Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Quim Masferrer torna dissabte al Teatre de Blanes amb el monòleg tragicòmic "Temps"


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/15/2016 12:39:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Quim Masferrer torna dissabte al Teatre de Blanes amb el monòleg tragicòmic "Temps"

El popular “Foraster” de TV3 protagonitza un text escrit per ell mateix dirigit per Ramon Fontserè, d’Els Joglars. Quim Masferrer va ser a Blanes per darrer cop a la Festa Major del 2014

Sol ser una pregunta força recorrent de l’estil Què t’enduries a una illa deserta? o bé Què faries tu si et toqués la loteria?. En aquest cas, però, la pregunta que es planteja a l’espectacle que s’ofereix aquest dissabte 19 de març al Teatre de Blanes, Temps, no és tan agradable de pensar, ja que qüestiona directament: Què faries tu si et diguessin què et queden 90 minuts de vida?.

L’actor selvatà Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, es posa en la pell d’un home a qui li diagnostiquen això, que tan sols li queda una hora i mitja abans de morir, abans de deixar de ser. A partir d’aquí passarà d’experimentar la més absoluta llibertat, possiblement la més autèntica que haurà gaudit en tota la seva vida, fins la més radical tristesa de saber que tot s’ha acabat, que no hi ha la possibilitat de dir com l’Scarlet a Allò que el vent s’endugué: “Ja ho pensaré demà”.


Quim Masferrer a "Temps"
Quim Masfferrer torna a pujar a l’escenari en solitari amb un monòleg amb text i dramatúrgia feta per ell mateix, i sota direcció de Ramon Fontserè, director d’Els Joglars. A Temps els convencionalismes deixen d’existir pel seu protagonista, que exerceix la llibertat de qui ja no té res a perdre, de qui té llicència per fotre-se’n de tot. La crítica, la ironia, el sarcasme, la ràbia, però també els comiats, els records, els desitjos estroncats i els somnis mai complerts es barregen en una tragicomèdia sobre la vida i la mort.

Tot i que originàriament va néixer l’any 2012, s’ha anat adaptant als canvis de l’actualitat política, de manera que continua sent absolutament vigent, perquè els temes que indignin la societat també ho facin al protagonista. Com és de suposar, la fina –o gruixuda- ironia que utilitza Quim Masferrer durant els 90 minuts de funció –o, si ho prefereixen, els 5.400 segons de batecs- és el principal atractiu, amb frases com ara “Jo em sembla que, dels que som ara aquí, jo sóc el que tinc el futur més clar”.

Quim Masferrer torna al Teatre de Blanes després de fa dos anys

Aquest no és el primer cop que Quim Masferrer actua al Teatre de Blanes. Al llarg dels 13 anys que fa que funciona aquest equipament cultural, ja ha vingut bé amb la resta dels Teatre de Guerrilla o bé en solitari, com per exemple amb Fum, que s’ha arribat a oferir dos cops en temporades passades. Amb tot, sense cap mena de dubte la darrera vegada que ha vingut aquí abans de portar aquest Temps va ser una de les més memorables.


Va ser el juliol del 2014, en motiu de la Festa Major de Santa Anna, i va actuar després de l’especial pregó que va oferir Joaquim Illas, conegut aquí amb el sobrenom d’en Falet. Llavors comptava 105 anys, de manera que aquest 2016 en farà 107. Tots dos esdeveniments –el pregó i l’actuació de Quim Masferrer- es van haver d’allotjar al Teatre perquè l’emplaçament original, la Plaça dels Dies Feiners, va ser víctima d’una terrible tempesta d’estiu que va obligar a traslladar-ho tot a resguard.

Tal com va explicar durant l’actuació de fa dos anys, el lligam de l’actor selvatà amb Blanes va molt més enllà de ser estrictament professional, ja que de petit hi venia sovint amb els seus pares per passar el dia a la platja. Potser per aquest motiu, perquè coneix molt la vila, hi ha un moment de l’espectacle Temps en què hi ha una directa al·lusió a aquest municipi de la Costa Brava, i no pas de paraula, sinó amb imatges d’un popular indret que atreu blanencs i visitants.


El monòleg Temps, amb Quim Masferrer, s’allotja al Teatre de Blanes aquest dissabte 19 de març a les 9 de la nit. Cal dir que, a cinc dies de la representació, queden ben poques entrades a la venda. Per tant, parafrasejant el títol de l’espectacle, encara hi ha temps per comprar-ne, però no val a badar !.

Data de realització: 03/15/2016 | Data de la darrera actualització: 03/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300