Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes renova la imatge de la Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2016 12:54:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes renova la imatge de la Campanya de Promoció dels Productes de Pastisseria de Setmana Santa

L’objectiu és donar valor a les creacions artesanals més representatives, a l’hora que es fa difusió dels actes d’aquestes festes i s’organitzen activitats per al públic familiar

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes i el sector dels pastissers i flequers del municipi han tornat a unir esforços per impulsar una campanya de promoció coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa. L’objectiu és donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es fan a la vila en motiu d’aquest cicle festiu.

La principal novetat d’enguany és el canvi d’imatge que s’ha fet en el material de promoció –cartells i díptics- que s’han editat. Així, si bé es manté una de les icones que l’havia presidit fins ara –el conillet de pasqua-, ara la imatge destacada són els característics ous de xocolata, que llueixen a les mones i tortells, o bé artísticament embolicats com a regal.


Pastisseria de Blanes amb Tortells de Rams
En total, s’han editat 9.500 díptics que s’han repartit als centres escolars –ja que els nens i nenes són els principals destinataris dels tortells i mones-, així com en altres llocs. Estan escrits en tres idiomes -català, castellà i anglès-, i també s’estan distribuint a les Oficines de Turisme, empreses d’allotjament turístic, equipaments i dependències municipals i emplaçaments d’interès.


Pastisser de Blanes elaborant mones
Una part destacada del díptic reprodueix un mapa de Blanes amb l’adreça i localització dels 13 establiments –un més que l’any passat- que pertanyen a les vuit empreses del sector que enguany participen en la campanya. Es tracta de les fleques i pastisseries Can Gironès, Orench, Gutiérrez, Granier, Gallostra, Forn Noé, Marina Dolç i Mar de Sabores.


La idea de fer aquesta campanya va sorgir fa quatre anys, després de les reiterades peticions que es rebien a les Oficines de Turisme de Blanes per part dels visitants interessant-se per comprar els típics productes de pastisseria que caracteritzen la Setmana Santa. Per això, al díptic s’hi inclouen els seus principals articles durant aquests dies, com són els tortells, les mones i els ous de pasqua.

Activitats adreçades al Públic Familiar

Per donar un major atractiu a la campanya, l’Ajuntament de Blanes espera repetir l’èxit que en anteriors edicions ja ha suposat l’organització de diverses activitats complementàries relacionades amb el món de la pastisseria i la Setmana Santa. Es tracta de tres tallers adreçats al públic infantil i familiar que s’allotjaran en unes carpes instal·lades al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample.


Tallers Infantils Setmana Santa 2015
La mainada podrà escollir entre confeccionar-se el seu propi vestit de manaia i màscares de conills de pasqua; muntar la pròpia mona a gust del consumidor; i pintar un particular ou de pasqua que més agradi al seu petit creador. Els tallers s’han programat durant dos dies: el 25 i 26 de març, de 10’30 a 13’30 h, i són gratuïts. Per participar-hi només cal inscriure’s a les mateixes carpes on s’ubiquen.


Un altre dels al·licients amb què comptarà la canalla durant aquests dies seran els jocs i castells inflables que estaran en marxa durant aquesta setmana, més concretament els dies 24, 25, 26 i 27 de març. L’horari de funcionament serà durant tot el dia, a partir de 2/4 d’11 del matí, i el parc d’inflables s’instal·larà al Passeig Cortils i Vieta, molt a prop d’on estaran instal·lades les carpes dels tallers.

Actes Tradicionals de Setmana Santa

Precisament si parlem del públic infantil, bo és dir que la principal novetat dels actes religiosos i tradicionals que se celebren a Blanes en motiu de la Setmana Santa tindrà coma protagonistes la mainada. Es tracta de la presentació que tindrà lloc el divendres dia 25 al migdia de la nova secció dels Manaies de Blanes, els Iuniores, que desfilaran portant una rèplica del mateix vestuari i armament que els grans.


Canvi Capità Manaies 2015 - Fotografia: Quim Llorens
Això serà un dia després que hagi començat el cicle d’activitats, ja que el dijous a la tarda es farà el canvi del capità dels Manaies, amb una cercavila que sortirà des del Port i passarà pel Passeig de Mar, Mont-Ferrant i Mas Enlaire, on es farà el relleu del comandant dels armats. Després, es reprendrà el recorregut baixant pel Carrer Anselm Clavé i la Rambla Joaquim Ruyra, seguint una erràtica ruta pel nucli històric en un dels esdeveniments que cada any aixeca més expectació entre el públic assistent.


Processó Divendres Sant 2015 - Fotografia: Quim Llorens
L’endemà divendres a la nit, a 2/4 de 10, hi haurà l’Anunci de la Processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes, seguit per la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt des de la Plaça de l’Església. Un dels moments més emotius és quan el portant de la Santa Creu –un dels quatre passos de què consta la processó- la carrega a pes per dur-la durant tot el recorregut i, posteriorment, la torna a descarregar a l’altar.

El diumenge 27 de març es farà la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, que començarà a ¾ de 12 del migdia amb la sortida de les dues imatges, novament des de l’Església Santa Maria, des d’on emprendran camins diferents fins que es retrobin a la Plaça dels Dies Feiners. Serà aquí on s’interpretarà el Cant de l’Àngel i, tot seguit, es retornarà en processó a la parròquia.


Processó del Ressuscitat Diumenge Sant 2015 - Foto: Aitor Roger
El cicle de la Setmana Santa compta a Blanes amb una festa afegida, ja que finalitza el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració, que enguany s’emplaça el dia 29, s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi al ser una jornada festiva aquí, i en canvi laborable a la resta de Catalunya. Com a acte religiós destacat, l’aplec inclou una missa a 2/4 d’1 del migdia, així com una audició de sardanes a la tarda.
Data de realització: 03/17/2016 | Data de la darrera actualització: 03/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300