants, majoritàriament blanencs i blanenques amics de l’artista, també s’hi comptava el matrimoni que durant dècades van ser els representants de l’Esteban a nivell internacional, i que van venir dissabte passat a Blanes des d’Strasburg especialment per a la ocasió. Es tracta de Miriam i Gilbert Halles, que van conèixer-lo al seu local Los Tarantos l’any 1974 i de seguida se’n van adonar del seu gran potencial, no tan sols per la seva extraordinària veu, sinó també pel seu carisma i do de gents, que va enamorar al matrimoni.


Quico Saura, del col·lectiu "Lletra Minúscula"
Van ser ells dos qui el van introduir als escenaris i platós de televisió d’arreu d’Europa, en especial a França, Alemanya i Àustria. La seva estimació per l’artista ha fet que continuïn fidels al seu record i, per aquest motiu, quan se’n van assabentar d’aquest darrer homenatge no van tenir cap dubte que també havien de ser-hi. L’anècdota de la jornada, o la màgica casualitat si es vol, és que l’artífex d’aquest cicle d’homenatge a l’Esteban, Aitor Roger, va néixer el mateix dia que l’artista, el 12 de març.


Paco Gutiérrez, recitant "Reina de la Noche", de R.FreixenetData de realització: 03/14/2016 | Data de la darrera actualització: 03/14/2016


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300