Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada especial de donació de sang a la Biblioteca Comarcal per assegurar que per Setmana Santa hi hagi sang suficient


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/17/2016 01:59:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada especial de donació de sang a la Biblioteca Comarcal per assegurar que per Setmana Santa hi hagi sang suficient

El Banc de Sang ha alertat que l’estat de reserves és correcte, però durant aquests propers dies de Pasqua les donacions solen baixar un 20% i cal estar previnguts

La Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà durant tot aquest divendres 18 de març una campanya especial de donació de sang davant l’imminent arribada de les vacances de Setmana Santa. L’objectiu és remuntar les donacions per assegurar-se que de cara a aquest període vacacional hi hagi sang suficient per garantir les atencions mèdiques que s’hagin de fer.


Imatges d'Arxiu Donació de Sang a la Biblioteca
En aquest sentit, els organitzadors de la recapta, el Banc de Sang i Texitis, espera que durant els propers dies totes les lliteres de les unitats mòbils i dels hospitals on es pot donar estiguin plenes de voluntaris i voluntàries. Es tracta de poder omplir les neveres per poder fer front a la demanda que sol augmentar durant la Setmana Santa, una època en què les donacions baixen habitualment al voltant d’un 20%.

A dia d’avui hi ha sang a Catalunya per als propers 10 dies, un nivell que es considera normal però, com que la sang caduca, és important que les donacions siguin constants totes els dies de l’any. Cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals, una qüestió que continua vigent durant Setmana Santa.


Des del Banc de Sang de Girona han informat que les dues darreres setmanes han notat un descens del nombre de donacions, ja que molts voluntaris estan engripats i això els impedeix donar fins 15 dies després d’haver-se curat. El 30% de les donacions es fan servir per a accidents, majoritàriament de trànsit, per això és important tenir reserves suficients en períodes en què lamentablement augmenta el seu nombre pels trasllats de la gent en motiu de les vacances, com és el cas de Setmana Santa.

Pel que fa ala jornada especial de donació de sang que tindrà lloc aquest divendres 18 de març a la Biblioteca Comarcal de Blanes, l’horari serà tant al matí com a la tarda: de 10 a 14 i de 16 a 21 h.
Data de realització: 03/17/2016 | Data de la darrera actualització: 03/17/2016

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300